Aydilge ( Röpörtaj ) 2011

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan cevaa
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

cevaa

Konu Sahibi
Süper Emekli
Reaksiyon puanı
4,420
Puanı
911
AYDİLGE, YEPYENİ SINGLE’I ‘’AKILLI BİR DELİ’’ Yİ MÜZİKSEVERLER İLE BULUŞTURDU. EN AZ ŞARKI KADAR DA EĞLENCELİ BİR KLİP ÇEKTİ. EKİBİMİZ YENİ SINGLE HEYECANINI YAŞAYAN AYDİLGE İLE BERABERDİ.

''AKILLI BİR DELİ''DE ŞARKININ SÖZLERİ İLE KLİP O KADAR DOĞRU ORANTIDA İLERLİYOR Kİ İNSAN SEYRETMEKTEN KENDİNİ ALIKOYAMIYOR. BİR DE SİZDEN DİNLEYELİM, ''AKILLI BİR DELİ'' NEYİ ANLATIYOR?

‘’Akıllı Bir Deli’’ tam olarak deliliği öven bir şarkı. Dolayısı ile klip de deliliği ve çılgınlığı öven bir yana sahip. Aslında bakarsanız oradaki bütün o jonglörler, top çevirenler, büyücüler, sihirli halkayı ceviren kız... Hepsi klipte benim hayal gücümün ürünü, hepsi benim kendi bilincimde yer alan karakterler. Orada anlatmaya çalıştığım: Hepimizin içinde çılgın bazı karakterler var ama bastırıyoruz. Normal hayatımızda hepimiz olgun ve normal insan olmak adına o içimizdeki jonglörleri, o içimizdeki çılgın, sevimli, deli karakterleri bastırıyoruz ve onları bir anlamda öldürüyoruz . Dolayısı ile hani bilinçaltımızda bazen çıkar ya o karakterler, bu da onu anlatıyor. Klipte onlarla karşılaşıyorum. Onları açığa çıkarıyorum ve aslında insanlara da bunu söylemeye çalışıyorum . Hani o bastırdığımız tatlı karakterleri biraz açığa çıkarmak ve özgür bırakmak lazım.

KLİP SETİ DE OLDUKÇA RENKLİ GÖRÜNÜYOR. KİMLERLE ÇALIŞTINIZ?

Klibi Gökçe Pehlivanoğlu çekti. O da kısa filmleri ile tanınan çok genç bir yönetmen . Çok değişik iki mekan kullandık. Biri Belgrad Ormanları’nda çekildi. Diğeri de Kadir Has Üniversitesi’nin Güzel Sanatlar Fakültesi’nde... Orada çok değişik heykeller ve öğrencilerin yaptığı modern sanat eserleri vardı. Tam da bizim klibimize uygun yapılardı açıkçası. Kabile Dans Grubu'nda sirk sanatları ile uğraşan gençler bize eşlik etti. Çok iyi anlaştık. Hepsinin ruh hali, dünyası bambaşka. Ben böyle farklı dünyaları olan, yaratıcı insanlarla beraber iş yapmayı çok seviyorum. Bize varsın deli desinler. Sıkıcı, normal insanlardan olmaktansa deli olmaktan gayet mutluyum.

BİRAZ DA BU SINGLE’DA EMEĞİ GEÇEN EKİPTEN BAHSEDELİM DİLERSENİZ...

Benim çok sevdiğim bir ekibim var. Cem Sarıoğlu ile beraber müzik direktörlüğünü yapıyoruz işlerin. Şarkının sözleri bana ait. Bestesi bana ve Cem’e ait. Onun dışında düzenlemesini ve prodüksiyonunu Alen Konakoğlu yaptı. Yine sevgili müzik ailem, Dokuz Sekiz müzik etiketi ile satışları başladı. Etrafımdaki herkes aslında bakarsanız normalliğin o sıkıcılığının dışına çıkan, sıradışı bir şeyler yapmaya son derece hevesli insanlar. Bu da cesaret gerektiriyor. O yüzden hepsini çok seviyorum ve onların o çılgınlığını da çok yücelterek kutsamak istiyorum.

''AKILLI BİR DELİ''NİN, ALBÜM SONRASI DİNLEYİCİLER İLE BU KADAR HIZLI BULUŞMASINI SAĞLAYAN NEDİR?

Aslında son albümüm ‘’KİLİT’’ çıkalı çok olmadı. Fakat ‘’Akıllı Bir Deli’’ o kadar çılgın bir şarkı ki adı üstünde, duramadı yerinde. Normalde baktığınız zaman, albüm yeni çıkmışken bir single çıkarılmaz. Çünkü sistem böyle istemez. Fakat, biz duyguları ile hareket eden insanlar olduğumuz için sistem dinlemiyoruz.'' Akıllı Bir Deli'', ‘’Ben çıkmak istiyorum’’ dedi. ‘’Ben insanlara ulaşmak ve insanları biraz kışkırtmak istiyorum. İstedikleri hayalleri gerçekleştirmeleri için onları biraz dürtmek istiyorum’’ dedi. Biz de ''Akıllı Bir Deli''ye ‘’Tamam, sen bunları yap ‘’ dedik. Ve kendisi çıktı.

GELELİM KONSERLERE... DAHA ÇOK NERELERDE KONSER VERMEYİ TERCİH EDİYORSUNUZ?BELİRLENMİŞ BİR KONSER TARİHİ VAR MI?

Eylül ayı ile beraber, tabi Ramazan'ın da bitmesi ile konser tarihleri yavaş yavaş belirlenmeye başladı. Aslında, ben daha çok Anadolu’yu gezmeyi seven bir müzisyenim. Çünkü Anadolu’da gerçekten insanların kendi potansiyel yaratıcılıklarını kanalize edebilecekleri çok fazla imkan yok. Doğru alanlara kanalize olamıyoruz. Bizi genellikle evlerimize hapsediyorlar ve o sıkıcı dizileri izlettiriyorlar. Oysa bizi gerçekten harekete geçirebilecek şeyler, düşündürebilecek, sorgulatabilecek şeyler: Müzik ve diğer sanat türleri. Ama gençler ne yazık ki evlerine kapanıp, dizileri izleyip, ağlayarak zamanlarını öldürüyorlar. O yüzden, Anadolu’ya gidip konserler ile onları biraz dürtmek, şarj etmek istiyorum. Çünkü içlerinde çok büyük bir potansiyel var.

SİZE HANGİ SANAL PLATFORMLARDAN ULAŞABİLİRİZ?

Aydilge Resmi Web Sitesi resmi web sitem. Aydilge Sarp (@AydilgeSarp) Twitter'da, twitter adresim. Myspace ve diğer platformlardan ulaşabilirler. Facebook'taki fan gruplarından da ulaşabilirler. Birçok fan grubu var ama resmi olan Aydilge fan grubu | Facebook. Oralarda mutlaka iletişim kurmaya çalışıyorum. Çünkü ben dinleyiciyi ötekileştirmeyi sevmiyorum. ‘’Onlar dinleyici, ben sanatçıyım’’ mantığını pek seven bir insan değilim. Kimse birbirinden üstün veya yukarıda değil. Dolayısı ile hepimiz eşit yerlerde aynı platformda buluşan insanlarız.

SON OLARAK, HAYRANLARINIZA BURADAN NE SÖYLEMEK İSTERSİNİZ?

Hayatımızın çoğunu başka insanların bizden beklediklerini yaparak ve onların arzularını gerçekleştirerek harcıyoruz. Oysa, yapmamız gereken en önemli şey, kendi hayallerimizi ve düşlerimizi kovalamak. Bunu yaparken insanlar size ‘’Deli misin, böyle bir şey yapılır mı? Yapma bunu. Deli olma lütfen’’ diyecekler. Lütfen deli olun. Çünkü çok fazla normal insan var.