Netflix Bir Başkadır - Dizi Yorumları

Angelica

Favori Üye
Katılım
31 Mart 2012
Mesajlar
80,936
Reaksiyon puanı
57,092
Puanı
1,060
Yaş
40
Konum
Kayseri
İyi işlenip işlenmediğine dair bir soru bırakmamışken neden durduk yere o diziyi savunma gereği duydun ki? Ben o diziye karşı bir şey de söylemedim kötü, sadece kendi görüşümü belirttim aradaki benzerlik ve farklılıklardan dolayı.

Benim sevdiğim diziler de yerden yere vurulabiliyor, filmler de. Her sevilen diziye filme dair en ufak eleştiride savunma gereği duyulacaksa sürekli aynı şeyler söz konusu olur...

Pardon ya ben düşüncemi söylemiceğimi unutmuşum pardon benim neden düşüncem olmuyor neden illa savunmuş oluyorum?
 

Tolstoyevski

Konu Sahibi
Emekli
Katılım
14 Temmuz 2014
Mesajlar
24,283
Reaksiyon puanı
39,933
Puanı
1,061
Yaş
27
Konum
Gökteki Yıldızlar ✨✨
Web Sitesi
www.ataturkungencligehitabesi.com
2.bölüm

İlk 5 dakikası sinema kalitesinde çok kaliteliydi yönetmelik olarak. Dizideki gerçekçilik fazlasıyla hissediliyor. Yasak Elma’nın Şahikası diziye ayrı bir renk katmış. Fatih Artman’ı ilk bu bölümde gördük ve özellikle duygusal mimik olarak çok başarılı oyunculuğa sahip.

Son sahnede bi an gereksiz ayrıntıya girecekler diye korktum ama neyseki o kadar abartmadılar gerçekçiliği...

Aynı zamanda Meryem’in tülbentini koklamasından yola çıkarak artık onu da hedef haline getireceği ancak sadece eğlenmek amaçlı yani tatmin olmak amaçlı bunu yapacağı açık gibi. Aşk filan olacağını sanmıyorum, hatta Meryem kesin bu olaydan sonra daha da bunalıma girecektir intihara filan teşebbüs ederse şaşırmam.

Fakir bir aile olmalarına rağmen nasıl o lüks özel kliniğe haftalık gidiyor ve ücret olayı onu hiç zorlamıyor anlamadım. Saati en az 500 TL hatta belki de 1000 TL’dir. Şimdilik gerçekçiliğe biraz ters olan detay. Sonuçta para kazanıyor evet ama özel kliniklerin saatlik ücretleri de çok fazla...


7.0
 
Son düzenleme:

Dosi

Süper Mod.
Katılım
10 Mart 2015
Mesajlar
85,200
Reaksiyon puanı
107,896
Puanı
1,060

Yine konu açma yarışında gerildim ve keyifli bir heyecan söz konusuydu, kıl payı başardık çok şükür. :A

Bu konunun manevi sahibi @Dosi, geçen gün konuyu önceden ayarlayıp bana atmıştı yazıyı vb. O yüzden ona bir kez daha teşekkür ediyorum Arıza'dan sonra. İkisinde de emeği büyük ve olmasaydı açamazdım. İyi ki varsın. :Z @Dosi
Rica ederim. Nezaman konu açmaya niyetlenirsen söyle, ayarlarım 🤗
Dositols ikilisi olarak işi başarı ile tamamlamışsın :bhr:
 
  • Harika
Reactions: Tolstoyevski

Aserat

Süper Mod.
Katılım
24 Ağustos 2014
Mesajlar
84,584
Reaksiyon puanı
62,903
Puanı
1,061
Konum
İstanbul
İlk 3 bölüm yorumum:

Gerçekten kaliteli bir iş olmuş Netflix gittikçe kendini geliştiriyor. :Z Öyle büyük olaylar yaşanmasa da her bölüm karakterlerin nasıl birbirine bağlandığını ve verilen ince mesajları görmek güzel. Bağımsız film kafasında bir iş olmasına rağmen kendi içinde sürükleyici olmayı başarmış.

Özellikle Peri'nin kapalılara karşı ayrımcılığı düşündürücüydü. Belki de hepimizin aklına dönem dönem istemeden ve anlık olarak kapalılarla ilgili böyle şeyler gelmiştir o yüzden bu gerçeğe parmak basılması yerinde olmuş. Gülbin'in kardeşi de kapalı çıktı ki ben komedi işlerinden sonra Derya Karadaş'ın karakterini çok merak ediyorum umarım sonraki bölümlerde daha uzun görürüz.

Meryem gerçekten çok iyi bir karakter olmuş o saf tavırları, konuyu değiştirmek için alakasız şeyler söylemesi vs. güldürdü. :F Öykü Karayel'i norrmalde soğuk bulduğum için pek sevmem ama çok iyi bir performans çıkarmış sahiden. Yine Fatih Artman ve Funda Eryiğit (bayılıyorum) de harikaydı ki Meryem-Yasin-Ruhiye kısmı diğer karakterlere göre daha ilgi çekici. Sinan-Gülbin-Melisa kısmı pek sarmıyor henüz.

Tülin Özen Kırmızı Oda'dan sonra (ya da önce) yine psikiyatrist oynuyor ama işin en bomba tarafı yine aldatılması. :A UTC ve KO'yla birlikte boynuzlandığı 3. dizi oldu gerçekten kast direktörlerine böyle bir izlenim falan mı veriyor. :( Yine son bölümde Gülçin Kültür Şahin de vardı ki ben mesela Binnur Kaya'yı da burada görmeyi aşırı isterdim. :bhr:

8/10
 

Tolstoyevski

Konu Sahibi
Emekli
Katılım
14 Temmuz 2014
Mesajlar
24,283
Reaksiyon puanı
39,933
Puanı
1,061
Yaş
27
Konum
Gökteki Yıldızlar ✨✨
Web Sitesi
www.ataturkungencligehitabesi.com
3.bölüm

Dizi memleketten insan manzaraları tadında ilerlemeye devam ediyor, gerçekten çok değişik bir formatı var pek alışılmadık. Kesinlikle sıkıcı değil, kendini izletiyor ama sürükleyici de değil yani bir sonraki bölüme geçmek için meraklandırmıyor.

Psikiyatrist Peri bence o kadar da kötü bir karakter değil, senaryoda biraz öyle yapılmaya çalışılmış gibi ama ben sevdim o karakter çünkü hatalarının bir şekilde farkında ve öz eleştiri yapıyor, ama diğer psikoloğu pek sevemedim...
 

Sherlock

Süper Mod.
Katılım
7 Eylül 2016
Mesajlar
32,077
Reaksiyon puanı
47,695
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
1x1

Çok iyi bir ilk bölüm, gerçekten çok beğendim. Belki konuşmak için biraz erken ama bugüne kadar yapılmış en iyi Türk dizisini izliyor olabiliriz.

Dizi çok gerçek, yaşanan olaylar çok bizden. Sonunda birisi bize gerçek, aşırı derecede kurgusal bir dünyaya sahip olmayan, fantastik olaylardan uzak ve dram dozu aşırı derecede abartılı olmayan bir dizi izletti. Berkun Oya'nın Masum dizisini de çok sevmiştim zaten ama orada dizi, sonlara doğru düşüşe geçiyordu, umarım burada da o şekilde bir düşüş yaşanmaz...

Meryem ve Peri üzerinden izlediğimiz muhafazakarlık-liberallik (sanırım bu iki kavram ile özetleyebiliriz) kıyasını çok beğendim. Tabii ikisi de bu kavramların uç noktalarını temsil ediyorlar denilebilir.

Psikologlu iki sahne de çok başarılıydı. Meryem'in psikoloğu Peri'nin kendisi için başka bir psikoloğa gitmesi The Sopranos'u anımsattı. Orada da Tony'nin psikoloğu Melfi, Tony'nin anlattıklarından dolayı hayattan bezip psikoloğa giderdi. :A Ben de bu sahnelerdeki abartısız ve mimiksiz oyuncukları sevdim, psikologların hastalarına karşı doktor-hasta ilişkisi gereği mimiksiz kalması, seanstan hemen sonra duygularını dışarı vurmaları detayı güzeldi. Sonuçta hepimiz insanız ve hepimizin duyguları var...

Dizi gizem unsurunu da veriyor tabii ve sonraki bölümü merak ettirmeyi başarıyor. Meryem, Sinan ve görmediğimiz diğer karakterler üzerinden neler anlatılacak gerçekten çok merak ediyorum. Sondaki twist ve kurgunun Meryem-Sinan'a bağlanması güzeldi.

İstanbul'un betonlaşmış ve insanlarla dolup taşan yapısını, o yapının içerisinde sıkışmışlığımızı Meryem üzerinden gördüğümüz sahneleri çok başarılı buldum. Uzun planlar, geniş açılar, sabit kamera derken yönetmenlik açısından da baya tatmin edici bir ilk bölümdü.

Son olarak Öykü Karayel daha ilk bölümden çok iyi bir oyunculuk sergilemiş, Meryem karakteriyle direkt empati yaptırıyor. Performansının göz dolduracağı çok belli.

Puan: 8.5/10
 

Sherlock

Süper Mod.
Katılım
7 Eylül 2016
Mesajlar
32,077
Reaksiyon puanı
47,695
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
1x2

Kaliteli gidişat aynen devam ediyor, karakterlerin biraz daha derinlemesine işlendiği bir bölümdü. Yeni karakterler de diziye eklenmeye devam ediyor tabii bir yandan. Dizideki karakter çeşitliliği daha şimdiden çok başarılı, her renkten karakter görmeye devam edeceğiz gibi duruyor. Berkun Oya'nın tüm karaktere eşit mesafede durması da hoşuma giden bir diğer detay, her bir karakterin iyi/kötü birçok yönünü bizlere gösteriyor.

Bu bölümde de Ruhiye'ye odaklandık. Bölümün ortalarında izlediğimiz geniş plan sahne çok çok başarılıydı, sanki bir tiyatro oyunundaymışız gibi hissettim. Ruhiye'nin merkezde olduğu, diğer karakterlerinin onun alanına girdiği, onu rahatsız ettiği ve onun alanından çıktığı bir oyun izledik... Sonunda kendiyle baş başa kaldığında ise bir şeyler itiraf etmeye başladı, devamını merak ediyoruz elbette. Köyde bir şeyler yaşamış anlaşılan ve bu yaşadıkları, onun travması. Tabii çaresinin hoca olmadığı aşikar... Fatih Artman'ın oyunculuğu da yine çok başarılıydı bu arada, dizideki cast muhteşem.

Televizyonun hayatımızdaki yerine de güzel bir vurgu yapılmış, Türkiye'de televizyon izlenme oranları çok yüksek ancak hiçbir dizide, hiçbir karakter televizyon izlemiyor. Bu dizide ise iki bölümdür buna bir vurgu yapılıyor, tabii elbette gözümüze sokulmuyor ama es geçilmemesi güzel bir detay. Dediğim gibi dizi çok gerçekçi...

"Total" muhabbeti, o grubun kimleri kapsadığı, hemen arkasından da Meryem'i merakla gözlerle diziyi izlerken görmemiz güzel detaylardı.

Sinan karakterinin de kadınlara olan ilgisi aşikar, sonda Meryem'in tülbentini koklaması bunun saplantılı bir şey olabileceğinin göstergesi. Merak unsuru hala hat safhada...

Son olarak Öykü Karayel çok tatlı. :A

Puan: 8/10
 

batuhankaralar

Favori Üye
Katılım
11 Ağustos 2012
Mesajlar
22,244
Reaksiyon puanı
16,619
Puanı
1,061
1. Bölüm

Hayatımda bu kadar kötü bir açılış yapan dizi gördüm demeyeceğim, çünkü görmedim. 20 saniye bakışma ve 3 saniye diyalog şeklinde geçen anlamsız bir bölüm. Zaten koca bölümde toplasan 4-5 sahne anca var, neden böyle bir pilot bölüm yapıldı anlamadım.

Konusu ve göndermeleri fena değil gibi. Öykü Karayel rolüne bayağı oturmuş oyunculardan da sadece onu beğendim. İkinci bölümü yarın izledikten sonra muhtemelen görüşüm değişir ama ilk bölüm çok kötüydü ve karakter tasvirinden başka hiçbir şey anlatmadı. Dizinin ana konusunun bile ne olduğu belirsiz.

Edit: Şimdi aklıma geldi, sondaki Ferdi Özbeğen kısmının da ne alaka olduğunu anlamadım.

2/10
 
Son düzenleme:

bazinga

Admin
Katılım
1 Şubat 2007
Mesajlar
93,058
Reaksiyon puanı
49,715
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Web Sitesi
izleryazar.com
1x1

Müthiş başladı. Her şeyden önce yönetmenlik ve görüntü yönetmenliği harika. Şimdiden dizinin 7-8 dalda izleryazar Dizi Ödülü adaylığı aldığını görür gibiyim. :A

Günümüz Türkiye'sini son derece gerçekçi bir şekilde resmetmiş dizi. İki taraf için de tespitleri ilk bölüm itibariyle başarılı, tarafsız bir duruş sergileyeceğine de inanıyorum.

Bir yere gittiğinde sorunsuz geri dönebilecek miyim gerginliğini çok iyi anlıyorum Meryem. :A

Yoğun olaylara ihtiyaç duymadan ekrana kilitleyen yapımlara bayılıyorum. Bu da öyle şu ana kadar, bana Asghar Farhadi yapımlarını andırdı. Berkun Oya burada da gizemli karakter yaratma konusunda başarılı olmuş. Funda Eryiğit'in karakteriyle ilgili neler olacağını merak ediyorum.

9/10
 

bazinga

Admin
Katılım
1 Şubat 2007
Mesajlar
93,058
Reaksiyon puanı
49,715
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Web Sitesi
izleryazar.com
1x2

Yine sağlam bir bölümdü. Fragmandan aldığım kokular doğru çıktı teknik olarak dizi gerçekten müthiş. Türkiye'yi geçtim dünyada bile bu kadar sıradan mekanlarda bu kadar muhteşem görüntüler yakalayabilen çok az iş çıkıyor... Su gibi de akıyor şu an hikaye...

Ayrıca etv ile Fav10'a selam çakması da güzel bir detaydı. @Aserat ne kadar gurur duysa az. :A

Yalnız,

Melisa'nın da Sinan'ın tanıdığı çıkması çok hoşuma gitmedi. Bu yanlışa çok sık düşüyor diziler. 5 tane karakter görüyorsak 5'i de birbirine sıkı sıkı bağlarla bağlı oluyor ve biraz yapay duruyor. Çok mühim bir olay değil tabii de belirtmeden geçmek istemedim.

9/10
 

Aserat

Süper Mod.
Katılım
24 Ağustos 2014
Mesajlar
84,584
Reaksiyon puanı
62,903
Puanı
1,061
Konum
İstanbul
1x2

Yine sağlam bir bölümdü. Fragmandan aldığım kokular doğru çıktı teknik olarak dizi gerçekten müthiş. Türkiye'yi geçtim dünyada bile bu kadar sıradan mekanlarda bu kadar muhteşem görüntüler yakalayabilen çok az iş çıkıyor... Su gibi de akıyor şu an hikaye...

Ayrıca etv ile Fav10'a selam çakması da güzel bir detaydı. @Aserat ne kadar gurur duysa az. :A

Yalnız,

Melisa'nın da Sinan'ın tanıdığı çıkması çok hoşuma gitmedi. Bu yanlışa çok sık düşüyor diziler. 5 tane karakter görüyorsak 5'i de birbirine sıkı sıkı bağlarla bağlı oluyor ve biraz yapay duruyor. Çok mühim bir olay değil tabii de belirtmeden geçmek istemedim.

9/10
Ay evet çok duyurmak istemedik ama foruma iş yapmadığımız dönemde starları kanala bağladık. Bu zamanı bekledik ortaya çıkması için ve neyse ki değdi. :Z

İyi de olay karakterler arasında bağ olması zaten. Biriyle bağlanmayacaksa dizideki varlığının anlamı olmuyor çünkü. :A
 
  • Güldürdün
Reactions: bazinga

bazinga

Admin
Katılım
1 Şubat 2007
Mesajlar
93,058
Reaksiyon puanı
49,715
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Web Sitesi
izleryazar.com
Ay evet çok duyurmak istemedik ama foruma iş yapmadığımız dönemde starları kanala bağladık. Bu zamanı bekledik ortaya çıkması için ve neyse ki değdi. :Z

İyi de olay karakterler arasında bağ olması zaten. Biriyle bağlanmayacaksa dizideki varlığının anlamı olmuyor çünkü. :A
Daha doğal bağlarla bağlasınlar o zaman en azından. :A Bu şekilde fazla tesadüfmüş gibi oluyor koskoca İstanbul'da. :A
 

Dosi

Süper Mod.
Katılım
10 Mart 2015
Mesajlar
85,200
Reaksiyon puanı
107,896
Puanı
1,060
Haftaya bu diziye başlamayı düşünüyorum. İyice dijital yerli dizilere de el atmaya başladım :A
Şu manga işini bitirdiğim an başlarım diziye @MEnes .
Beğendiğim oyunculuklar mevcut ve olumlu yorumlar gördüm, bunlardan birisi @Özgür 'ün yorumu :A
 
  • Güldürdün
Reactions: MEnes and Özgür

bazinga

Admin
Katılım
1 Şubat 2007
Mesajlar
93,058
Reaksiyon puanı
49,715
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Web Sitesi
izleryazar.com
1x3

İlk iki bölümün biraz altındaydı. Dizideki neredeyse tüm karakterler lafı başka yere çevirme konusunda uzmanlaşmışlar. :A Özellikle Meryem ile 3-5 cümle bir araya getirip sohbet etmek işkence gibi bir şey olsa gerek. :A

Köpeğin ısırdığı kız da hocanın kızı çıktı. :A Fakat bu yine makul bir tesadüftü.

8/10
 

Sherlock

Süper Mod.
Katılım
7 Eylül 2016
Mesajlar
32,077
Reaksiyon puanı
47,695
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
1x3

Dizi tam bir yönetmenlik harikası, izlerken büyük keyif alıyorum...

Bige Önal'ın canlandırdığı Hayrunnisa karakterini de gördük nihayet, daha doğrusu önceki bölümde Yasin'in çalıştığı gece kulübünde zaten görmüştük ama bu bölüm onun karakteri de biraz daha derinlemesine ele alındı.

Dizi, insanın karakterinin oluşmasında ailenin ne kadar önemli olduğunu gözümüze gözümüze sokuyor resmen ve bu benim çok hoşuma gidiyor. Hayrunnisa belli ki ailesinin görüşü sebebiyle dış dünyada farklı, onların yanında farklı bir insan ki bu, Türkiye coğrafyasında çok sık rastlayabileceğimiz bir durum. Bakalım onun hikayesi nereye ve nasıl bağlanacak, Fatih Artman'ın canlandırdığı Yasin karakteriyle arasında iyi/kötü bir şeyler yaşanacak gibi duruyor. Annesinin nefes alışı da hiç normal değil, ölecek herhalde. :A

Bu bölümde psikiyatristlerimizden Peri'nin ailesinden de söz edildi. Nesrin Cavadzade'nin karakteri biraz dobra ve konuşmaktan pek çekinmiyor, Peri'nin çözülmesini de onun üzerinden izleyeceğiz sanırım. Meryem'in aşırı muhafazakar olmasında ailesinin etkisi neyse, Peri'nin tam tersi bir görüşe sahip olmasının sebebi de muhtemelen benzer. Bu karşıtlık durumu, seanslar üzerinden güzel işleniyor. Yalnız Öykü Karayel muhteşem oynuyor, seanslarda bir anda duraksaması ve konuşmaktan kaçınması falan çok başarılı...

Fatih Artman'ın canlandırdığı Yasin'in kendi kız kardeşinin hastalığı ile hiç ilgilenmemesi, lafı sürekli hocaya getirmesi, ona bağırıp çağırması ama dışarıda karşılaştığı başka bir kadınla aşırı derecede ilgilenmesi...

Sinan ve Ruhiye karakterlerinin gizemi aynen devam ediyor, bakalım nereye varacak bu gizem...

Ben önceki bölüme göre biraz daha fazla sevdim, o yüzden...

Puan: 8.5/10
 

Dosi

Süper Mod.
Katılım
10 Mart 2015
Mesajlar
85,200
Reaksiyon puanı
107,896
Puanı
1,060
2.bölüm

İlk 5 dakikası sinema kalitesinde çok kaliteliydi yönetmelik olarak. Dizideki gerçekçilik fazlasıyla hissediliyor. Yasak Elma’nın Şahikası diziye ayrı bir renk katmış. Fatih Artman’ı ilk bu bölümde gördük ve özellikle duygusal mimik olarak çok başarılı oyunculuğa sahip.

Son sahnede bi an gereksiz ayrıntıya girecekler diye korktum ama neyseki o kadar abartmadılar gerçekçiliği...

Aynı zamanda Meryem’in tülbentini koklamasından yola çıkarak artık onu da hedef haline getireceği ancak sadece eğlenmek amaçlı yani tatmin olmak amaçlı bunu yapacağı açık gibi. Aşk filan olacağını sanmıyorum, hatta Meryem kesin bu olaydan sonra daha da bunalıma girecektir intihara filan teşebbüs ederse şaşırmam.

Fakir bir aile olmalarına rağmen nasıl o lüks özel kliniğe haftalık gidiyor ve ücret olayı onu hiç zorlamıyor anlamadım. Saati en az 500 TL hatta belki de 1000 TL’dir. Şimdilik gerçekçiliğe biraz ters olan detay. Sonuçta para kazanıyor evet ama özel kliniklerin saatlik ücretleri de çok fazla...


7.0
Harikayı Şahika için kaptın :A
Alıntı yaptım ama bakmıyorum spoı kutusuna.
Yalnız Nesrin Cavadzade harika bir oyuncu. Onu daha önce başka dizilerde izlemiştim ve bir önceki projesi Bizim Hikâye (Tülin) dizisiydi. Ara vermeden Yasak Elma'ya katıldı ve Bizim Hikâye dizisindeki karaktere çok zıt ve anında unutturdu Tülin karakterini.Bu da iyi bir oyuncu olduğunu gösteriyor. Buradaki rolünü merak ediyorum.
 
  • Güldürdün
Reactions: Tolstoyevski

Tolstoyevski

Konu Sahibi
Emekli
Katılım
14 Temmuz 2014
Mesajlar
24,283
Reaksiyon puanı
39,933
Puanı
1,061
Yaş
27
Konum
Gökteki Yıldızlar ✨✨
Web Sitesi
www.ataturkungencligehitabesi.com
Harikayı Şahika için kaptın :A
Alıntı yaptım ama bakmıyorum spoı kutusuna.
Yalnız Nesrin Cavadzade harika bir oyuncu. Onu daha önce başka dizilerde izlemiştim ve bir önceki projesi Bizim Hikâye (Tülin) dizisiydi. Ara vermeden Yasak Elma'ya katıldı ve Bizim Hikâye dizisindeki karaktere çok zıt ve anında unutturdu Tülin karakterini.Bu da iyi bir oyuncu olduğunu gösteriyor. Buradaki rolünü merak ediyorum.
Tam spoiler sayılmaz o yüzden diyorum ama yine de buzlayayım bu dizideki mesleği dizi oyuncusu :A dizi içinde dizi filan izliyoruz, @Aserat ın kanalda

Ama gerçekten çok iyi oyuncu fakat yan rol olduğu içni ön plana çıkmıyor. Öykü Karayel ise bambaşka bir performans... Gerçekten Beren Saat oyuncu filan değilmiş, bi Atiye’deki performansına bakıyorum bir de bu dizide Öykü’ye bakıyorum, arada o kadar oyunculuk anlamında kalite farkı var Kİ... Atiye’den sonra ilaç gibi geldi bu dizi.
 
  • Güldürdün
Reactions: Aserat and Dosi

Dosi

Süper Mod.
Katılım
10 Mart 2015
Mesajlar
85,200
Reaksiyon puanı
107,896
Puanı
1,060
Tam spoiler sayılmaz o yüzden diyorum ama yine de buzlayayım bu dizideki mesleği dizi oyuncusu :A dizi içinde dizi filan izliyoruz, @Aserat ın kanalda

Ama gerçekten çok iyi oyuncu fakat yan rol olduğu içni ön plana çıkmıyor. Öykü Karayel ise bambaşka bir performans... Gerçekten Beren Saat oyuncu filan değilmiş, bi Atiye’deki performansına bakıyorum bir de bu dizide Öykü’ye bakıyorum, arada o kadar oyunculuk anlamında kalite farkı var Kİ... Atiye’den sonra ilaç gibi geldi bu dizi.
@Aserat yerden yere vurduğu dizinin yıldız oyuncusu ile iş yapıyor demek :A @Özgür

Öykü Karayel'in ikiz olduğunu biliyormuydun?
Aşırı benziyorlar. Bazı ikizler farklı oluyor mesela. Kuzey ve Güney artı Kalp Atışı dizilerinde izlemiştim. Baklım burda nasıl bir performans göstermiş.
 

Tolstoyevski

Konu Sahibi
Emekli
Katılım
14 Temmuz 2014
Mesajlar
24,283
Reaksiyon puanı
39,933
Puanı
1,061
Yaş
27
Konum
Gökteki Yıldızlar ✨✨
Web Sitesi
www.ataturkungencligehitabesi.com
4.Bölüm

Kesinlikle gelmiş geçmiş en iyi yerli dizilerden birisi değil, ilk beşe girmez en azından ancak şunu net diyebilirim ki gelmiş geçmiş en gerçekçi yerli dizilerden, belki de en sert gerçekçi olanı. Memleketten insan manzaralarına dair oldukça keskin bir gerçekçiliği var. Senaryo yani hikaye-olay örgüsü daha geri planda, maksat olay üstüne olay yaşatmaktan ziyade Farklı hayatlara farklı yaşamlara tanık ettirmek. Kısmen NBC filmlerine benzerliği var.

Bu bölüm çok duygusaldı...


Son sahnede çok üzüldüm, şok edici bir şey... O kadar kötü bir his ki hiç beklenmedik anda gerçekten çok ama çok zor ve korkunç bir acı.

Gülbin’in ailesiyle yaşadığı olay sahnesi ilginçti ve gerçekçiydi. Gülbin’in ablasına çok gıcık kaptım.

Psikiyatrist Peri halen bağlantının farkında değil Gülbin ve Öykü Karayel arasındaki. Gerçi Gülbin’in kendisi de farkında değil. Ama üstüne bu Şahika yani Nesrin Cevadzade bağlantısı da eklenince, gerçekten çok fazla ve gereksiz bir tesadüfler zinciri söz konusu. Ki dizinin gerçekliğini az da olsa etkileyen tek unsur belki de...

7.7