Biraz Doğru Eleştiri

4 kez aynı şeyi yazdın tamam heyecanlanma :D benim ne demek istediğimi anlamadın bak sen şimdi şöyle bir yorum yaptın

yani bunu bize açıkla ne demek istiyorsun , ama ben sormasam bu mesajın devamı gelmeyecek yani eleştirin ama yani içi dolu olsun şu üstteki mesajın dolu değildi
ahahah :D internet bir ara gitti bastım sürekli :X
daha ne yazayım ki gayet içi dolu o dört taneli mesajım

ahahah :D internet bir ara gitti bastım sürekli :X
daha ne yazayım ki gayet içi dolu o dört taneli mesajım
Anladım :D ya emre şu köle ile ilgili mesajını biraz açıklasana ilk tefa sende duydum osmanlıda köle olunmazdı ?:X

Anakronizim deneme saçmalık yapıyorlar . her dönemin şartları kendi içinde değerlendirilmeli
O zamanın şartlarını bu zaman getirip ayy ne kotuymus o zamanlar deniyor)))

birisi my izlerken idam sahnesi sonrası iyiki o zaman yasamamisim diyor))) ki turkiye de idama kalkali 15 yıl olmuş. O zamana kadar kafasına gore idamlar olduğu biliniyor İskilipli şapka takmadigi için idam edildi TC tarafında acaba hangi donemde yaşmak isterdi o arkadaş))

Demokrasi var bu çağda)))) ha ha ha 1945 kadar tek adam tek parti sistemiyle yönetilirken osmanlı da bile çoklu parti olduğunu hatırlatmak isterim. Türkiye deki çoğu demokratik adımlar osmanlıdan alınmış zamanla iyileştirilmiştir.

Simdi hala gerçek demokrasi yoktur. Başkanlık sistemine gecilnesikce demokrasi gelmeyecek. Mesela Simdiki milletvekillerini kim seçiyor? Siz mi?)))))) parti başkanları seçiyor milletvekillerini siz sadece kısmen seçiyorsunuz
duy @denizz19 duy :D iyi ki yetiştin beyazsoy :D

kendi istekleriyle dinlerini, dillerini değiştirip hareme giriyorlardı herhal :D
Osmanlı sınırlarında köle yapılma yok. Sen my yi nasıl izledin)) osmanlı siniri dışında köle yapılmışlar saray tarafından satın alınıyordu köleler saraylarda yaşatan bir devlet yahuu)))

Osmanlı sınırlarında köle yapılma yok. Sen my yi nasıl izledin)) osmanlı siniri dışında köle yapılmışlar saray tarafından satın alınıyordu köleler saraylarda yaşatan bir devlet yahuu)))
off köle yapmıyormuş ama yapılanı alıyormuş çok fark etti :D
köle olmadı aksine seni bahsettiğin galiba devşirme sistemi onda da köle olunmuyor aksine yetiştiriyorlar iş güç sahibi yapıyorlar , örn : My İbrahim :D

karşında tarihi iyi bilen beyazsoy olunca sana hak veriyorum :D
köklerinden vatanlarından ayrılıyor insanlar ne kadar iyi olabilir ki

Sorun bence Cumhuriyet dönemi yeniliklerini reddeden ve Osmanlı'nın son dönemlerindeki kötü padişahları bile yücelten bir kesim olmasından kaynaklı. Yoksa Fatih ile Kanuni ile gurur duymayan Türk çok azdır herhalde. Tabii ki o dönemlerde şu dönemde kabul edemeyeceğimiz pek çok şey var ama kendi dönemi içinde değerlendirmek gerekiyor...

Sorun bence Cumhuriyet dönemi yeniliklerini reddeden ve Osmanlı'nın son dönemlerindeki kötü padişahları bile yücelten bir kesim olmasından kaynaklı. Yoksa Fatih ile Kanuni ile gurur duymayan Türk çok azdır herhalde. Tabii ki o dönemlerde şu dönemde kabul edemeyeceğimiz pek çok şey var ama kendi dönemi içinde değerlendirmek gerekiyor...
Aynen ama benim demek istediğim o değil yani eleştirirken doğru eleştirmek lazım sence de öyle değil mi ? :) ben bu konudan çok rahatsızdım :D

Kötülemek değil ben sadece Osmanlı'nın hep iyi taraflarını gösterip karanlık yüzünün saklanmasına karşıyım. Yoksa tabii ki ecdadımızı neden kötüleyelim. :)

@denizz19 resmen ezildin. :(

off köle yapmıyormuş ama yapılanı alıyormuş çok fark etti :D

köklerinden vatanlarından ayrılıyor insanlar ne kadar iyi olabilir ki
bunu demek istedin bende dedim ki Kanuni , Fatih gibi zamanlar da isteyen yurdundan ayrılır isteyen ayrılmazdı vergi verirlerdi yani kimse sürgüne gönderilmedi :)

Kötülemek değil ben sadece Osmanlı'nın hep iyi taraflarını gösterip karanlık yüzünün saklanmasına karşıyım. Yoksa tabii ki ecdadımızı neden kötüleyelim. :)

@denizz19 resmen ezildin. :(
Böyle birşey olsaydı ben niye bu konuyu açayım Atacan :) sende iyi biliyorsun ki kötülendi forumda da :)