Spor Arda Turan

Fb_King

Konu Sahibi
Favori Üye
Katılım
11 Aralık 2009
Mesajlar
2,072
Reaksiyon puanı
293
Puanı
204
22 yaşında Galatasaray’ın kaptanlığını getirilerek bu unvanı ‘en genç’ yaşta alma başarısı gösteren Arda, şimdiden sarı-kırmızılı takımın ve Türk futbolunun tarihine geçti.
 

Neferet

Emekli
Katılım
13 Ocak 2008
Mesajlar
6,243
Reaksiyon puanı
17
Puanı
259
Konum
---
Geçen Grégory Coupet konusunda da demiştim isimleri tam yaz diye :)

 

Tolstoyevski

Emekli
Katılım
14 Temmuz 2014
Mesajlar
24,283
Reaksiyon puanı
39,933
Puanı
1,061
Yaş
27
Konum
Gökteki Yıldızlar ✨✨
Web Sitesi
www.ataturkungencligehitabesi.com
Kariyeri, geçmişi, yaşadıkları, özel hayat meseleleri, milli takım olayları zaten malum... 2010'ların başındayken GS camiası adına çok sevilip sayılan ancak 2015 sonrası nefretin dahi tavan yaptığı bir dönem, milli takım olayları ve Barcelona'dan Başakşehir'e gidişi sonrası yaşadığı düşüş, GS taraftarlarınca yuhalandığı dönemler...

Zirveden çöküşe çok çalkantılı bir futbolculuk kariyeri oldu, derken çöküşten tekrardan toparlanma dönemine geçmeyi de başararak çoğu kişiyi şaşırttı.

Özellikle Başakşehir'de bile doğru düzgün oynayamayan birisi olduğu için futbolu çoktan bıraktığını düşünüyorduk. Bizzat ben, Galatasaray'a tekrardan gelmesine karşı olanlardandım yeni bir Selçuk İnan tarzı yürüyen ölü istemediğimiz için ve evlatçılık olayından dolayı.

Ama eğri oturup doğru konuşalım, adam hepimizi ters köşe etti. Evet fizik olarak bitik belki, yaşı da gereği o eski Arda'dan çok uzak ancak öyle bir futbol aklı, tekniği ve zekası var ki Süper Lig'e gömlek gömlek üstün geliyor ve bu sezon Galatasaray'ın gizli kilit çözücüsü olarak bu sayede çok önemli bir görev üstleniyor.

Derbi maçı olsun, diğer maçlar olsun, bugünkü Erzurum maçının 2.golünde göstermiş olduğu ve ders olarak örnek verilmesi gereken futbol zekası örneği olsun...

Tüm bunların da ötesinde, bu adam gerçek bir Galatasaraylı ve bunu hem sahada hem kulübede hem takım içinde fazlasıyla hissettiriyor. Takımla kimyası çok iyi, hemen her futbolcuyla özellikle yeni gelenlerle içli dışlı ve takıma en ufak bir olumsuz etki bırakmıyor. Her büyük takımda böyle armaya kendini tamamen adamış ikon isimlerin olması, doğru kullanıldığı sürece faydalıdır...

Tabi şu da bir gerçek, Fatih Terim faktörü sayesinde zaten takımda önemli bir söz hakkı bulamaz kendisinde. Fatih Terim olmasa daha bir takımın sahibiymiş gibi havaları olabilirdi ve bu hem kendine hem takıma sadece zarar olarak döner, taraftar tarafından da nefret toplardı. Ama öyle bir şey Terim gibi bir faktör nedeniyle söz konusu değil. Terim'den sonra dahi, bu imajını korumaya devam ettiği sürece taraftarla olan o eski husumet tamamen unutulacaktır.

Terim'e zamanında saygısızlık yapsa da 50 bin kişinin önünde, canlı yayında Terim'in elini öperek gerekli raconu sağlamış ve son bir şans hakkı bulmuştur. Hem kariyerindeki hem özel hayatındaki çöküş sonrası bu şansı sadece futbola odaklanarak fazlasıyla iyi değerlendirmiş ve güncel olarak taraftar nezdinde kendini çoktan affettirmiştir.

Taraftar olmak, takıma bir gram dahi faydası olanı sahiplenmekten geçer. Arda Turan her şeye rağmen Galatasaray'ın bu sezonki emeklerinin önemli bir emekçisidir ve takdiri fazlasıyla hak ediyordur.

ÖZETLE: Arda Turan, şahsen beni ters köşe etmiş ve aşağıdaki, geçtiğimiz Haziran döneminde yapmış olduğum yorumu tamamen çürüterek takdiri ve alkışı benim nezdimde hak etmiştir... Helal olsun sana 66 numara 🎩👏

2020'nin ikinci yarısında yapılan transfere bak... Şaka gibi. Ne rotasyon ne başka bir sebep, gerçekten çok yazık. Sırada Emre Çolak, Semih Kaya... Seneler sonra galiba ilk kez bu sezon futboldan uzaklaşacağız. Her şerde bir hayır vardır, ne zamandır futbol bağlılığını zayıflatmak istiyordum..


Bu transflerle birlikte Fatih Terim büyük riske girdi ve artık her şey onun elinde. Oyuna Arda'yı almalar, puan kaybetmeler filan artık tek sorumlu Terim olur. Arda fayda sağlar ise.... Öyle bir ihtimal yok. Sıfır. Mümkün değil. Futbolu seneler önce kafasında bitirmiş, sahada yürümeye hali olmayab (ki bir buçuk sene önce öyleydi ve o günden beri futbol oynamadı) adamın 2020 futbolunda Galatasaray'a katacağı en ufak şey yok. Yedek kulübesi mesele ise, futbolu bırakıp orada antrenörlüğe vb başlardı. Ama futbolculuk olarak geçmiş olsun. Eğer virüs nedeniyle seyircisiz futbol devam ederse bu onun şansına. Ancak seyircili olursa, sahada olduğunda en ufak puan kaybında... pas hatasında...