Bir Şehir Düşünün ama Herkes Aynı Binada Yaşıyor....Whittier!

The_Erinch

Konu Sahibi
Favori Üye
Reaksiyon puanı
33,429
Puanı
1,060
1626355532775.png

Alaskada bulunan Whittier kasabası ;eski bir donanma mevzisiyken şimdilerde ortalama 300 kişinin sadece aynı binada yaşadığı bir kasabadır.
1626355626257.png
1626355634819.png
1626355657055.png

Evet doğru duydunuz tüm kasabanın sakinleri Begich Towers adlı binada yaşamaktadır.
Ama bu bina bildiğiniz binalardan değildir; çünkü bina adeta kendi içinde bir şehirdir.

1626355757761.png
1626355767588.png
1626355786723.png

1626355831663.png
1626355885608.png
1626355907929.png

Burası 2.Dünya savaşı zamanlarında konumu gereği ABD tarafından askeri kışla düşüncesi ile inşaa edilmişti.
1969 yılından sonra ise halka bırakıldı.

Binanın içinde aklınıza gelecek birçok hizmet verilmekte.Adeta şehir;

Postane;Klinik;Klise;Okul,Oyun Salonları;Spor Salonu;Dişçi;Market;Manav..Yani günlük yaşamda ihtiyaç duyulan neredeyse herşey binanın içinde mevcut.

Polis karakolu, postane, market, çamaşırhane, manav, klinik, kuaför, spor salonu, yüzme havuzu, otel, okul, kilise, belediye binası 14 katlı binada bulunuyor.

Kentin sakinlerinin birçoğu, limanda, maden ocaklarında ya da kente en yakın konumda olan Anchorage şehrinde çalışıyor. Arabayla yaklaşık bir saat 20 dakika uzaklıkta olan Anchorage’a toplu market alışverişi ya da iş için gidiliyor.

Tabi insanların genelde hep binada kalmalarının diğer nedeni ise kış dönemindeki ayılar...
Mevsim olarak neredeyse 8-9 ay kışı yaşayan bir iklime sahip; kış olmadığı dönemde ise yağmurun bol bol yağdığı bir kasaba.

1626356452676.png
1626356475364.png

Bu binanın diğer en büyük özelliği depreme çok fazla dayanıklı olmasıdır.
Altında hareket etmesini sağlayacak boşluk mevcuttur.Dünyanın en büyük ve 5 dk süren Alaska depreminde neredeyse hasar almamıştır.

Binada topraksız tarım mevcuttur.
Binada her komşunuz iş arkadaşınız;okul arkadaşınız olduğu için herkes birbiri ile iyi geçinmektedir.
Zaten binanın tek kasabı,manavı,berberi ile falanda kavgalı olmak istemezdiniz.

Kasabanın en büyük sorunu hareketsizlik.En büyük kaygılardan biride bu.
Kasaba turiste almaktadır; mevsimin uygun olduğu dönemlerle gemi ile gelen turistler; binada sadece otel olarak kullanılan bölümde kalabilmektedir.

Evet; bu aykırı ve çok farklı kasanayı size tanıtmaya çalıştım.
Umarım keyif almışınızdır.

İyi Okumalar.
Keyifli Günler Dilerim.

Zamanında konudaki videoyu birkaç kere izledim. :A Bir zaman sonra insanı sıkabilir ama ilk duyunca kulağa çok hoş geliyor ama böyle bir yerde yaşasam ben yapamam. :A

• Güldürdün
Reactions: The_Erinch
Bina ile alakalı İlk kısma baktım ilginçmiş. Sonra detaylı okuyup yorumlarım 😊

• Harika
Beğenmedim kasabayı. 2 kat üste 1 kat aşağıya gitmekten başka yapacak bir şey yok gibi duruyor.:D @The_Erinch Emeğine sağlık. Yine kültürlendik:Z

• Harika
Zamanında konudaki videoyu birkaç kere izledim. :A Bir zaman sonra insanı sıkabilir ama ilk duyunca kulağa çok hoş geliyor ama böyle bir yerde yaşasam ben yapamam. :A
Video tesadüfen düştü önüme,sonra baktım zamanında bayağı haber olmuş.Tiktok sayesinde bende forumada taşıyam dedim.
Hiç benlik bir yer değil :A
Kardeşim seni daraltır buraları :A :A :A
Bina ile alakalı İlk kısma baktım ilginçmiş. Sonra detaylı okuyup yorumlarım 😊
Bekliyorum Zeynepcim:Z
Beğenmedim kasabayı. 2 kat üste 1 kat aşağıya gitmekten başka yapacak bir şey yok gibi duruyor.:D @The_Erinch Emeğine sağlık. Yine kültürlendik:Z
Teşekkürler Irmakcım; okumana sevindim. Valalhi zaten en büyük sorunda hareketsizlik oluyormuş.bol bol komşuculuk oynanır :Z🤪
Ay çok ilginç bir bina ya burda yaşamasıda ilginç olur kesin he @The_Erinch harika bir konu açmışsın yine emeğine sağlık :D
Teşekkürler Melekcim:bhr:

Video tesadüfen düştü önüme,sonra baktım zamanında bayağı haber olmuş.Tiktok sayesinde bende forumada taşıyam dedim.

Teşekkürler Irmakcım; okumana sevindim. Valalhi zaten en büyük sorunda hareketsizlik oluyormuş.bol bol komşuculuk oynanır :Z🤪

Kış falan birde hiç sevmem yaz adamıyım ben :A

Seni hapsedelim o zaman oraya. Bankası var mıdır apartmanın:A

• Güldürdün

İyi yapmışsın abi, neredeyse herkesin ilgisini çekebilecek bir konu, yakın zaman içinde bana da bir kere daha izlemek şart oldu. :A

• Harika
Bu ilginç konu için teşekkür ederim. Yine güzel bir başlık olmuş, emeğine sağlık. @The_Erinch

Binadan haberim var, uzun süre önce 2. Dünya Savaşı zamanı askerler için inşa edilmiş ama şimdilerde binanın gitgide eskidiğini ve bakım yapılmasına rağmen binanın çok uzun süre ayakta kalamayacağı da söylenmişti. Farklı ve kullanışlı aslında ama yalnız kalmayı seven bir insan olarak böyle bir yerde yaşamayı istemezdim açıkçası. :A

• Harika