Yeme-İçme Aspava

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan xdragxx
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

xdragxx

Konu Sahibi
Süper Mod.
Reaksiyon puanı
33,360
Puanı
1,060
Ankara'nın en iyi yemek kültürlerinden bir tanesi. Özellikle Esat Caddesi üzerinde yan yana bulunan Aspavalar efsanedir. Önden salata, çiğ köfte, mantar, patates kızartması ve cacık gelir. Bunları bitirdiğiniz zaman isterseniz tazelerler. Ayrıca yemekten sonra da çay, irmik helvası bazen künefe bazen triliçe ikramdır tıka basa doyarsınız. Arada tatlının üstüne sigara ikramları bile bulunur. Ankara'da olup denemediyseniz Esat'a gelip mutlaka denemelisiniz :D

Kızılay'da iki Aspava yan yana, her gittiğimde dalga geçerim adam "Gerçek Aspava burası gel kardeşim" der diğeri de gerçeği bura diye laf atar. Çok eğleniyorum. :A

• Beğendim
Reactions: xdragxx
Esat Caddesi üzerindekiler sigara veriyor demişlerdi, ben oralara gitmedim. Kızılay Karanfil'de iki tane yan yanadır, iyidir oralar da. Meşrutiyet'teki güzeldir. Bahçeli 5. caddedeki de temiz ve güzel bir mekandır. Şimdi Keçiören Meydanı'na da açıldı, orayı da beğeniyorum. :D

Ankara'nın en güzel olayıdır, patates kızartmasından cacığına, mantarından ezmesine, salatasından tatlısına (künefe veriliyor artık, eskiden irmik tatlısı verirlerdi) karnınız doyuyor. Bir de fazla yemeyen arkadaşlarla giderseniz masada yenmeyen her şeyi de siz yiyorsunuz, mükemmel olay. :A

• Beğendim
Reactions: mrt-06 and xdragxx
İkramlarından dolayı fazlasıyla tercih edilesidir :D Esat'ta yemiştim 1-2 kez.

Bizim Çukurambar'da da var, bazen yürüyerek gider gelirim, bazen eve söylerim :D Tavsiye ederim ben de. :)

• Beğendim
Reactions: mrt-06 and xdragxx
Eve hiç söylemedim ya olayı bence o ikramları. Yoksa lezzet olarak ortalama bir yer bana göre :D

Hangisine gittiğimi hatırlamıyorum ama aşırı doymuştum o hissi unutamıyorum. :F

Bu alana bir cevap yazın...