Avrupa'nın En İyi Dizisi : Borgen

xemrexxx

Konu Sahibi
Favori Üye
Reaksiyon puanı
149,787
Puanı
1,061
Pek çoğumuzun adını duymadığı bir dizi Borgen.
Dizi popüler dizilerin aksine aklını zorlayarak izlemeyi gerektiriyor genelde(en azından benim için öyle)

Dizinin konusu Danimarka'da ilk kadın başbakan seçilen Birgitte Nyborg ve çevresinde gelişen olaylar.
Birgitte ilkeleri olan,kirli oyunlardan uzak duran bir siyasetçidir,partisi ilk defa hükümeti kurma görevini alır.
Aynı zamanda evli ve iki çocuk annesidir.Çocuklarından biri 13-14 yaşlarında diğeri anaokuluna gitmektedir.
Bu nedenle zaman zaman başbakanlık ve annelik arasında kalır.

Dizi fedakarlıklar,bocalamalar,iktidar ve güç savaşları üzerine kurulu.
Dizinin en önemli komularından biri de siyaset-medya ilişkisi.
Katrine Fonsmark isimli sarışın ve ateşli televizyoncu bacımız haberler konusunda çok cesurdur,popüler haber programında siyasetçileri köşe sıkıştırmakta ve skandalları açığa çıkarmaktadır.
Katrine aynı zamanda başbakanın danışmanı Kasper Juul ile de karmaşık bir ilişkiye sahiptir.

Dizi yayına girmeden İtalya'da Prix İtalia ödülünü aldı.
2012'de Bafta Ödülleri'nde ''en iyi uluslararası dizi ödülü''ne layık görüldü.
2011'de Monte Carlo'da ''En İyi Kadın Oyuncu'' ödülünü aldı.
2012'de Emmy ödüllerinde ''En İyi Kadın Oyuncu'' dalında aday oldu.
2013'te Monte Carlo'da ''Avrupa'nın En İyi Drama''sı seçildi.

Ünlü roman yazarı Stephen King dizi için izlediği en iyi dizi olduğun öyledi.
NBC kanalı da dizinin ABD uyarlamasını yapmak üzere harekete geçti.

images

Moderatörün son düzenlenenleri:
Hiç duymamıştım ama Avrupalılar dizilerden anlamazlar pek. Muhtemelen rakipsizliktendir. :D

Bu arada Avrupa'ya İngiltere'yi katarsak en iyi Downton Abbey olur. :):)

Hiç duymamıştım ama Avrupalılar dizilerden anlamazlar pek. Muhtemelen rakipsizliktendir. :D

Bu arada Avrupa'ya İngiltere'yi katarsak en iyi Downton Abbey olur. :):)

bence gayet iyi aksiyon yok siyasi,ekonomik terimler falan bol :) downton abbey i izlemedim ama tanıtımları hiç umut verici değil bence :)

- - - Ekleme - - -

Ölmeli sonunda bence :D heyecan olsun.

olmaz bir daha bisikletle meclise gelen başbakanı nerede bulucaz :(

iktidar ve güç savaşları üzerine kurulu.

Emre'nin sevmesine şaşırmamalı.:D

Yani Avrupa'nın en iyi dizisi bu mu?
:D
Avrupa'da yaşayan sensin. :T:

Valla hic dizi izlemem yabanci :D
Ama burada günlük diziler daha cok tutuluyor. Kadinlar izler genel olarak, erkegin dizi izledigini hic duymadim :D
Spor salonuna dizi saatinde giden bile var onu bilirim :D

Yakamoz-Asi post: 1394690' Alıntı:
Ben giderim sorun degil :F

ama önce bir danışman bulucan danışmanın ülkedeki popüler ateşli kadın haber sunucusu ile ilişkisi olacak ama sunucu kadın aynı zamanda eski başbakanın yardımcısı ile de kırıştıracakve kırıştırdığı adam şey yaparkene ölecek kız telaşlanıp senin danışmanı çağıracak danışmanın izleri yok ederken öyle bir belge bulacak ki ülkede seçimin kaderi değişecek bulduğu şeyi sana verecek sen kullanmak istemeyeceksin o da öteki muhalefet partisi liderine sunacak o kabul edecek kamuoyuna açıklayacak açıklayınca hem başbakan hem ana muhalefet çökecek sen de başbakan olacaksın :)