Avrupa Kupaları'nda Takımlarımızın Play-Off Turu Rakipleri Belli Oldu

mesmeso

Konu Sahibi
Moderatör
Katılım
27 Kasım 2016
Mesajlar
17,980
Reaksiyon puanı
9,918
Puanı
860
Yaş
24
Konum
Trabzon
avrupa-kupalari.jpg


Bugün İsviçre'nin Nyon kentinde yapılan kura çekimlerinin ardından Avrupa kupalarında ülkemizi temsil edecek olan 5 takımımızın rakipleri belli oldu!

Ligimizi geçtiğimiz sezon şampiyon olarak bitiren Galatasaray bu yılki Avrupa macerasına Şampiyonlar Ligi'nin "Şampiyon Takımlar Play-Off Turu"ndan başlayacak. Galatasaray bu turda İsviçre Ligi'nin son şampiyonu Young Boys ile eşleşti. Temsilcimiz ilk maçını 20/21 Ağustos'ta deplasmanda oynadıktan sonra 27/28 Ağustos'ta kendi evinde gruplara kalma mücadelesi verecek.

Lig ikincimiz Fenerbahçe'nin de olası rakipleri belli oldu. Şampiyonlar Ligi'nin "Lig Takımları" bölümünde olan ekibimiz 2. Ön Eleme Turu'nda İsviçre Ligi ekibi Lugano'yu geçmeyi başarmıştı ve Fransa Ligue 1 ekibi Lille ile eşleşmişti. Fenerbahçe bu eşleşmeyi geçtiği takdirde Slovakya'dan Slavia Prag ile Belçika'dan Union Saint-Gilloise eşleşmesinin galibiyle Play-Off Turu'nda karşı karşıya gelecek. Fenerbahçe olası bu tur maçlarını 20/21 Ağustos'ta evinde 27/28 Ağustos'ta deplasmanda oynayacak. Fenerbahçe eğer Lille'e elenirse Avrupa Ligi Lig Etabı'na direkt olarak katılacak.

Türkiye Kupası'nı müzesine götürerek Avrupa Ligi'ne katılma hakkı kazanan Beşiktaş turnuvaya Play-Off Turu'ndan başlıyor. Beşiktaş bu turda Sırbistan'dan FK Partizan ile İsviçre'den Lugano eşleşmesinin galibiyle karşılaşacak. Beşiktaş bu eşleşmede ilk maçını 22 Ağustos'ta deplasmanda 29 Ağustos'ta da kendi evinde oynayarak gruplara kalmaya çalışacak. Beşiktaş eğer bu turda elenirse Konferans Ligi Lig Etabı'na katılacak.

Ligi üçüncü sırada bitiren Trabzonspor'un olası rakipleri belli oldu. Avrupa Ligi 2. Ön Eleme Turu'nda Slovakya'dan Ruzomberok takımını eleyen ekibimiz 3. Ön Eleme Turu'nda Avusturya temsilcisi Rapid Wien ile eşleşmişti. Temsilcimiz bu turu geçmesi durumunda Play-Off Turu'nda Portekiz'den SC Braga ile İsviçre'den Servette FC eşleşmesinin galibiyle karşılaşacak. Trabzonspor bu olası eşleşmede ilk maçını 22 Ağustos'ta deplasmanda 29 Ağustos'ta da kendi evinde oynayarak gruplara kalmaya çalışacak. Eğer ki Trabzonspor Rapid Wien'e elenirse Konferans Ligi Play-Off Turu'na düşecek ve burada da İsviçre'den FC St. Gallen ile Polonya'dan Śląsk Wrocław eşleşmesinin galibiyle oynayarak Konferans Ligi Lig Etabı'na katılmaya çalışacak.

Ligi dördüncü bitirip tek Konferans Ligi biletini alan Başakşehir'in olası rakipleri belli oldu. 2. Ön Eleme Turu'nda San Marino temsilcisi La Fiorita'yı farklı bir şekilde eleyen temsilcimiz 3. Ön Eleme Turu'nda Gürcistan ekibi Iberia ile eşleşmişti. Başakşehir bu eşleşmeyi geçtiği takdirde Play-Off Turu'nda İrlanda'dan St Patrick's Athletic ile Azerbaycan'dan FC Sabah eşleşmesinin galibiyle karşılaşacak. Başakşehir bu olası eşleşmede ilk maçını 22 Ağustos'ta deplasmanda 29 Ağustos'ta da kendi evinde oynayarak gruplara kalmaya çalışacak.

Temsilcilerimize şimdiden başarıları diliyoruz ve çıktıkları her maçı kazanarak bizi hep birlikte gruplarda temsil etmelerini temenni ediyoruz.
 
Yıllardır hep asla geçilemeyecek takımlarla eşleşiyorduk play off turunda. Bu kez daha makul bir kura ama tabii önce Lille’i geçmek lazım. Orta sahasız çok zor olacak…
 
  • Beğendim
Reactions: RüzgarGülü
Galatasaray için normal bir rakip geçmesi lazım geçemiyorsa zaten orada yeri yok.
Fenerbahçe Lille'i geçerse gruplara kalır.
Beşiktaş yer diye düşünüyorum Süper Kupa maçından sonraki performansa bakarak. :D
Trabzonspor Rapid'i geçer ama Braga gelirse zorlar. İmkansız değil ama çekişmeli geçecektir. Şansı da yaver giderse alır.
Azerbaycan takımları son dönemde yükselişte Sabah'ı kolay sanmayın. Zorlayabilir Başakşehir'i ama tabi maddi olarak da daha üstün Başakşehir.
 
Lille umarım geçeriz az gol maçta muhtemlen 2-3 gol olacaktır. İlk yarı 1.5 altı iddaa oynanır şimdiden :D

Galatasaray rakibi çok zor eskiden Fenerbahçeye çıkmıştı galiba Young Boys. Cok gollü geçer maç üst oynabur şimdiden :)