Bir öğretmenin, öğrencisine vurma gibi bir hakkı var mıdır?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Onur_35
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

???

• evet

Oy: 4 23.5%
  • hayır

Oy: 9 52.9%
  • gerektiğinde

Oy: 4 23.5%

• Kullanılan toplam oy
    17
Arkdaşlar şidddeti komedi malzemesi dahi yapmanız beni üzüyor, şiddet hiç bir şekilde yararlı değildir.

Arkdaşlar şidddeti komedi malzemesi dahi yapmanız beni üzüyor, şiddet hiç bir şekilde yararlı değildir.
Yaramaz bir çocuğun düzgün bir ailesi varsa, çocuğu okuldan atıp ailesini değil, çocuğu dövüp kendisini cezalandırabilirsin mesela. Bu bana o kadar da kötü bir şey gibi gelmiyor. İyi ya işte, dayağın verdiği gurur kırıklığı ve acıyla arkadaşlarıyla kavga etmez.

Gurur kırıklığı ve acı tasvirinle şiddetin ne denli kötü sonuçları olduğunu anlatmış oldun.

Arkadaşlar her şeyden önce MEB mevzuatına göre yasaktır bu davranış, şikayet edildiği takdirde en iyi ihtimalle öğretmen başka illere sürülür.

Yoktur
Ama öğretmen öğrenciye vurursa öğrenci öğretmene 2 saniye içinde vurabilir refleksten dolayı

sen nerde yaşıyon endgame yok öyle bişey istediğin yere şikayet et hiçbişey olmaz.

yaramazlık genelde cevap vermekle alakalı değil sen cevap veriyormuşsun ama öyle sınıflar vardıki öğrencilerin gürültüsünden öğretmeni duyamazdık öğretmende karizmayı çizdirmişse çocukların soytarısı olurdu
aslında sadece dayakla disiplin olmuyor mesela bizim ortaokulda bir fen hocamız vardı tek bir tokatını görmedim ama o adamın dersinde tek ses çıkmazdı disiplini yüz ifadsindeki değişimle sağlardı mimiklerini öğrenciler ezberlemişti nerde espri yapacağını nerde sinirleneceğini çok iyi biliyordu öğrenciler...
bazı hocalarsa sırıtarak öğrencilere tokat atardı ama öğrenciler hoca sırtını dönünce hocaya pandik atarlardı

sen nerde yaşıyon endgame yok öyle bişey istediğin yere şikayet et hiçbişey olmaz.

Yok baya şey oluyor, sorguya alınıyorsun, okul müfettişten geçilmiyor. Öğretmenin arkası yani dayısı olmadığı sürece öğretmen ceza alır.

Tüm ailem öğretmen, bu işlerden anlarım.

Yoktur
Ama öğretmen öğrenciye vurursa öğrenci öğretmene 2 saniye içinde vurabilir refleksten dolayı

Dediğin öğrenci lisedeyse veya ilköğretim son sınıflardaysa olur. Genellikle çok daha küçük çocuklar eziyete maruz kalıyor.

Yok baya şey oluyor, sorguya alınıyorsun, okul müfettişten geçilmiyor. Öğretmenin arkası yani dayısı olmadığı sürece öğretmen ceza alır.

Tüm ailem öğretmen, bu işlerden anlarım.
hayatım boyunca ne gördüm ne duydum enteresan.

Şunu anlatamıyorum galiba. Övünmek için söylemiyorum bunları, okulda en iyiye oynadığım için her zaman hep ilgi gösterilen ve şımartılan öğrenci oldum. Arkadaşlarım bile bunu kıskanır olmuştu. O zamanlar ''Edebiyat öğretmeni'' de bayağı bir takılırdı bana. Hoşuma gitmez değildi bu, fakat bir yerden sonra sanki şımarmıştım. Artık onun söylediği herhangi ters bir şeye bile cevap verme gereği duyuyordum. Buna rağmen hiçbir zaman vurmamıştı bana. Ödev yapmamalar, derste parmak kaldırmamalar falan... Derste uyuyordum bile. Her ne kadar gıcık olsa da bu duruma pek bir şey demiyordu. Ben de gittikçe şımarmaktaydım. Sonralardan kendim ne kadar değiştiğimi fark ettim ve geri dönüşe başladım.

Yani demek istediğim, bir öğrenciyi düzeltmek için ona takılmak, ona iyi davranmak falan... Olmuyor böyle şeyler Türkiye'de. Bizim öğrencilerimiz kibarlıkla adam olacak tipten değil. İlla dövdürecekler kendilerini. Başka bir ülkede olsa adam edersin tabii kibarlıkla ama burada olmuyor öyle şeyler.

Bence gerektiğinde Öğretmenin, öğrencisine vurma hakkının bulunduğunu düşünüyorum. Öğrenci, öğretmenine saygısızlık yapsın ve Öğretmen sadece bakmakla yetinsin bence bu olacak bir iş değil. Haksız yere vurmamalı, gerektiğinde vurmalı tabi disipline göndermek varken şiddet olayı insana biraz saçma geliyor.

amma dayak meraklısı bi forummuş.. !dayakla şuana kadar hangi sorunun çözüldüğü görüldüki şuana kadar hangi öğrencinin dayak yedikten sonra düzeldiğini gördünüz aksine çocuğu dahada hırçınlaştırıyo

Söylediğin şey okuduğun okulların suçu, kuralların uygulanması gerekiyor. İşte asıl mesele bu aslında; kurallar uygulanmalı, şiddet uygulamak hiçbir şeye çare değil...

Dayakla düzelen bir adam gösterin bana burada özür dilerim. Hangi öğrencinin dayakla düzeldiği görülmüş...

NOT: Bir öğretmen sınıfındaki 2 öğrenciyi okuldan attırsın, 10 öğrenciyi dövmesinden daha büyük ibrettir. Dayak yemekten korkan yok okullarda, ama okuldan atılmaktan korkuyor herkes, bizim okulda kimse kurallara uymuyor neden? Çünkü en fazla dayak yerim çıkarım, diyorlar.

Son düzenleme:
Sen nerede okudun öyle?
Bana da kimse zaten yaramaz olduğumu söylemiyordu. Mesela şöyle bir diyalog geçerdi hep:

- Senin yaşında yaramaz olmak normal, ama nedir bu ukâlalık oğlum?
+ Kendi tercihim hocam, bir sorunu mu var?

Ben hep böyleydim yani. Sonralardan adam oldum, olmaya başladım.
Belki ukâla göstermiyorumdur ama hâlâ biraz var içimde.

aynen öyle kibarlıkla adam olmazlar

Okuldan attırmak riskli iş..liseli kanı kaynar seni çıkışta bıçaklarsa ne halt yiyeceksin
Hem senin hayatın, hemde onun hayatı kayar, hakeden için dayak candır😉

Yoktur tabii ki! Bugün atv'de yayinlanan "Yeniden Baslayalim" programinda bir ögretmen çocuklara agir siddet kullaniyordu ve bunu inkar ediyordu. Ayriyetten, çocuklarin agazlarini bantliyordu ve onlari kamerayla çekiyordu!!

Yani netice: ÖGRETMENLERIN, ÖGRENCILERE VURMA HAKKI YOKTUR FKS14'e GÖRE!