2022 Avatar: The Way of Water / Avatar: Suyun Yolu (2022) - Film Yorumları

Sherlock

Konu Sahibi
Süper Mod.
Reaksiyon puanı
47,948
Puanı
1,060

MV5BMWFmYmRiYzMtMTQ4YS00NjA5LTliYTgtMmM3OTc4OGY3MTFkXkEyXkFqcGdeQXVyODk4OTc3MTY@._V1_FMjpg_UX1000_.jpg

Tür:
Aksiyon, Macera, Fantastik
Süre: N/A

Yönetmen: James Cameron
Senaryo: James Cameron, Josh Friedman

Oyuncular:
Zoe Saldana
Kate Winslet
Michelle Yeoh

IMDb Linki

Filmin Fragmanı:

Filmle ilgili yorumlarınızı bu başlık altından yapabilirsiniz.

Filmi bugün izledim..
Sinemada 3 ayrı salonda oynatılıyor.
Film 3.30 dk sürüyor.

Tamamen bir görsel şölen,3D izlenmeli...görsellik muazzam.
Yepyeni bir hikaye ama eskisini takip eden türden.

Aksiyon,gerilim,eğlence,aşk,hüzün her duyguyu içine alan dolu dolu bir film olmuş.

10 üzerinden 9 hakediyor benim gözümde.

Filmi bugün izledim..
Film 3.30 dk sürüyor.

Aksiyon,gerilim,eğlence,aşk,hüzün her duyguyu içine alan dolu dolu bir film olmuş.

13 yıl sonra yeniden, en kısa sürede izleyeceğim sinemaya gidip. 😍🙏❤

• Beğendim
Reactions: The_Erinch
Filmi bugün izledim..
Film 3.30 dk sürüyor.

Ben de izledim bugün gidip. Çok güzeldi. Aynen yepyeni hikaye. Daha çok Jake'in çocuklarını gördük. Keşke daha çok jake ve eşini gorseydik. Tek sıkıntı o idi. Yoksa film yine görsel şov idi. Konu aile temalı. Çocuklarını kaybettiler orada ağladılar ben de ağladım. Kotu adamı oğlu kurtardı çok kızdım. Yapmamalıydı bunu. Devamı 20 Aralık 2024 de imiş. Hemen gelsin o gün. 🙏❤❤

Tam yorum: avatar-the-way-of-water-2022

Yıllar sonra ilk kez IMAX salonu tam kapasite görmek güzeldi. Fakat çok uzun, çok çok uzun bir filmdi. Süreyi dolduracak bir konusu ise kesinlikle yok.

Görsel açıdan söyleyecek söz yok. James Cameron işin zirve çıtasını belirlemiş yeniden. Saçma sapan mavi canlılar için ( :A) duygu beslememizi sağlaması da önemli başarı.

Yine de bu seriyi bırakıp daha bizden, bizi bize bizle anlatan işlerle karşımızda olmasını isterdim. :A

7/10

• Beğendim
Reactions: The_Erinch
Avatar izlerken dünyanın en büyük bütçeli parodisini izliyor gibi hissediyorum. Sanat yönetmenliği falan şahane anlaştık da iyi bir senaryo niye yazmıyorsunuz kardeşim 100 yıl geçmiş bir de ilk filmin üstünden. 6/10

Filmin efektleri atmosferi güzeldi, senaryo çok kötüydü uzun bir süre Sully ve ailesinin ortama adapte olmasını izledik çok vakit kaybı olduğunu düşünüyorum bu tarz sahnelerle zorlaya zorlaya 3 saat 10 dkya uzatmışlar filmin süresini bir yerden sonra katlanılamaz bir hale geliyor arada aksiyonlar olmasa kesinlikle baygınlık geçirirdik.

Bu filme 10 üzerinden 6 veriyorum ilk filme göre çok geride kalmış.

Kesinlikle teknik olarak aşmış bir film. İnanılmaz çekimleri vardı. Cameron resmen şov yapmış. Adeta döktürmüş. Su altı çekimleri, Cgı'ların mükemmelliği, teknolojinin bu denli müthiş kullanımı. Oscar'da bu açıdan çok daha fazla ön plana çıkmasını beklerdim The Way of Water'ın. Ancak gel gelelim ki film o kadar uzun süresine rağmen senaryosunu pek ilerletemiyor. Hikayeyi çeşitlendirmeye ve evreni genişletmeye çalışıyor, bunda bazen başarılı da oluyor lakin genel denklemde bu konuda epey sınıfta kalıyor...

Filmin ilk yarısı ayrı ikinci yarısı ayrı ilerliyor. İlk yarısında yeni bir dünyayı tanıyor gibi sahneler izliyoruz. Ailenin büyüdüğünü zamanın aktığını ve Pandora'da epey bir farklılık olduğunu görüyoruz. Aradan minimum 15 20 yıl geçmiş gibi. Karakterleri ve çocukları tanıyoruz ancak daha tanıyamadan bir anda kendimizi farklı farklı yerlere giderken buluyoruz. Hem yeni karakterleri tanıyoruz hem de aileyi... Biraz karışıklık oluşturuyor açıkçası bu durum. Süresi uzun olmasına rağmen bunu dozunda ayarlayamamış dedem...

İkinci yarıda ise bu dozu ayarlayamamışken kaotik bir aksiyona dalıyoruz. Ve olay Cgı Fest'e dönüyor. Güzel sahneler vardı yok diyemeyiz. Özellikle evrendeki tüm varlıkların bir şekilde hikayeye dahil edilmesi ve bilim kurgu ve fantastik türlerinin bir arada işlenmesi aslında evrenin ucu bucağı olmadığını gösteriyor. Komedinin, dramın, aksiyonun, her şeyin yer aldığı bu büyük macera finalde biraz klişeliklere de yer veriyor. Güzel sahneleriyle hatırda kalmasını isterdim ama hepsinin bütününde o kadar da büyük hatırda kalmıyor maalesef. İlk filmin net gerisinde diyebiliriz... Yine de evrenin devam edeceğini düşünecek olursak bir geçiş filmi ve ara film olduğu için anlaşılabilir bir durum diyebiliriz... Kendini izleten bir sinematik eserdi diyebiliriz...

7.5/10

• Beğendim
Reactions: bazinga