BluTV Börü 2039 - Dizi Yorumları

mesmeso

Moderatör
Katılım
27 Kasım 2016
Mesajlar
17,626
Reaksiyon puanı
9,607
Puanı
860
Yaş
24
Konum
Trabzon
1. Bölüm - "Geçit Tutan"

Bölümün açılışı benim için çok heyecanlı ve duygusaldı. Asena'yı yapay zeka olarak görmeyi beklerken canlı kanlı görmek beni çok şaşırttı. Ayrıca açılış sekansının bu kadar teknoloji içermesi beni çok çabuk kendine bağladı.

Bölümün bazı kısımlarındaki efektlerin acemiliği gözüme çok battı. Bunun haricinde ben bölümü genel olarak beğendim. Başlangıç olarak hikayesi biraz ağır olsa da sıkmadan sonuna kadar götürdü.

Dizinin ilk seriyle de bağlantısının fazla olması beni ayrıca mutlu etti. Eski yüzleri ve isimleri görmekten çok mutlu oldum. Ece'yi başta çıkaramadım ama sonradan onun da burada olması güzel olmuş dedirtti. Sonda Korkut'un kim olduğunu anlamakta zorlandım ama "şehit babam" dediği anda Behçet'in oğlu olduğunu fark ettim.

Dizinin diyaloglarında bence biraz sıkıntı var. Almila Erk'in cümleleri bana biraz saçma geldi. Deniz Uğur'un oyunculuğu da henüz içime sinmedi. Zaten genel olarak dizinin oyuncu kadrosuna biraz ön yargım var. İlk ekibin gölgesinde kalmış gibiler. Turan'ı da görsek güzel olurdu.

Silahları ve ekipmanları beğendim. Deneysel bir iş olduğu her yerinden belli oluyor. Alper Çağlar'ın gamer yönü burada çok iyi ortaya çıkmış. Çatışma sahnesindeki çoğu şeyde oyundan bir sahne gibiydi. Köprünün yıkılma anı da harika olmuş. Börü'nün robotu da güzel tasarlanmış.

Dizi keşke bu kadar aceleye gelmeseydi. Bir şeylerin aceleye geldiği belli oluyordu. Verilen sözde durmak için kendilerini çok zorlamışlar. Ancak Alper Çağlar'a güvenim sonsuz. Bu işi ülkede ondan başkası yapamaz. Her zorluğun üstesinden mutlaka gelmiştir. Bu sefer gelemezse de canı sağolsun. En azından denedi deriz.

7/10
 
  • Beğendim
Reactions: Angelica

Gizmen

Favori Üye
Katılım
12 Nisan 2018
Mesajlar
6,931
Reaksiyon puanı
2,888
Puanı
360
Yaş
24
Güzel bir ilk bölümdü sevdim. Tabii son güne işleri sıkıştırıp bizleri saatlerce bekletmelerini unutursak hoşuma gitti ilk bölüm. Yalnız dün twitterda gördüm. Bir yerde hbo dizisinin sahnesi ve logosu var ve burayı kes at yazıyor. Ufak edit sıkıntısı olmuş sanırım ama efektler ve aksiyon çok üst düzeydi bence.
 
  • Beğendim
Reactions: Angelica

Araf

Emekli
Katılım
25 Temmuz 2011
Mesajlar
38,599
Reaksiyon puanı
23,220
Puanı
1,060
Konum
Aydın
1x1

Bilim Kurgu olduğu ve bir anda olaylara girmesinin de etkisiyle içine girmekte zorlandığım bir ilk bölüm oldu ama kötü olduğundan değil. 29'unda başlamıştım izlemeye, henüz bitti, azar azar izledim. Öncelikli olarak iyi bir başlangıç olduğunu söyleyebilirim ama daha iyi bir ilk bölüm olabilirdi.

Başlangıçta o tarihteki genel görünüm ortaya konabilirdi, ki bence dizi için bu bir eksikti. Bir anda olaylara girişildi, herhangi bir tanıtım yoktu, bir anda olayların içinde bulduk kendimizi, keşke genel bir tanıtım yapılsaydı önce. Yapay zekaya dair şeyler geçiyor ama onların kim olduğuna dair net bir açıklama da yok ama hadi bu tamam, sonuç olarak sonraki bölümlerde bu geçebilir. Börü'deki gibi olaylarla başlangıç yapılıyor; ancak Börü'de neyin ne olduğu belli ama buradaki hiçbir şey belli değil, her şey muamma, yabancı bir dünya.

Alper Çağlar'ı da ses olarak görüyoruz, yapay zeka sesi. Alper Çağlar'ın sesine aşinasınız, direkt tanırsınız yapay zekadaki sesi. Her neyse biraz da dizi hakkında sürprizbozanlı yorum yapayım:

Korkut karakterinin Börü'deki Behçet'in oğlu olduğu sürpriz olmadı. Direkt kendini belli etti Baran'la konuşurken zaten. Behçet amirin bir oğlu vardı zaten, burada direkt karşımıza çıkıyor. Asena'yı da gördük konuk oyuncu olarak yapay zekada, o da iyiydi, yani tam Black Mirror havasındaydı o sahneler. Makyajları düşününce çok daha yaşlı görünebilirdi karakterler. Bu arada dizinin ilk başında Baran karakteri şehit olmuş oldu.

Kusursuz bir bilim kurgu denemesi olamazdı sonuç olarak ama yine de "iyiydi" diyebilirim. İlerleyen bölümlerde daha da iyi olabilir.

7/10
 

Araf

Emekli
Katılım
25 Temmuz 2011
Mesajlar
38,599
Reaksiyon puanı
23,220
Puanı
1,060
Konum
Aydın

mesmeso

Moderatör
Katılım
27 Kasım 2016
Mesajlar
17,626
Reaksiyon puanı
9,607
Puanı
860
Yaş
24
Konum
Trabzon
2. Bölüm - "Eski Güzel Günler"

Önceki bölümden gerekli derslerin alındığı belli olmuş. Ufak tefek anlar hariç görsel efektlerin sırıttığını görmedim. Almıla Erk'in donukluğu da gitmiş ama bazı karakterler hâlâ bende tam oturmadı. O sıkıntı da giderilince çok hoş olacak.

Sondaki plot twist olayını çok beğendim. Cansel Elçin'i bu kadarcık bir şey için getirmedikleri belliydi ama sonda cidden beni şaşırttılar. Alper Çağlar'dan tam olarak bunu bekliyordum. Öyle güzel bir yerde bitirdi ki sonraki bölümü deli gibi bekleyeceğim.

Bu bölüm konu biraz daha anlaşılır kıvama geldi. Dizinin ayakları yere basmaya başladı. Konu muhtemelen Turan ve Kaya gelince daha anlaşılır ve akıcı olacak. Umarım kötü adam onlar çıkmaz yoksa Börü markasına yakışan bir şey olmaz.

Bölümün aksiyonunu da cidden beğendim. İlk dövüş sahnesi bana çok zevk verdi. Koreografisi çok iyi kurgulanmış bir sahneydi. Ekibin sonda sevimli tankla girdiği savaşın dozajını da sevdim.

Bölüm içinde ilk seriden şarkıların kullanılması beni hem mutlu etti hem de hüzünlendim. Müzikler gayet yerinde kullanıldığından o sahneler benim için daha dokunaklı oldu.

Kemal ve Tomris hikayesini çok merak ediyorum. Asena'nın kızı olsa ancak babasıyla bu kadar didişirdi. Aralarında geçen hikayeyi üstün körü biliyoruz. Kısa da olsa her bölüm bir şeyler öğrensek hiç fena olmazdı.

8/10
 
  • Beğendim
Reactions: Gizmen

Mr.At

Favori Üye
Katılım
27 Haziran 2013
Mesajlar
5,381
Reaksiyon puanı
4,080
Puanı
461
Konum
İstanbul Kasabası
Web Sitesi
gecmisinmizikacisi.blogspot.com.tr
2. Bölüm iyiydi ama bazı sahnelerde geçen İngilizce ve Fransızca konuşmaların alt yazılı olmaması azimsanacak bir hata değil.

Her bölüm yapılan hatalara bir yenilerinin eklenmesi artık sinir bozmaya başladı.

Turan ve Kayanın artık dönmesi lazım. Umarım Kayayı başka biri canlandirmaz. Serkan Çayoğlu Kıbrıs Zafere Doğru da oynuyorum diye gelmemezlik etmez umarım. Kendisini sevdiren dizinin Börü olduğunu unutmamalı.

8.5/10
 

Araf

Emekli
Katılım
25 Temmuz 2011
Mesajlar
38,599
Reaksiyon puanı
23,220
Puanı
1,060
Konum
Aydın
1x2

İlk bölüme göre bir tık daha iyi olan bir bölümdü. Bu kez İngilizce ve Fransızcanın söz konusu olduğu bir bölümdü. Netflix'te olduğu gibi, BluTV'de de otomatik alt yazı ile değil, ek alt yazı ile izleniyor.

Transformers tarzı bir dizi olmasa iyi aslında. Yapay zeka sahneleri de biraz Transformers havası veriyor. Hani yapay zeka üzerine olduğu için ve içinde askeri sahnelerin de olduğu için, ikisi bir arada olduğunda yapaylık söz konusu oluyor. Yani ikisi bir arada biraz tuhaf oluyor. Pek alışık olmadığımız tarzda ama tuhaf geliyor insana.

Nedense Kaya'yı Cansel Elçin'in canlandıracağını düşündüm ama Profesör karakterini canlandırdı ve Fransızca konuştu. Karakteri "seçilmiş kişi" idi. Bu arada ilk bakışta anlaşılmıyor kim olduğu, oldukça değişmiş ve Fransızcayı akıcı bir şekilde konuşuyor. Kendisi Fransa'da eğitim almış bir kişi, Fransızcası çok iyi. Bu yüzden aslında iyi bir tercih. Gerçi konuk oyuncu, birkaç bölüme rolü biter gibi. Kaya da zaten muhtemelen dönmez. Bırakıp gittiği geçti diyaloglarda.

Behçet Orbay'ın oğlu Korkut Buğra Orbay, tam anlamıyla Kaya'nın girişi gibi giriş yaptı. Sessiz sessiz bir şekilde giriş ypatı, arada fikirlerini veriyor ve bir yandan da sempati kazanıyor, seviliyor, takdir görüyor. Kahramanlık yapmayı da ihmal etmiyor. Tabii Kaya'nın karakter gelişimi çok daha iyiydi. Burada bilim kurgu olduğu için karmaşa da var, Korkut Buğra karakteri ve diğer karakterler de biraz havada kalıyor. Börü'nün süresi de uzundu, 2039'un süresi kısa. İlk bölüme göre çok daha iyiydi kısacası.

Turan'ın dönmesi yakındır bu arada, ekipte kızı da var. Kemal'in evlat edindiği kızı da var. Behçet Orbay'ın oğlu da var. Eski Börü ekibi serpiştirilmiş araya böyle.

8/10
 

mesmeso

Moderatör
Katılım
27 Kasım 2016
Mesajlar
17,626
Reaksiyon puanı
9,607
Puanı
860
Yaş
24
Konum
Trabzon
3. Bölüm - "Kuklalar"

Börü'nün de 3. bölümü harikaydı bu dizinin de öyle olmuş. Bölümden fena zevk aldım. Oyunculuk, aksiyon, diyalog, dekor her şey tamam ama hala ne izlediğimizi bilmiyoruz. İzlerken kafada çok soru işareti oluyor ve cevabı bir türlü verilmiyor.

KAM'ın diyalogları bu bölüm çok güzeldi. Özellikle Tomris ile yaptığı konuşma onu başka bir boyuta taşıdı. CIA başkanıyla yaptığı görüşmede Alfa Zeka olayının konuşulması ilerisi için beni tedirgin etmedi değil. Turan'ın KAM'ı sevmemesine de şaşırmadım.

Dizinin bence en büyük hatası hala bize somut bir konu vermemesi. 6 bölüm olan ve net bir yayın tarihi olmayan dizi bu kadar gizem yaratıp konuya girememesi tat kaçırıyor. Ya ilk bölümden bize konu tamamen anlatılacaktı ya da Netflix dizisi gibi tüm bölümler bir anda yayınlanmalıydı.

Hikaye ısınmaya başladıkça bizim Kemal Boratav'ı görmeye başladık. Sorgu sahnesinde Profesör ile resmen döktürdüler. Kaya'nın ufaktan da olsa görünmesi mutlu etti. Almıla Erk'i seveceğimizi düşünüyorum. Yan karakterlere de yavaştan ısınmaya başladım.

Benim teorime göre Kızıl Elçi gerçekten Kemal ama geçmişe mesajı gönderen kişi Tomris çıkabilir. Introda bile Kemal ile Tomris'in zıtlığı vurgulanıyor. KAM ve Tomris'in yaptığı konuşmada bizi o yöne doğru götürüyor.

1. bölümü ilk yayınlandığı anda değil de sonradan izleyen birisi şu an dehşet zevk alıyordur. Diyaloglar ve bilim kurgu bölümü arttıkça dizi güzel bir yöne evrildi. Bu gidişle arkasından yine iyi konuşulan bir eser olacak.

9/10
 

Araf

Emekli
Katılım
25 Temmuz 2011
Mesajlar
38,599
Reaksiyon puanı
23,220
Puanı
1,060
Konum
Aydın
İlk üç bölümü taksit taksit yayınladılar, son üç bölümünü hepsi birden yayınlıyorlar. "28 Aralık" diye tutturmak yerine, direkt hepsini toplu bir şekilde yayınlasalardı daha iyiydi yeni yılda, eksikleri tamamlanmış bir şekilde. :D Şu anda ilk üç bölümünü izledik, son üç bölümünü de izlemiş olurduk o sıra. :D Yenilikçi bir işi baltalamak oluyor aslında bu tarz şeyler ama yapacak bir şey yok. Dümdüz bir dizi yapmamanın zararları işte. Böyle böyle tecrübe kazanılacak.
 
  • Beğendim
Reactions: mesmeso

mesmeso

Moderatör
Katılım
27 Kasım 2016
Mesajlar
17,626
Reaksiyon puanı
9,607
Puanı
860
Yaş
24
Konum
Trabzon
4. Bölüm - "İmha"

Sonunda Turan Kara'nın yüzünü görmüş olduk. Diziye harika bir giriş yaptı. Kemal'le yan yana gelmelerine de şaşırdım. Kavgalarının sebebini çok merak ediyorum. Barbaros ile yapacakları geyiği de şimdiden merakla bekliyorum.

Bölümün açılışındaki sekans beni çok etkiledi. Eski ekibi görmek çok garip oluyor. Tomris'in odada gezerken baktığı fotoğraflarda çok can yakıcıydı. Kemal cidden çok büyük acılar yaşadı. Sonda gördüğümüz yarattığı evren de bunun en büyük kanıtıydı.

Çatı katındaki dövüş sahnesi de güzel kurgulanmış. Cenay Türksever'in oyunculuğu bana çok donuk geliyor. Düz kağıttan okuyor hissi veriyor bana. Dövüş sahnesinde fazla sırıtmıyor ama konuşunca bu durum aşırı belli oluyor.

Yeni kadronun tad vermediğinin Alper'de farkında bence o yüzden sürekli eskileri gösterip duruyor. Senaryo olarak toparladılar ama oyunculuklar çok sırıtıyor. Yapım kaliteli olacak diye bazı yerlerden ödün verilmesini anlıyorum ama keşke bu cast için yapılmasaydı.

7/10