Bir Ayet Bir Hikaye 1.Bölüm "Gülyağı"-YENİ DİZİ-

Kaç Puan Veriyorsunuz?


  • Kullanılan toplam oy
    25

Hafız

Aktif Üye
Konu Sahibi
Katılım
20 Kasım 2011
Mesajlar
3,946
Reaksiyon puanı
342
Puanı
205
Konum
Denizli
Bir Ayet:

"Biz insana anne ve babasına iyi davranmayı emrettik."(Ahkaf Suresi,15.ayet)

Bir Hikaye "Gül Yağı":

Zamanın birinde zengin bir tüccar yaşarmış.Bu tüccar dünyanın dört bir yanından güzel kokular getirip bunları dükkanında satarmış.Öyle güzel kokular ki,daha çarşıya girmeden hissedilir,insanlar ne olduğunu anlayamadan kendilerini bu adamın dükkanında bulurlarmış.Rengarenk şişelerde çeşit çeişt kokuyu görünce de almadan çıkamazlarmış.Tüccar,kokularından alan her müşterisine küçük bir şişe de gül yağı verir,"Bu da anneye hediyemiz efendim,bizden."dermiş.Almak istemeyenlere ısrar eder,"Anneniz yoksa başka bir anneye verim,her anne değerlidir."dermiş.
Bu tüccarın biraz tembel,biraz da aç gözlü genç bir çırağı varmış.Her sabah kendisini erkenden kaldırıp işe gönderdiği için anasına dünyanın lafını sayar,suratından düşen bin parça dükkana gelirmiş.Akşama kadar yaşıtlarına imrenirmiş.Şu"anneye gülyağı"meselesine içten içe kızar,"Bedava dağıtacağına satsa daha çok kazanırdık."diye dükkan sahibine içerlermiş.Bir akşam bütün cesaretini toplayıp bu fikrini tüccara da açmış.Tüccar onu büyük bir sükunetle dinledikten sonra raftan bir şişe gülyağı almış ve"Bu da annene hediyemiz,bizden."demiş.Çırak eve varınca şişeyi annesine uzatıp"Al ana, bu sana hediye."deyince,annesi öyle mutlu olmuş ki,oğlunun boynuna sarılıp teşekkür üstüne teşekkür etmiş.Çırak,annesinin küçük bir hediyeye neden bu kadar sevindiğini anlamaya çalışıyormuş.Annesini izlerken ne kadar çok koşuşturduğunu far etmiş.Tıpkı dükkandaki kendisinin koşuşturduğu gibi...Ne kadar yorulduğunu anlayıp içi sızlamış.İş yapmaktan ellerinin çatladığını,yüzünün solduğunu ilk defa fark etmiş.Hemn annesine yardım etmeye başlamış. Onu mutlu gördükçe yorgunluğu geçiyor,ona yardım ettikçe dinleniyormuş.
Ertesi sabah annesinin ellerini öperek evden ayrılmış.Yüzünde güller açıyormuş.Tüccarı kapıda kendisini beklerken bulmuş.Ellerine uzanarak,"Anladım ki efendim,gülyağı hem cilt yaralarına hem gönül yaralarına dermanmış."demiş.

Bölüm Sonu
Yazan:Rukiye Oklan
Yapımcı:Hafız

2.Bölüm 14 Şubat Cuma Günü FavoriForumum'da!!!
 

beyazsoy

Favori Üye
Katılım
23 Aralık 2011
Mesajlar
29,669
Reaksiyon puanı
13,168
Puanı
1,059
fikir güzel hikaye kuralına da uymussun ama zorlama olmuş. . Keşke zorlama yerlere daha güzel şeyler bulsaydin profesyonelce olurdu. hikayede hava kalan noktalar:
1.Neden usta annelerr koku hediye eder.

2.Neden anne bir başkasının dükkanına çocuğunu erkenden kaldırır

3. çocuk o zamana kadar annesinin çalışanligini neden görmez ona bunu gösteren nedir
 

Ahmed

Emekli
Katılım
12 Eylül 2013
Mesajlar
25,152
Reaksiyon puanı
16,027
Puanı
1,060
Dizi gibi değil masal tadında olmuş ama çok beğendim.Eline emeğine sağlık.10 puan veriyorum :)
 

takas

Favori Üye
Katılım
18 Kasım 2011
Mesajlar
69,374
Reaksiyon puanı
51,208
Puanı
1,059
çok güzel olmuş aga emeğine sağlık 10 verdim :D