Ya biri şu herifi durdursun artık tüm totemlerim bitti.
Totemler de kurtarmaz artık kimseyi... Kafaya takmış bir adama bakar lafı gerçek oldu cidden... Bu adam ve bu takım bu kupayı almayı kafaya feci takmış durumda... O yüzden finalde kim gelirse gelsin bu takım onları çiğ çiğ yer ve bu kupayı alır... Messi'nin kariyerindeki son eksik parça da tamamlanmış olur tertemiz...
------
Geç olsun güç olmasın moduyla ve muazzam bir birliktelik ile bu takımın Copa America'sını canlı izlemiş birisi olarak Dünya Kupası'nda da manyakça oynayacaklarından amın gibi emindim... Öyle bir takım olmuşlar ki, herkes rolünü öyle kabullenmiş ki resmen kolej havası var... Messi önderliğinde hepsi onun için ölüme gidecek ruh hastaları topluluğu... Böyle bir birliktelik Messi'nin Arjantin kariyerinde ilk defa görüyoruz ve bu birlikteliğin sonucunda sürpriz olmayan şeyler izliyoruz. Çünkü kalite ve hırs bir araya gelirse ve gerçek manada formda, fit bir Messi'niz var ise isterse en zor turnuva olsun yine kazanmaya adaysınızdır...
Lo Celso sakatlandı çok önemli eksikti, yerine Mac Allister geldi. Paredes formsuzdu fit değildi, ilk maçta çöp attı yerine muazzam topçu Enzo Fernandes geldi... De Paul zaten De Paul... Lautaro'ya güvendik, bu turnuvada Messi'yi iyi destekler dedik ilk 2 maçta çöp attı yerine Alvarez geldi... Alvarez kardeşim neler yapıyorsun sen öyle... Bu hikaye gerçek mi değil mi bilmiyorum ama Pep boşuna seni eliyle göstermemiş Dünya Kupası'nı en çok kazanma şansı olan kişi olarak... Geride Cuti Romero ilk maçtaki fiyaskodan sonra yamyam modunu açtı, Otamendi bu yaşında prime'ını oynuyor muazzam işler yapıyor.. Emi Martines'e genelde çok iş düşmedi, iş düştüğünde komik goller yedi ama en gerektiği yerde penaltılarda işi çözdü... Her şey ama her şey bu takımın özellikle o ilk maçtan sonra bu işi ne kadar ciddiye aldığını ve nasıl bir moda girdiğini gösteriyor... Hollanda maçı da zaten işin tuzu biberi oldu, yaşananların da etkisiyle...
Hırvatistan maçından önce bir tık gerginlik hissediyordum ama maç başladıktan sonra o gerginlik yerini rahatlığa bıraktı direk. Çünkü takım öyle bir oynuyordu ki bu Hırvatistan sabaha kadar oynasa bize gol atamayacak durumdaydı. Messi de penaltıdan sonra sazı eline aldı ve işler o dakikadan sonra çok daha kolaylaştı zaten... Özellikle yaptığı asist bambaşka bir dünya... 35 yaşında bu şekilde drippling yapabilecek bir oyuncu daha olduğunu sanmıyorum tarihte... Bunu bir de bu maça kadar turnuvanın en formda stoperlerinden biri olan Gvardial'a karşı yaptı. Geleceğin stoperi denen adamla kedinin fareyle oynadığı gibi oynadı... Messi'yi ilk defa bu kadar hırslı ve bu kadar acımasız görüyorum. Hollanda maçındaki olaylar buna delaletti... Takım da bundan etkilenmiş olacak ki adım attırmadılar Hırvatistan'a...
Söyleyebiliriz ki bu dakikadan sonra finale çıkmış bu takım rakip Fas veya Fransa olsun fark etmez o kupayı bir şekilde alacaktır.. İlk maçtan sonra da bu takımdan en ufak bir şüphem yoktu, şimdi hiç yok zaten... Futbol tarihinin resmi olarak dengelerinin değişmesine son 4 gün kaldı... Hadi bakalım hayırlısı...