Atiye ( Röpörtaj ) 2011

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan cevaa
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

cevaa

Konu Sahibi
Süper Emekli
Reaksiyon puanı
4,420
Puanı
911
ATİYE YEPYENİ ALBÜM KAYDI “BUDUR” İLE MÜZİKSEVERLER İLE BULUŞTU. EKİBİMİZ, ALBÜMÜN İLK RÖPORTAJI İÇİN GENÇ SANATÇI İLE BİR ARADAYDI.

KISACIK DA OLSA BİR SÜRE AYRI KALDIN SEVENLERİNDEN, ÖNCELİKLE HAYRANLARINA SÖYLEMEK İSTEDİĞİN BİR ŞEY VAR MI ONU SORALIM?
Sevgili arkadaşlar, sevgili hayranlar, sevgili müzikseverler herkese merhaba. Umarım çok iyisinizdir, ben çok mutluyum. Çok da heyecanlıyım. “Budur” adlı yen şarkıma klip çektik ve kısa bir süre önce sizler ile paylaştık. Umarım sizin de çok hoşunuza gider.

“BUDUR” BİR ÖNCEKİ ALBÜMÜNÜ ARATMAYAN RENGARENK TINILAR İLE DOLU. DİLERSEN DETAYLARINA GEÇELİM...

Yepyeni bir albüm kaydı yayınladık. Albümün adı “Budur”. Yeni albüm ile ilgili aslında anlatacak o kadar çok şey var ki, nereden başlayacağımı bilemiyorum. Öncelikle albümün adı “Budur”. Aslında albüm ile ilgili her şeyi sizin keşfetmenizi istiyorum ama biliyorum birazcık da benim paylaşmam gerekiyor. Bir sürü kendi bestem var, babamın yazdığı, babam ile birlikte yazdığımız hatta babama yazdığım “Baba” adlı bir şarkım var. “Ahmet” diye çok esprili ve şirin bir şarkı yazdım. “Budur”un Suat Ateşdağlı’nın re-mix’lediği bir versiyonu var. Sultana ile bir düetimiz var. Kısacası çok renkli bir albüm. Bir sürü birbirinden çok farklı şarkılar var. Tarz anlamında birbirinden oldukça farklı şarkılar bunlar.

BABANIN BİR ÖNCEKİ ALBÜMÜNE DE DESTEĞİ TARTIŞMASIZ, PEKİ BAŞKA KİMLER EŞLİK ETTİ SANA KAYITLARDA?
Bu albümde babam dışında başka müzisyenler ile de çalıştım. Çok değerli isimler ile. Albümün bu kadar renkli bir albüm olmasının sebebi de Ozan Doğulu, Volga Tamöz, İskender Paydaş gibi isimlerin bir arada olması. Bu isimler benim için çok değerli isimler.

ALBÜM FOTOĞRAFLARI İÇİN DE EPEY VAKİT HARCADIĞINIZI DUYDUK NİHAT ODABAŞI İLE...
Yeni albümün fotoğraflarını Nihat Odabaşı ile çektik. Grafik tasarımını da birlikte yaptık. Tamamen içime sindi ve şarkılarıma da çok uyuyor diye düşünüyorum. Nihat ile tanıştığımızda enerjilerimiz çok uyuştu. Çok çalışkan olduğunu biliyoruz ama gerçekten çok dayanıklı. Bana, benim çekimlerim çok uzun sürer dedi ve ben de dayanıklı olduğumu söyledim. Kim daha çok dayanacak diye iddiaya girdik ama 22 saat süren çekimi ben sabahın sonunda artık yorularak sonlandırmak istedim. Sonrasındaki çalışmalar da iki üç gün sürdü montajını yaparken. Ben çok beğendim, umarım sizlerin de hoşunuza gitmiştir.

OLDUKÇA SIRADIŞI ŞARKILARA İMZA ATTIĞINI DÜŞÜNÜYORUM. “DONDURMA” GİBİ ŞARKILARI YENİ JENERASYON TÜRK MÜZİK DİNLEYİCİSİ İLK KEZ DİNLEDİ VE ÇOK SEVDİ. CESARETİN İLE BAŞARIN ARASINDA PARALELLİK GÖRÜYOR MUSUN ?
Kariyerimin başından itibaren farklı bir çizgim olduğunu düşünüyorum. Şarkılarım ve müzikal tarzım, şarkı sözlerim anlamında. Bunlar insanlara biraz farklı gelebilir ama ben hiç bir zaman cesur olmaktan korkmadım, korkmuyorum. Farklı şeyler denemeyi seviyorum. Bu şekilde de başarılı olacağıma inanıyorum. Kendim gibiyim çünkü.

ALBÜMÜN ÇIKIŞI DA ALBÜM İLE AYNI İSMİ TAŞIYAN “BUDUR” İLE OLDU, ŞARKININ DETAYLARINI PALAŞABİLİR MİSİN?
Albümün ilk çıkış şarkısı “Budur” çünkü çok sevdiğim bir şarkı. Şarkı bana ait değil, bir cover ve İsra Gülümser üzerine çok güzel sözler yazdı. Şarkıyı İskender ile birlikte yapmıştık, o kadar çok içimize sindi ki, dedik ki çıkış şarkımız bu olsun. Tamamen “Budur” diyebileceğimiz bir şarkı. Klibini de Murad Küçük ile çektik. Çok yorucu ama oldukça eğlenceli bir klip oldu çünkü bütün dansçı arkadaşlarım da vardı çekimlerde. Sabit dansçılarım, onları çok seviyorum, çok iyi anlaşıyoruz, arkadaş gibiyiz. Çok hatırlayamıyorum ama sabahın ilk ışıklarına kadar sürdü. Dört beş parça set-up’ımız vardı ve iki üç tanesini de ben seçtim çünkü dansların ve dansçıların ortaya çıkmasını istiyorduk.

KAREOGRAFİLERİ DE SEN Mİ HAZIRLIYORSUN?
Hayır, kareografileri David Hernandez ve Eva Nitsch yaptılar. Sadece “Budur”un değil “Ahmet” ve “Güzelim”in kareografisini de onlar yaptı. Birlikte bir sürü prova yaptık ve bunları sürdürüyoruz çünkü yakın bir tarihte lansman konserimiz olacak. Hepinizin gelmesini istiyoruz. Çok heyecanlıyız çünkü ilk defa orada paylaşacağız yeni şarkıları sizler ile.

“BUDUR”UN SENİN İÇİN BİR BAŞKA ÖNEMİ DE, YAZDIĞIN SÖZ VE BESTELERE DAHA ÇOK YER VERMEN DİYEBİLİR MİYİZ?
Bu albümde benim besteci ve söz yazarı kimliğim oldukça ön planda. Bunun dışında iki tane enteresan şarkı var, birini biliyorsunuz “Batum Türküsü”, o da bu albümde yer alıyor. Bunun dışında “Hali Hali Hal Meli Meli Mel” diye bir şarkı var, Arapça bir şarkı. Antakya’ya ait geleneksel bir şarkı. Küçüklüğümden beri ailem ile bir araya geldiğimizde onlara bu şarkıyı söylerim. O yüzden de bu şarkıya albümde yer vermek istedim. Fasıl tarzında yaptık bu sefer. İlk albümümde de vardı hatta babaannem ile düet yapmıştık. Bu hali daha farklı ve benim çok içime siniyor.

BU YIL Kİ KONSER TAKVİMİN NASIL GÖRÜNÜYOR?
Yaza doğru bir çok konserimiz olacak. Yakın tarihte “Suat Ateşdağlı feat. Atiye” adında bir turnemiz olacak. Zaten bütün konser tarihlerini web sayfam ve my sapace hesabım takip edebilirsiniz. Web sayfamı yeniden tasarladık. Atiye Resmi Web Sitesi. Twitter adresimden de bana ulaşabilir, bu gelişmeleri takip edebilirsiniz.

TEŞEKKÜR EDERİZ BU GÜZEL ZİYARETİN VE ALBÜM İLE İLGİLİ AKTARDIĞIN BİLGİLER İÇİN. EN KISA ZAMANDA GÖRÜŞMEK DİLEĞİ İLE...
Ben de sizlere, ve beni takip eden tüm dinleyicilerime teşekkür ederim.

ATİYE YEPYENİ ALBÜM KAYDI 'BUDUR' İLE MÜZİKSEVERLER İLE BULUŞTU. EKİBİMİZ, ALBÜMÜN İLK RÖPORTAJI İÇİN GENÇ SANATÇI İLE BİR ARADAYDI.

KISACIK DA OLSA BİR SÜRE AYRI KALDIN SEVENLERİNDEN, ÖNCELİKLE HAYRANLARINA SÖYLEMEK İSTEDİĞİN BİR ŞEY VAR MI ONU SORALIM?
Sevgili arkadaşlar, sevgili hayranlar, sevgili müzikseverler herkese merhaba. Umarım çok iyisinizdir, ben çok mutluyum. Çok da heyecanlıyım. 'Budur' adlı yen şarkıma klip çektik ve kısa bir süre önce sizler ile paylaştık. Umarım sizin de çok hoşunuza gider.

'BUDUR' BİR ÖNCEKİ ALBÜMÜNÜ ARATMAYAN RENGARENK TINILAR İLE DOLU. DİLERSEN DETAYLARINA GEÇELİM...

Yepyeni bir albüm kaydı yayınladık. Albümün adı 'Budur'. Yeni albüm ile ilgili aslında anlatacak o kadar çok şey var ki, nereden başlayacağımı bilemiyorum. Öncelikle albümün adı 'Budur'. Aslında albüm ile ilgili her şeyi sizin keşfetmenizi istiyorum ama biliyorum birazcık da benim paylaşmam gerekiyor. Bir sürü kendi bestem var, babamın yazdığı, babam ile birlikte yazdığımız hatta babama yazdığım 'Baba' adlı bir şarkım var. 'Ahmet' diye çok esprili ve şirin bir şarkı yazdım. 'Budur'un Suat Ateşdağlı'nın re-mix'lediği bir versiyonu var. Sultana ile bir düetimiz var. Kısacası çok renkli bir albüm. Bir sürü birbirinden çok farklı şarkılar var. Tarz anlamında birbirinden oldukça farklı şarkılar bunlar.

BABANIN BİR ÖNCEKİ ALBÜMÜNE DE DESTEĞİ TARTIŞMASIZ, PEKİ BAŞKA KİMLER EŞLİK ETTİ SANA KAYITLARDA?
Bu albümde babam dışında başka müzisyenler ile de çalıştım. Çok değerli isimler ile. Albümün bu kadar renkli bir albüm olmasının sebebi de Ozan Doğulu, Volga Tamöz, İskender Paydaş gibi isimlerin bir arada olması. Bu isimler benim için çok değerli isimler.

ALBÜM FOTOĞRAFLARI İÇİN DE EPEY VAKİT HARCADIĞINIZI DUYDUK NİHAT ODABAŞI İLE...
Yeni albümün fotoğraflarını Nihat Odabaşı ile çektik. Grafik tasarımını da birlikte yaptık. Tamamen içime sindi ve şarkılarıma da çok uyuyor diye düşünüyorum. Nihat ile tanıştığımızda enerjilerimiz çok uyuştu. Çok çalışkan olduğunu biliyoruz ama gerçekten çok dayanıklı. Bana, benim çekimlerim çok uzun sürer dedi ve ben de dayanıklı olduğumu söyledim. Kim daha çok dayanacak diye iddiaya girdik ama 22 saat süren çekimi ben sabahın sonunda artık yorularak sonlandırmak istedim. Sonrasındaki çalışmalar da iki üç gün sürdü montajını yaparken. Ben çok beğendim, umarım sizlerin de hoşunuza gitmiştir.

OLDUKÇA SIRADIŞI ŞARKILARA İMZA ATTIĞINI DÜŞÜNÜYORUM. 'DONDURMA' GİBİ ŞARKILARI YENİ JENERASYON TÜRK MÜZİK DİNLEYİCİSİ İLK KEZ DİNLEDİ VE ÇOK SEVDİ. CESARETİN İLE BAŞARIN ARASINDA PARALELLİK GÖRÜYOR MUSUN ?
Kariyerimin başından itibaren farklı bir çizgim olduğunu düşünüyorum. Şarkılarım ve müzikal tarzım, şarkı sözlerim anlamında. Bunlar insanlara biraz farklı gelebilir ama ben hiç bir zaman cesur olmaktan korkmadım, korkmuyorum. Farklı şeyler denemeyi seviyorum. Bu şekilde de başarılı olacağıma inanıyorum. Kendim gibiyim çünkü.

ALBÜMÜN ÇIKIŞI DA ALBÜM İLE AYNI İSMİ TAŞIYAN 'BUDUR' İLE OLDU, ŞARKININ DETAYLARINI PALAŞABİLİR MİSİN?
Albümün ilk çıkış şarkısı 'Budur' çünkü çok sevdiğim bir şarkı. Şarkı bana ait değil, bir cover ve İsra Gülümser üzerine çok güzel sözler yazdı. Şarkıyı İskender ile birlikte yapmıştık, o kadar çok içimize sindi ki, dedik ki çıkış şarkımız bu olsun. Tamamen 'Budur' diyebileceğimiz bir şarkı. Klibini de Murad Küçük ile çektik. Çok yorucu ama oldukça eğlenceli bir klip oldu çünkü bütün dansçı arkadaşlarım da vardı çekimlerde. Sabit dansçılarım, onları çok seviyorum, çok iyi anlaşıyoruz, arkadaş gibiyiz. Çok hatırlayamıyorum ama sabahın ilk ışıklarına kadar sürdü. Dört beş parça set-up'ımız vardı ve iki üç tanesini de ben seçtim çünkü dansların ve dansçıların ortaya çıkmasını istiyorduk.

KAREOGRAFİLERİ DE SEN Mİ HAZIRLIYORSUN?
Hayır, kareografileri David Hernandez ve Eva Nitsch yaptılar. Sadece 'Budur'un değil 'Ahmet' ve 'Güzelim'in kareografisini de onlar yaptı. Birlikte bir sürü prova yaptık ve bunları sürdürüyoruz çünkü yakın bir tarihte lansman konserimiz olacak. Hepinizin gelmesini istiyoruz. Çok heyecanlıyız çünkü ilk defa orada paylaşacağız yeni şarkıları sizler ile.

'BUDUR'UN SENİN İÇİN BİR BAŞKA ÖNEMİ DE, YAZDIĞIN SÖZ VE BESTELERE DAHA ÇOK YER VERMEN DİYEBİLİR MİYİZ?
Bu albümde benim besteci ve söz yazarı kimliğim oldukça ön planda. Bunun dışında iki tane enteresan şarkı var, birini biliyorsunuz 'Batum Türküsü', o da bu albümde yer alıyor. Bunun dışında 'Hali Hali Hal Meli Meli Mel' diye bir şarkı var, Arapça bir şarkı. Antakya'ya ait geleneksel bir şarkı. Küçüklüğümden beri ailem ile bir araya geldiğimizde onlara bu şarkıyı söylerim. O yüzden de bu şarkıya albümde yer vermek istedim. Fasıl tarzında yaptık bu sefer. İlk albümümde de vardı hatta babaannem ile düet yapmıştık. Bu hali daha farklı ve benim çok içime siniyor.

BU YIL Kİ KONSER TAKVİMİN NASIL GÖRÜNÜYOR?
Yaza doğru bir çok konserimiz olacak. Yakın tarihte 'Suat Ateşdağlı feat. Atiye' adında bir turnemiz olacak. Zaten bütün konser tarihlerini web sayfam ve my sapace hesabım takip edebilirsiniz. Web sayfamı yeniden tasarladık. Atiye Resmi Web Sitesi. Twitter adresimden de bana ulaşabilir, bu gelişmeleri takip edebilirsiniz.

TEŞEKKÜR EDERİZ BU GÜZEL ZİYARETİN VE ALBÜM İLE İLGİLİ AKTARDIĞIN BİLGİLER İÇİN. EN KISA ZAMANDA GÖRÜŞMEK DİLEĞİ İLE...
Ben de sizlere, ve beni takip eden tüm dinleyicilerime teşekkür ederim.

boş olduğum zaman okuyacam