Kanal D Azize - Dizi Yorumları

serhatt

Konu Sahibi
Moderatör
Katılım
10 Aralık 2014
Mesajlar
96,903
Reaksiyon puanı
62,477
Puanı
1,060
1570821509810.png
Kanal D'nin merakla beklenen yeni dizisi ''Azize'' bu akşam yayın hayatına başlıyor!

Yapımcılığını Süreç Film’in üstlendiği, yönetmen koltuğunda Volkan Kocatürk'ün oturduğu, senaryosunu Emre Özdür, Başar Başaran ve Meryem Gültabak'ın kaleme aldığı dizinin başrollerinde; Buğra Gülsoy, Hande Erçel, Mustafa Yıldıran, Selen Öztürk, Ufuk Şen, Tugay Mercan, Cenk Kangöz, Efekan Can, Mustafa Avkıran ve Orhan Kılıç gibi isimler yer alıyor.

Merakla beklenen ''Azize'' ilk bölümüyle bu akşam saat 20.00'de Kanal D'de!

Dizi ile ilgili yorumlarınızı bu başlık altından yapabilirsiniz. İyi seyirler.
 
  • Beğendim
Reactions: Angelica

MEnes

Moderatör
Katılım
18 Ekim 2015
Mesajlar
17,270
Reaksiyon puanı
19,073
Puanı
860
Konum
İstanbul
Diziyi kimse izlememiş sanırım ama ben bir şeyler karalamak istiyorum. Çünkü bunu hak ediyor...

Halka'ya benzer yapıda bir kurguya sahip Azize. Her ne kadar ismi çok güzel olmasa da, hoşuma gitmese de dizinin atmosferi ve senaryosu oldukça iyi kurgulanmış. Kadrosundaki bazı oyuncuları severim ama sırf Volkan Kocatürk hatrına başladım diziye ve pişman değilim. Üstat gerçekten şovunu yapmış. Senaryosu da oldukça gizeme sahip ve ilgi çekici. Bir tık tahmin edilebilirlik olsa da bol bol twist olmaya müsait bir senaryo. İnce işçilik bir kurgu var ortada. Diyaloglar güzel yazılmış. Karakterlerin aynı Halka'da olduğu gibi neyi niye yaptığını kestiremediğimiz bir gidişat var ortada. Beklenmedik şeyler beklenmedik anlarda olabiliyor. Ara ara klişelikler var ama çok göze batmıyor.

Oyuncular da güzel oynamış. Hande Erçel'in Halka hariç daha önceki işlerini izlemedim ama Halka'da da burada da gayet iyi bana göre. Buradaki karakterini tam olarak olması gerektiği gibi yansıtıyor. Soğukkanlı bir yüz ifadesi olması gerekiyor karakterinin bulunduğu konum itibarıyla. Bunu da gayet iyi yansıtıyor. Donuk yüz ifadesi, duygularını belli etmemesi ama yeri geldiğinde de iyi oynadığı ve duygu değişimini güzel yaptığı sahneleri var. Dram sahnelerinde gerçekten iyi iş çıkardığını söyleyebilirim. Buğra Gülsoy kaliteli oyuncudur o da şovunu yapıyor ve Hande onun karşısında da gayet iyi iş çıkarıyor. Diğer oyuncularda zaten tanıdık yüzler var. Tiyatro çıkışlı oyuncular var. Genel olarak -bazı karakterler göze batsa da- karakterler ve kadro gayet iyi iş çıkarmış. Zaten Volkan Kocatürk işi yani ne kadar kötü olabilir ki.

Hikaye de hızlı ve akıcı ilerleyen bir hikaye. Ki bunun sebebi de ya reytingin düşük olacağını tahmin ettiler o yüzden ilk bölümleri böyle yazdılar ya da reytinglerden dolayı senaryoyu değiştirip hızlıca işleyelim elimizde kalmasın bir finale bağlayalım dediler. Ama bence ilk ihtimal daha olası. Senaryo benim hoşuma gitti, içine girdim. Bitene kadar da izlerim diziyi. Ama her zaman olduğu gibi yine yeniden kaliteli bir dizinin bu leş seyirci yüzünden reytinge kurban gidecek olmasını görmek üzücü olacak...