Apple Otomobil Sektörü İçin Harekete Geçti: 'Apple Car' Geliyor! 

Tolstoyevski

Konu Sahibi
Emekli
Katılım
14 Temmuz 2014
Mesajlar
24,282
Reaksiyon puanı
39,932
Puanı
1,061
Yaş
27
Konum
Gökteki Yıldızlar ✨✨
Web Sitesi
www.ataturkungencligehitabesi.com
1_abdX1YajAUt-3rH21_leqA.jpeg


IOS işletim sistemli Iphone markalı telefonuyla ve Mac işletim sistemli bilgisayarlarıyla birlikte telefon ve bilgisayar sektörünün dev markası haline gelen Apple, 2024 senesinde kendi batarya teknolojisiyle ürettiği bireysel kullanım amaçlı elektrikli otomobiller üretmeyi hedefliyor.

2014 senesinden beri Apple'ın üzerinde çalıştığı bilinen ve Project Titan adı verilen bu projeyi geçtiğimiz günlerde Apple'in CEO'su Tim Cock resmi olarak doğruladı.

Apple-Car-launch-report.jpg


Apple'in bu açıklaması sonrasında hisseleri yükselirken Elon Musk'ın sahibi olduğu araba markası Tesla'nın ise hisseleri %6 değerinde düşüş yaşadı.

2024 senesinde ilk üretimlerinin gerçekleşmesi beklenen Apple markalı arabaların pandemi dönemi nedeniyle 2024'den sonraki yıllara da ertelenme olasılığının bulunduğu belirtildi.

Öte yandan Güney Kore'li dev araba markası Hyundai, Apple ile ortak yürütmek istediği bir elektrikli araba projesi adına Apple ile görüştüklerini açıkladı. Apple'in hem kendi arabasını tek başına üretip hem de başka bir araba projesinde Hyundai ile işbirliğinde bulunup bulunmayacağı ise henüz netlik kazanmadı.
 
  • Beğendim
Reactions: DarkLegenD

bazinga

Admin
Katılım
1 Şubat 2007
Mesajlar
93,083
Reaksiyon puanı
49,735
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Web Sitesi
izleryazar.com
Artık araba teknolojisinin yenilenme vakti geldi de geçiyor. 2021'de, uzay çağında hala debriyaj falan uğraşıyor olmamız şaka gibi. Tamam otomatiklerde o yok belki ama otomatikler bile hala çok manuel ve çağ dışı. İnsan hatasına çok müsait. Özellikle gelişmiş sensörlerle trafik kazalarının minimize edilmesi söz konusu olabilecek, elektrikli araçların doğaya çok daha yararlı olması da bambaşka bir konu...