Başıboş Sokak Köpekleri Hakkında Görüşünüz Nedir?

Başıboş Sokak Köpekleri Hakkında Görüşünüz Nedir?

• Sokak Köpeklerine Dokunulmamalı, Çoğalmalarına Engel Olunmamalı

• Nüfusları Kontrol Altında Tutularak Sokaklarda Kalmalılar

• Sokak Köpekleri Toplatılarak Barınaklarda Yaşatılmalı

• Diğer (Lütfen Belirtiniz)

Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.
İhtimal 1- Barınaklarda türün devamlılığı sağlanabilecekse hepsi barınağa.
İhtimal 2- Barınaklarda yer yoksa hepsi kısırlaştırılmalı.

Soru 1- Bu hakları bize kim veriyor?

@Tolstoyevski tatlısuculuk yapıp "Hepsi boğazlanıp vahşice katledilmeli" şıkkını koymamışsın. Ekşi Sözlük'te benim söylediğim şıkkın da bulunduğu bir anket açsan kılçıksız %20 alır.

• Güldürdün
Reactions: Tolstoyevski
İhtimal 1- Barınaklarda türün devamlılığı sağlanabilecekse hepsi barınağa.
İhtimal 2- Barınaklarda yer yoksa hepsi kısırlaştırılmalı.

Soru 1- Bu hakları bize kim veriyor?

@Tolstoyevski tatlısuculuk yapıp "Hepsi boğazlanıp vahşice katledilmeli" şıkkını koymamışsın. Ekşi Sözlük'te benim söylediğim şıkkın da bulunduğu bir anket açsan kılçıksız %20 alır.
Bu hakkı veren bize kendi türümüzüdür ve gen bencildir olayı doğanın kanunudur.. Yani işin romantizmine vurup hayalcilik oynamaya gerek yok, doğanın kanunu şudur: kendi türünü tehdit edene karşı önlem alırsın. Kendi türünü tehdit eden, yine kendi türünse, ona karşı da önlem alırsın. Ki silahlar, savaşlar, hapishaneler... saymakla bitmez bir insanlık tarihi zaten insanın insanla savaşı.

İnsan doğayı korumalı, uyum sağlamalı ve uyum göstermeli. "Bana dokunmayan yılan bin yaşasın, ama dokunursa o yılana da geçmiş olsun" anlayışı hepimizde olan içgüdüsel bir gerçektir ve insancadır.

ZARARSIZ Sokak köpeklerinin iğnelerle öldürülmesini insanlık dışı görüyorum vicdani olarak. Bunun yerine kısırılaştırılarak sonraki nesillerde nüfusları giderek azaltılmalı ve daha yaşanılır bir ortam haline getirilmeli. Tıpkı Avrupa şehirlerinde olduğu gibi.

Bu hakkı veren bize kendi türümüzüdür ve gen bencildir olayı doğanın kanunudur.. Yani işin romantizmine vurup hayalcilik oynamaya gerek yok, doğanın kanunu şudur: kendi türünü tehdit edene karşı önlem alırsın. Kendi türünü tehdit eden, yine kendi türünse, ona karşı da önlem alırsın. Ki silahlar, savaşlar, hapishaneler... saymakla bitmez bir insanlık tarihi zaten insanın insanla savaşı.

İnsan doğayı korumalı, uyum sağlamalı ve uyum göstermeli. "Bana dokunmayan yılan bin yaşasın, ama dokunursa o yılana da geçmiş olsun" anlayışı hepimizde olan içgüdüsel bir gerçektir ve insancadır.

ZARARSIZ Sokak köpeklerinin iğnelerle öldürülmesini insanlık dışı görüyorum vicdani olarak. Bunun yerine kısırılaştırılarak sonraki nesillerde nüfusları giderek azaltılmalı ve daha yaşanılır bir ortam haline getirilmeli. Tıpkı Avrupa şehirlerinde olduğu gibi.
Bunu zamanında tartışmış ve bir sonuca varamamıştık... Tekrar yapacak mıyız gerçekten? :T:

• İlginç
Reactions: Tolstoyevski
Bunu zamanında tartışmış ve bir sonuca varamamıştık... Tekrar yapacak mıyız gerçekten? :T:

Sen de bu konuda haklı olduğumu içten içe biliyorsun ama henüz yılan dokunmadığı, pek şahit olmadığın için bin yaşasın durumu hakim olmalı.. O yüzden bir sonuca varılmayacaksa tartışılacak bir durum yok. :bilmem:

Barınaklardw yasamalılar dedim aslında kısırlaştırma da yapılabilir çete halinde dolaşıyorlar ve risk teşkil ediyorlar bir kaç senedir iyice saldırganlaştılar sürekli ısırma haberleri duyuyoruz ister istemez tedirgin oluyor insan
Bura da köpeklerin olduğu yoldan dahi geçmiyor yolumu uzatıyorum daha yavruyken üzerime doğru gelmişlerdi ve geçen sene kaynanama saldırmışlar ısırma durumu olmadı Allahtan😊
Geçtiğimiz sene anneme sahipli bir köpek ısırdı meğerse salıyorlarmış köpeklerini 😉 Sadece başıboş köpekler değil sahipliler de sıkıntılı

Gönül ister ki hepsi barınaklarda mükemmel şartlarda bakılsın ancak onları özgürlüklerinden etmek de doğru kabul edilemez en azından benim açımdan o nedenle nüfusları kontrol altında tutularak sokaklarda kalmalılar diyorum 🙂

Hepsi barınağa alınsa güzel şartlarda yaşayamayacakları besbelli ortada ama sokakta olmaları da tehlikeli. Bu yüzden tam emin olamasam da barınaklarda yaşamalı dedim.

Bence belediyyelerin aşılaması, kısırlaştırması ile kontrol altına alınan tüm köpekler özgür yaşamalı.
Barınak asla iyi bir seçenek değil, o kadar köpeğin maması ve bakımı zor olduğu için bunun sürdürebilir çözüm olmadığı aşikar.

Korkuyorum çünkü kendileri gruplar halinde takılıp insanlara saldırıyor :(