Beğeniler Hakkında Önemli Bir Rica

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan bazinga
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

bazinga

Konu Sahibi
Admin
Reaksiyon puanı
50,401
Puanı
1,060
Web Sitesi
izleryazar.com
Evet arkadaşlar forumumuzdaki beğeni sistemini hepimiz biliyoruz, kullanıyoruz.

Beğeni sisteminin amacı forumda yazılan mesajlardan beğendiklerimizi belirtmek ve böylece karşıdaki kişiyi daha fazla beğenilecek mesajlar yazmaya teşvik etmek.

Fakat bazı arkadaşlarımız hiçbir kötü niyet beslemeksizin iyi düşüncelerle de olsa beğeni sistemini amacı dışında kullanıyorlar...

Mesela bazı arkadaşlarımız belli kişilerin her türlü mesajını beğeniyor. Görüşüne katılsın, katılmasın, ister onlarca cümlelik kaliteli mesaj olsun isterse basit sadece bir smileyden oluşan ':)' gibi bir mesaj olsun... Bu durumda beğeni sistemi amacı dışında kullanılmış oluyor. Karşıdaki kişinin hoşuna gittiği ve belki sevgi göstergesi olarak yapıldığı sanılıyor bu durum ama karşı taraf için sadece boşuna gelmiş bir bildirim mesajından ibaret oluyor. Çünkü o kişi zaten her türlü mesajını beğendiği için gerçekten özel bir noktasını mı beğendi yoksa her zamanki gibi öylesine beğendi mi anlayamıyor.

Yine benzer şekilde bazı arkadaşlarımız kendi açtığı konuya yazılan her türlü mesajı beğeniyor. Gerçekten beğenip beğendiğine bakmaksızın. Bu durum da aynı şekilde beğeniyi önemsizleştiriyor. Boşuna bildirim gelmiş oluyor ve mesajın gerçekten beğenilip beğenilmediğinin farkında olunmamasına neden oluyor.

Bu konuda pek çok kişiden şikayet geldiği için bu açıklamayı yapmak zorunda kaldım. Lütfen beğenileri sadece gerçekten beğendiğiniz mesajlar için kullanın ki beğeniler değersizleşmesin, gerçek amacı doğrultusunda kullanılabilsin...

admin kim şikayet etmiş çok merak ediyorum beğeni sayısını kafasına takan varsa gülüyorum sadece kimsenin taktığını sanmıyodum ama demek bazıları rahatsız olmuş

- - - Ekleme - - -

ben sevdiğim kişilerin mesajını her türlü beğenirim bazı kardeşlerim de öyle eğer rahatsız olan varsa söylesin beğenmim ben rahatsız değilim bildirimlerden bakarım nolcak rahatsız olanlar varsa ismini yazdırsın onlarınkini beğenmez kimse

biraz tuhaf olmuş bu ozan reis....diyelim ki mesaj yazdık 2-3 kişi eğendi mesajı....eeeeee beğenmeyin mi diyeceğiz beğenen arkadaşlara...şikayet edende mesajı beğenildiği için mi şikayet etmiş..yada mesajı beğenilmeyen biri beğenilmediği için mi şikayet etmiş..miş miş de mişmiş...:indecisiveness:

kimin ne amaçla şikayet ettiğini az çok tahmin ediyorum :D yav arkadaş beğeni sayımı sana transfer edelim takmayın böyle şeyleri :D

admin kim şikayet etmiş çok merak ediyorum beğeni sayısını kafasına takan varsa gülüyorum sadece kimsenin taktığını sanmıyodum ama demek bazıları rahatsız olmuş

- - - Ekleme - - -

ben sevdiğim kişilerin mesajını her türlü beğenirim bazı kardeşlerim de öyle eğer rahatsız olan varsa söylesin beğenmim ben rahatsız değilim bildirimlerden bakarım nolcak rahatsız olanlar varsa ismini yazdırsın onlarınkini beğenmez kimse

İyi de sen her mesajını beğenirsen ne özelliği olacak o beğeninin? Gerçekten beğendiğini nasıl anlayacak?

Kimse işin sayısında falan değil. :)

biraz tuhaf olmuş bu ozan reis....diyelim ki mesaj yazdık 2-3 kişi eğendi mesajı....eeeeee beğenmeyin mi diyeceğiz beğenen arkadaşlara...şikayet edende mesajı beğenildiği için mi şikayet etmiş..yada mesajı beğenilmeyen biri beğenilmediği için mi şikayet etmiş..miş miş de mişmiş...:indecisiveness:

Gerçekten beğeniyorsa sorun yok güzel mesaj yazmışsındır tabii ki beğenilir. Ama gayet sıradan bir mesajın bile sadece sen yazdığın için beğeniliyorsa bir sorun var ortada. :):)

Açtığım konularda cevap veren herkesin mesajını beğeniyordum bende.Eğer böyle bir kural çıktıysa bende ona göre davranırım.

deniz 2.mesajda seni anlatmış konuna yorum yapan herkesin mesajını beğeniyon ya :D

İyi de sen her mesajını beğenirsen ne özelliği olacak o beğeninin? Gerçekten beğendiğini nasıl anlayacak?

Kimse işin sayısında falan değil. :)

Gerçekten beğeniyorsa sorun yok güzel mesaj yazmışsındır tabii ki beğenilir. Ama gayet sıradan bir mesajın bile sadece sen yazdığın için beğeniliyorsa bir sorun var ortada. :):)

admin biz birbirimizi sevdiğimiz için beğeniyoruz açıkçası ben mesela xemrexxx in hiçbir mesajını beğenmem o da benimkini
neyse kuralsa eğer uyarız

Açtığım konularda cevap veren herkesin mesajını beğeniyordum bende.Eğer böyle bir kural çıktıysa bende ona göre davranırım.
Deniz'i kim şikayet etmiş 😕 Adam nezaketen konusuna yorum yapanı beğeniyor...

---Ekleme---

Acıkcası bildiri gelmesinden rahatsız duymuyorum.Sanki bildirisi gelen kişi heycanla bildiri beklıyor ama kendi tarafından birisi beğenilmiş beğeni gelmiş ve üzülüyor.Duygulariyla oynanıyor bunu mu demek istedin Ozan?

bu konu şabanın don lastiği gibi vallaha..çekenin elinde kalır demedi demeyin...şimdi ben kimin mesajlarını beğencem layn....aslında işin kolayı beğen butonlarını kaldırın sistemden beğenisizlikten ölsün üyeler......:ok:

- - - Ekleme - - -

bu konu şabanın don lastiği gibi vallaha..çekenin elinde kalır demedi demeyin...şimdi ben kimin mesajlarını beğencem layn....aslında işin kolayı beğen butonlarını kaldırın sistemden beğenisizlikten ölsün üyeler......:ok:
bu fikrimi ve mesajımı herkes beğencektir...ama beğencek olanlar çaktırmadan beğensin taksimetre ceza yazıyo ona göre...[X(]

Güzel bir yazı olmuş.

Var öyle kişiler gerçekten. Umarım düzelirler... Ne diyelim. :)