Star Babil - Dizi Yorumları

Aserat

Süper Mod.
Katılım
24 Ağustos 2014
Mesajlar
84,583
Reaksiyon puanı
62,903
Puanı
1,061
Konum
İstanbul
Sadece ilk bölüm için geçerli ama, ilerleyen bölümlerde bozacağını ve yarıda bırakacağımı düşünüyorum, eğer şaşırtır da 5 bölümü bile aşmama neden olursa gerçekten de harika olur o zaman.



Tamamen katılıyorum, BB’den ziyade Ozark’tan çok fazla şey alınmış ancak esinlenme olmasına rağmen öyle sırıtmıyor (Leyla ile Mecnun’dan çok şey araklamış olan Tutunamayanlar gibi değil en azından) bu yüzden de zaten geneli aşk, entrika ve töre dizilerinden ibaret olan ortamda fazlasıyla ön plana çıkıyor kurgusu. Ama ilerleyen bölümlerde de devam eder mi bu kurgu yoksa acıtasyona, vıcık vıcık romantizme mi kayarlar o konuda emin değilim.

O dediğin klişe sahneler de bence mecburiyetten eklemmiş 2 saat süre şartı koyulduğu için. Eğer 50-60 dakika olsaydı hiçbiri olmazdı ve bu haliyle bile Atiye’den kat kat kaliteli bir diziyken kim bilir 50-60 dakikalık internet dizisi olsaydı ne kadar güzel olurdu. Bence büyük bir hata yapmışlar tv dizisi yaparak, Fi dizisi gibi bunu da platformdan yayınlayabilirlerdi halbuki, Digiturk mu engel olmuş o konuları tam bilmiyorum?

Hele o küfür sahnesinde ben de şaşırdım adam yarım dakika küfür etti tek kelime duyulmamak için. :A
Evet muhtemelen 1-2 haftaya küçük bir pürüz bulup abartıp bunu bahane ederek bırakacaksın ama başlamış olman bile bir şeydir. :A
 
  • Güldürdün
Reactions: Tolstoyevski

Tolstoyevski

Emekli
Katılım
14 Temmuz 2014
Mesajlar
24,283
Reaksiyon puanı
39,933
Puanı
1,061
Yaş
27
Konum
Gökteki Yıldızlar ✨✨
Web Sitesi
www.ataturkungencligehitabesi.com
Evet muhtemelen 1-2 haftaya küçük bir pürüz bulup abartıp bunu bahane ederek bırakacaksın ama başlamış olman bile bir şeydir. :A

Kara Sevda detayı da hoşuma gitti, hani şu @Bully nin harika deyip de 1 puanı yapıştırmış olduğu Kara Sevda :A

 

MEnes

Moderatör
Katılım
18 Ekim 2015
Mesajlar
17,270
Reaksiyon puanı
19,072
Puanı
860
Konum
İstanbul
1.Bölüm

Diziyi izlerken defalarca allah aşk dizilerinin belasını versin diye içimden geçirdim. Aşk - entrika dizilerinden o kadar tiksinmişiz ki bu kurguda dizi ilaç gibi geldi. Senaryosunda buram buram Breaking Bad ve Ozark izleri var, bu yüzden ister istemez diğer yerli dizilerin önüne geçen bir kaliteye sahip. Ancak internet dizisi olup 50-60 dakika olarak efsane olabilecekken ne yazık ki tv dizisi olarak hem sansüre maruz kalacak hem de 2 saatlik süresinden dolayı kalitesi tam olarak yansımayacak.

İlk bölüm eğer 1 saat olsaydı, gereksiz sahnelere yer verilmeden çok güzel bir bölüme imza atılırdı. Ama bu haliyle öyle değil. Senaryodaki ufak tefek klişeleri de artık görmezden gelmek gerek TV dizisi olduğu için. Yine de zenginlerin ve politikacıların hoşuna gitmeyecek bir dizi olması nedeniyle hoşuma gitti. İlk bölüm için şans verilebilir ama ilerleyen bölümlerde diziyi bırakma noktasına da gelinebilir hikayeye sansür gelebileceği için. :D @MEnes @Sherlock @bazinga @Dosi

7.7
Diziyi beğendim ben de. İzlenebilirliği yüksek seviyede başladı ülkedeki dizileri ve sanat ortamını düşününce. Ve Breaking Bad vari o etkiyi aldım. Kurgusu uzatılırsa böyle yaya yaya anlatılırsa ortaya güzel bir iş çıkmaması imkansız gibi duruyor. Ama işte senin de dediğin gibi Tv'de olduğu için senaristin 2 saati doldurmak için yapacağı hamleler diziden baymamızı sağlayabilir. Bu olasılık hiç düşük değil. Yine de şu aşamada izlenilebilirliğini koruduğu sürece kurgusu iyi olduğu sürece izleyeceğim. Ben sabırlı bir birey olarak senin gibi erken pes etmem gibi duruyor. Gittiği yere kadar izlerim sanırım. :A
 
  • Beğendim
Reactions: Tolstoyevski

Emre Ozansoy

Moderatör
Katılım
26 Ağustos 2017
Mesajlar
71,789
Reaksiyon puanı
56,988
Puanı
1,060
Web Sitesi
twitter.com
Diziyi şimdi izleme fırsatım oldu. Hikaye değil de oyuncu kadrosu gel beni izle diyor. Hikayeyi pek sevmedim, sevemedim. Birce ve Mesut harikalar. :)

Tekrar ve sosyal medya reytingleri, sosyal medya yorumları baya olumlu. Dizinin çift haneli reytingler alması muhtemel bu hafta. :)
 

By_Xaxman

Banlı
Katılım
19 Ocak 2020
Mesajlar
41
Reaksiyon puanı
8
Puanı
4
Aşka sararsa bırakacağım ben bu diziyi,Aşk için izlemiyorum.Umarım senaryosu bozulmadan ilk bölümdeki gibi hatta daha cesur bir şekilde devam eder... :bhr: :)
 

Aserat

Süper Mod.
Katılım
24 Ağustos 2014
Mesajlar
84,583
Reaksiyon puanı
62,903
Puanı
1,061
Konum
İstanbul
Başları biraz durgun geçse de sonradan hareketlendi. Konuyu ilk okuduğumdan bu yana saadet zinciri meselesi için çok heyecanlanmıştım ve sonraki bölümlerde de asıl makara başlayınca izlemesi keyifli olacak. Bu bölüm Egemen'in ablası, İlay'ın kardeşi (ben o çocuğu kardeşi sanmıştım), kuduruk Kudret vs. derken yan karakterler de tamamlandı ve hikayeler de genişlemeye başladı.

Bu arada kadroda herkes çok iyi ama Birce Akalay gerçekten beni şaşırtmaya devam ediyor. Role çok yakışmış ve 2 bölümdür taş gibi oynuyor. O yüzden İrfan'la şiplemem an meselesi. Sonda da kendini göstermesi güzel oldu. :A Neyse gelecek haftayı merakla bekliyorum. :Z
 

Ahmed

Emekli
Katılım
12 Eylül 2013
Mesajlar
25,151
Reaksiyon puanı
16,026
Puanı
1,060
İkinci bölüm de güzeldi beğendim. Amma kadın kadroda Birce Akalay çok iyi duruyor başrol ve resmen 1. kadın. Ben böyle iyi oynadığını bilmiyordum hiç. Aslı Enverin rölü şimdilik çok pasif, yan yan yan karakter resmen. Ben ireliki bölümlerde aktif bir yere gelir diye düşünüyorum yoksa Birce'nin arkasında 2. kadın rol olmayı neden seçsin?
Nur Fettahoğlu ise Kardeş Çocuklarından sonra aynı karakterin daha fakir versiyonunu oynuyor gibi geliyor bana.
 
  • Beğendim
Reactions: Aserat

alperuz

Favori Üye
Katılım
2 Şubat 2019
Mesajlar
11,927
Reaksiyon puanı
11,351
Puanı
700
Konum
İstanbul
Deprem dolayısıyla izleyemedim, aklım ordaki insanlarda kaldı. Bu gece izlerim artık...
 

dreamy

Favori Üye
Ayın En Favori Üyesi
Katılım
21 Temmuz 2016
Mesajlar
14,121
Reaksiyon puanı
11,721
Puanı
710
İlk bölümü izledim ve çok beğendim. İkincisinin ilk partını da bu gece izlemeye başlarım. Oyunculuklar, görüntüler muazzam. Birce Akalay’dan gözümü alamıyorum resmen bu kadar güzel miydi bu kadın. :(

İyi ki Star TV olmuş kanalı, Fox’un ekranına yakışmazdı bence bu dizi...