'ATV satıldı' iddiası baştan sona uydurma çıktı!

beyazsoy

Konu Sahibi
Favori Üye
Katılım
23 Aralık 2011
Mesajlar
29,669
Reaksiyon puanı
13,169
Puanı
1,059
Medyatava tavayı yaktı! Sloganları artık 'Medyatava yazdıysa doğru değildir!" oldu.

MEDYAGÜNDEM- Hürriyet ile NTV konsorsiyumunun bir 'projesi' olan Medyatava isimli medya sitesi, ortaya attığı 'ATV Murdoch'a satıldı' iddiasıyla medya alemine alay konusu oldu.

Önce haberin doğrusunu verelim, sonra ayrıntılara geçelim.

ATV satılmadı, Murdoch ile herhangi bir anlaşma da yapılmadı.

Medyatava'nın yazdığı tüm iddialar baştan sona yalandı.

Zaten Medyatava ortalığı karıştırıp sözkonusu haberi anında uçuruverdi.

Sitelerinden haberi öyle bir kazıdılar ki, ancak twitter'daki izlerini silmeyi unuttular.





Medyatava'ya inanıp da haberi alıntılayan siteler de fena halde çuvalladı.

Medyatava öyle bir senaryo ortaya attı ki, hayal güçlerini böylesine zorlamaları pes dedirtti.

Bu arada bir not daha düşelim.

Bu Medyatava'nın 3. vukuatı.

Geçen ay da 'flaş gelişme' diyerek, Sabah ve ATV'nin Texas Pasific'e satıldığını iddia etmişlerdi.



Medyatava ayda bir Sabah ve ATV satışı ile ilgili böylesine hayal mahsulü haberler yayınlamayı alışkanlık haline getirdi.

İşin ibretlik tarafı, haberi ortaya atıp sonra da yalan olduğu ortaya çıkınca, sitelerinden kaldırarak, kabahatlerini de ortadan kaldırmış gibi davranmaları medya dünyasına alay konusu oldu.

O kadar site de Medyatava'ya güvenip, haberi alıntıladı, onlar da rezil rüsva oldu.

Medyatava'nın senaryosu evlere şenlikti.

Medyatava'nın uydurduğu, tek kelimesinin doğru olmadığı haber, bakın nasıl bir senaryoyla anlatıldı:

(…)

Murdoch'la Çalık Grubu arasında bir süredir devam eden pazarlıklar son noktaya geldi ve taraflar bugün anlaştı.Böylece gazeteler ve televizyonlar satış sürecinde birbirinden ayrıldı. Murdoch sadece atv ve grubun çocuk kanalı Minika'ya talip oldu.

Bu iki kanal için de taraflar tam 860 milyon dolara el sıkıştı. atv ve Minika dışında kalan gazete, dergi ve aHaber ise Çalık Grubu'nda kaldı.

Çalık Grubu atv ve Sabah grubunu TMSF'den 1.1 milyar dolara almıştı. Şimdi sadece atv ve minika'yı 860 milyon dolara Murdoch'a satmış oldu. Bu satış anlaşmasından hem Çalık hem de Katarlı ortaklarının büyük memnuniyet duyduğu öğrenildi.

Satışla ilgili ön imzaların yarın atılması ve satışın 15 gün içinde resmi olarak duyurulması bekleniyor.

(…)

Şimdi Medyatava'nın resmen "tavası" yandı! Sloganı "Yazmadıysa doğru değildir!" olan Medyatava, artık "Yazdıysa doğru değildir!" diye anılmaya başlandı. Kimler Medyatava'yı ateşte kızarttı da böyle bir uydurma habere imza attılar merak ediliyor.

Asıl merak edilense Medyatava, ATV'nin satışını baltalamak için mi böylesi yalanlara imza atıyor...

medyagundem.com
 
satılmamışsa kötü haber satılsaydı daha iyi olurdu satılmışsa bu yorumumu yok sayın:)
 
Atv daha pahalıya satmaya calısıyor sanırım . tok satıcı modundalar. yoksa ay yapımla neden anlassınlar. atv yı satın alanlar bırde kanalın logosuyla oynasalar guzel olur. turuncu renk bıraz ıtıcı daha az reklı bısey yapmalılar
 
Murdoch'a satılması zor bir durum, önce yasaları çiğnemeleri lazım, sonra iki büyük kanalın yabancı birinin elinde olma ihtimalinin yaratacağı sorunları düşünmeleri lazım, bence çok zor bu ihtimal.
 
Murdoch'a satılması zor bir durum, önce yasaları çiğnemeleri lazım, sonra iki büyük kanalın yabancı birinin elinde olma ihtimalinin yaratacağı sorunları düşünmeleri lazım, bence çok zor bu ihtimal.

yasalar gore foxuda alamaması lazım. ama yasayı arkadan dolanıyorlar. dogan yasaya karsı boyle bır oyun oynadı ondan vergı borcu geldı... eglence kanalların yabancıların elınde olmasında bır sakınca yok turk sahıplerle yabancı kanallar arasında pek fark yok. sonucta senarıstler turk oyuncular turk..