Babam ve Oğlum (2004) Film Bilgileri & Yorumları

bazinga

Konu Sahibi
Admin
Reaksiyon puanı
51,288
Puanı
1,060
Web Sitesi
izleryazar.com
FavoriForumum.Net Film Dünyası
4gwKm82nXeRCMojp.jpg

Babam ve Oğlum
Yapım Yılı: 2004
Tür: Aile, Dram, Romantik, Psikolojik, Politik
IMDB Puanı: 8.6/10
Süre: 108 dakika
Yönetmen: Çağan Irmak
Senarist: Çağan Irmak
Oyuncular: Çetin Tekindor, Binnur Kaya, Özge Özberk, Tuba Büyüküstün, Fikret Kuşkan, Yetkin Dikinciler, Hümeyra Akbay, Halit Ergenç, Şerif Sezer, Erdal Tosun, Ege Tanman, Mahmut Gökgöz, Bilge Şen, Nergis Çorakçı, Hadisjam Tahax, Can Senozan
Vizyon Tarihi: 18 Kasım 2005

Filmin Özeti
1980 darbesinde annesini kaybeden küçük Deniz(babası o dönemde bir çok erkek çocuğa verilen ismi koymuş)yedi yıl sonra hiç görmediği dedesinin Ege'deki çiftliğine doğru bir yolculuğa çıkar. Deniz'in dedesini hiç görmemesinin nedeni dedesiyle babasının yıllardır küs oluşudur. Hüseyin Efendi (Çetin Tekindor)okumaya diye gönderdiği oğlunun politik olaylara karıştığını öğrenince onu evlatlıktan silmiştir çünkü.Sadık'ın her şeye rağmen baba evine geri dönüşünün nedeni Deniz'den ayrılmak zorunda oluşudur; küçük oğlunu babasına emanet edecektir. Kelimenin tam anlamıyla Deniz bu çiftlikte hafif tatlı kaçık bir ailenin ortasında bulur kendini. Evin yanaşmaları,küs teyze(Şerif Sezer), traktör kullanan ve telsizle konuşan müthiş bir babaanne(Hümeyra), bileğinden boğazına kadar bilezikle dolaşan gelin Hanife (Binnur Kaya) ve saf bir amca (Yetkin Dikinciler).Düşünsenize hepsi bağırarak ve hep bir ağızdan konuşuyor. Sadık Uğruna savaştığı bir Türkiye'ye ve terk ettiği sevgilisiyle ve kendiyle kasabada yüzleşirken; çocuk, dedesinin ve babasının arasındaki tüm buzları eritecektir

Oyuncular
q76Hi1hAJQhr2VWV.jpg

Çetin Tekindor
(Hüseyin)
ctFoRg3Olt2Y9AoO.jpg

Binnur Kaya
(Hanife)
hJ6qkDRU4YmVUjRW.jpg

Özge Özberk
(Birgül)
37luDDiOX0M6kaus.jpg

Tuba Büyüküstün
(Aysun)
KQ0V52PYzcUulLqE.jpg

Fikret Kuşkan
(Sadık)
Filmin Fragmanı

[sene]3436[/sene]
Anahtar Kelimeler
film bilgileri, çıkış tarihi, film yorumları, film incelemesi, film konusu, oyuncu kadrosu, başrolleri

Son düzenleme:
ımdb puanı gerçek mi
neden top 250 de yok
not: bir de bilen varsa ımdbsi en yüksek yerli filmleri sıralayabilir mi

ımdb puanı gerçek mi
neden top 250 de yok
not: bir de bilen varsa ımdbsi en yüksek yerli filmleri sıralayabilir mi

Evet imdb puanı gerçek fakat TOP 250'de yok. Çünkü TOP 250'ye girebilmek için pek çok kriter var. En başta oy sayısı tutmuyor 25.000 oy gerekli. Gerekli oy sayısını tamamlasa da girmesi zor çünkü oyların çoğu Türklerden gidiyor ve IMDb de bunun farkında. Fakat ilerleyen zamanlarda TOP 250'ye girerse bu şaşırtıcı olmaz. Daha önce Tosun Paşa, Eşkıya gibi filmler dönem dönem girmişlerdi listeye.

En az 1000 oy alan filmlerin puan sıralamasını yapılırsa şöyle: IMDb: Highest Rated Feature Films With Country of Origin Turkey and At Least 1,000 Votes

1. Hababam Sınıfı
2. Tosun Paşa
3. Fetih 1453
4. Babam ve Oğlum
5. Süt Kardeşler
6. Züğürt Ağa
7. Muhsin Bey
8. Hababam Sınıfı Tatilde
9. Selvi Boylum Al Yazmalım
10. Şabanoğlu Şaban
11. Eşkıya
12. Hababam Sınıfı Sınıfta Kaldı
13. Kibar Feyzo
14. Çöpçüler Kralı
15. Canım Kardeşim

Filme gelecek olursak Babam ve Oğlum müthiş oyunculukların sergilendiği her yönden çok başarılı ve yukarıda saydığımız 4.sırayı kesinlikle hakeden bir film. Bir Çağan Irmak baş yapıtı kanımca. :)

film de oyunculuklar süperdi ama hümeyra ve ege tanman çok daha iyiydi
bence izlemeniz gereken bir film
en duygulu sahnesinden sonra sizi içtenlikle gülümsedebilmeyi başaran bir film
puanım 8.8/10

Gerçekten çok etkileyici bir film.Bu sahnesi unutulmazdır:

Buda çok iyi bir sahneydi:

Moderatörün son düzenlenenleri:
Vayy beee ne kadroydu lan, tanımadığım isim yoktu filmde resmen. 😱 Nasıl bu kadar geç izleyebilmişim. :(

Çağan Irmak'ın izlemediğim filmlerine devam ediyorum, günün ikinci filmi. :) Kadro gerçekten efsaneydi. Binnur Kaya'dan Çetin Tekindor'a, Fikret Kuşkan'dan Hümeyra'ya, Şerif Sezer'den Yetkin Dikinciler'e kadar müthiş bir kadrosu vardı. Yine pek az da görsek Tuba Büyüküstün ve Halit Ergenç'in de olması iyiydi.

Çağan Irmak yine 2004'e göre üstün bir film yapmış, şimdi biraz sıradan gelebilir ama o döneme göre bence çok iyi bir iş, yine en iyisi ondan çıkmış. Helal olsun adama.

Sadık'ın ölümü üzdü, ben bağda Salim ile yürürken öksürünce bölüm sonunda öleceğini anlamıştım. Ölüm sahnesi sonrası Çetin Tekindor'un ''Gitme Deyeydim'' diye haykırdığı sahne müthişti, yılların sahnesi bence.

Ben en çok şey de duygulandım: Deniz okula giderken yere doğru çömelince orada ''Babamı özledim'' demesi gözlerimi doldurdu, tüylerim diken diken oldu.

Tuba Büyüküstün'ü film boyu görmeyi isterdim, filmde 4-5 dakika falan göründü. :(

Deniz karakterini canlandıran Ege Tanman'ı Bez Bebek dizisinden tanıyorum, çok tatlı ve sevdiğim bir isimdi. Burada daha küçükmüş, görmek sevindirdi beni. :)

Binnur Kaya yine aynı yav. :D Konuşması, çocuklarına kızması, Salim diye bağırması falan bildiğimiz kadın. :bhr: Yıllar hiç mi değiştirmez insanı.

Gülbeyaz'ı da sevdim yine, filme renk kattı. :)

Filmde çalan müzikler yine çok iyiydi, Çağan Irmak filmlerinin olmazsa olmazı.

8.5/10