Barış Atay'ın Yeni Filmi 'Aden' MUBI'de!

Aserat

Konu Sahibi
Süper Mod.
Katılım
24 Ağustos 2014
Mesajlar
84,508
Reaksiyon puanı
62,793
Puanı
1,061
Konum
İstanbul
images


MUBI son dönem Türk sinemasının en seçkin yapımlarını bünyesine eklemeye devam ediyor.

'Seni Buldum Ya', 'Hayaletler' ve 'Aşk, Büyü vs.' filmlerinden sonra şimdi de ünlü oyuncu, yönetmen ve milletvekili Barış Atay'ın ikinci uzun metraj filmi 'Aden' izleyici karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

Başrollerini Funda Eryiğit, Onur Ünsal, Caner Erdem, Sermet Yeşil ve Cemalettin Çekmece'nin paylaştığı, 28. Altın Koza Film Festivali'nde Eryiğit'e 'En İyi Kadın Oyuncu' ödülünü kazandıran filmin konusu ise şöyle:
Aden, geride bıraktıkları savaş ve kıtlığın ardından cennetlerini bulmak için yola koyulan bir çiftin hikayesini konu ediyor. Aras ve Marba, savaştan kaçan evli bir çifttir. Kıtlık, açlık ve sefaleti arkalarında bırakan çift, kendileri için yeni bir hayat kurmak ister. Bu amaçla yola koyulan Aras ve Marba, istedikleri gibi bir yer bulmakta epey zorlanır. Ancak tam tükenmek üzerelerken, cenneti andıran, tam da istedikleri gibi bir çiftlik evi bulurlar. Evin kapısına giden Aras ve Marba, evli olduklarını saklamaya karar verir. Evin sahipleri olan Libak ve Pukay, kendilerini kardeş olarak tanıtan Aras ve Marba’ya tereddütle yaklaşsa da onları eve kabul eder. Ancak Aras ve Marba huzur bulacaklarını düşündükleri evde bir takım tuhaflıklarla karşı karşıya kalır.

Aden, 21 Ağustos'tan itibaren ilk kez ve sadece MUBI'de!

 

S.G.A.T.

Favori Üye
Katılım
12 Şubat 2012
Mesajlar
22,971
Reaksiyon puanı
8,351
Puanı
1,061
Sanat filmi tadında olacaktır. İzleyeceğim ama.

Yıllar geçiyor ben hala Barış Atay`la senin Ufuk Bayraktar`ı karıştırıyorum. :A @Çiğdem
 
  • Güldürdün
Reactions: Çiğdem

Araf

Emekli
Katılım
25 Temmuz 2011
Mesajlar
38,599
Reaksiyon puanı
23,220
Puanı
1,060
Konum
Aydın
Barış Atay'ın filmi başka türlü yayınlanmaz zaten, şaşırtıcı olmadı. Mubi'de Yılmaz Güney'in beş filmi de yayınlanıyor bu ay. Mubi bazen politik takılıyor. :)