Biraz Doğru Eleştiri

ahahah
internet bir ara gitti bastım sürekli

daha ne yazayım ki gayet içi dolu o dört taneli mesajım

ahahah
internet bir ara gitti bastım sürekli

daha ne yazayım ki gayet içi dolu o dört taneli mesajım
Anladım
ya emre şu köle ile ilgili mesajını biraz açıklasana ilk tefa sende duydum osmanlıda köle olunmazdı ?

duy @denizz19 duy
iyi ki yetiştin beyazsoy

kendi istekleriyle dinlerini, dillerini değiştirip hareme giriyorlardı herhal
Osmanlı sınırlarında köle yapılma yok. Sen my yi nasıl izledin)) osmanlı siniri dışında köle yapılmışlar saray tarafından satın alınıyordu köleler saraylarda yaşatan bir devlet yahuu)))

Osmanlı sınırlarında köle yapılma yok. Sen my yi nasıl izledin)) osmanlı siniri dışında köle yapılmışlar saray tarafından satın alınıyordu köleler saraylarda yaşatan bir devlet yahuu)))
off köle yapmıyormuş ama yapılanı alıyormuş çok fark etti

köklerinden vatanlarından ayrılıyor insanlar ne kadar iyi olabilir ki

Sorun bence Cumhuriyet dönemi yeniliklerini reddeden ve Osmanlı'nın son dönemlerindeki kötü padişahları bile yücelten bir kesim olmasından kaynaklı. Yoksa Fatih ile Kanuni ile gurur duymayan Türk çok azdır herhalde. Tabii ki o dönemlerde şu dönemde kabul edemeyeceğimiz pek çok şey var ama kendi dönemi içinde değerlendirmek gerekiyor...

yahu savaş bu sonuçta 😕 zaten fatih, kanuni vs. yurtlarınızda kalabilirsiniz diyordu bari fetih 1453 izlemedin mi son sahnesine bak bir 😕

Aynen ama benim demek istediğim o değil yani eleştirirken doğru eleştirmek lazım sence de öyle değil mi ?
ben bu konudan çok rahatsızdım

Kötülemek değil ben sadece Osmanlı'nın hep iyi taraflarını gösterip karanlık yüzünün saklanmasına karşıyım. Yoksa tabii ki ecdadımızı neden kötüleyelim.

@denizz19 resmen ezildin.

bunu demek istedin bende dedim ki Kanuni , Fatih gibi zamanlar da isteyen yurdundan ayrılır isteyen ayrılmazdı vergi verirlerdi yani kimse sürgüne gönderilmedi

Kötülemek değil ben sadece Osmanlı'nın hep iyi taraflarını gösterip karanlık yüzünün saklanmasına karşıyım. Yoksa tabii ki ecdadımızı neden kötüleyelim.

@denizz19 resmen ezildin.
Böyle birşey olsaydı ben niye bu konuyu açayım Atacan
sende iyi biliyorsun ki kötülendi forumda da