İngiliz And Then There Were None - Mini Dizi Yorumları

1x1. Bölüm ,

tam benlik dediğim dizilerden
muhteşem bir atmosfer bu ingiliz dizileri başka oluyor , eser agatha cristi denince zaten ümitlenmiştim boşa çıkmadı umutlarımız :)
tüm oyuncular nerdeyse tanıdık bir başroldeki kadın pek gözüme çarpmamış miyavv! dermody :) o da zaten harika güzel :)
poldarktan rose poldark ı görmek güzel oldu , taht oyunlarından tywin lannister ı görmek mutlu etti, sam neill zaten general karakteriyle kalite katmış
doktor armstrong @Çiğdem- in black sails den aşık olduğu kaptan flint:) böyle bir kadro anca mini dizide yanyana gelir?
@turkuazz ı bir kez daha etiketleyeyim @Harunnn60 da sınavlardan sonra başlar diziye umarım .. @vadikızı sende bir bak belki beğenirsin ?
@sokak sanati @Forumdash sizde foruma uğradığınızda diziyi pas geçmeyin tam sizlik :)
@OzaN izleyecekti zaten
@sürgünüm le @xemrexxx benden önce başlayıp bitirmişler çok hızlılar :)

geçelim yoruma
vera claythorne adlı kadının sekreter olarak adaya çağrılmasıyla başlayan dizi bir çok renkli karakteri gizemli adada bir araya getirdi yalnız olayların gidişatı adadan sanki çok az kişinin kurtulacağını gösteriyor her bir karakterin geçmişinde yediği hurmalar tek tek tırmalamaya başladı evin hizmetçisinden tutunda en asiline kadar hepsi katil :)
bant kaydında tek tek kimin kimi öldürdüğü açıklanırken kahramanlarımızın yaşadığı şok görülmeye değerdi ,içlerinden en dürüstü philip lombarth çıktı 21 kişiyi öldürdüğünü kabul etti diğerleri ağlaya sızlaya yana yakıla tuzak kurulduğundan bahsediyordu ama tuzak falan değil hepsi zamanında birilerini öldürmüş :)
serseri kılıklı antony ilginç bir karakterdi erken öldü? ilk bölümde yine evin aşçısını erken kaybettik :) bakalım ikinci bölümde kaç kişi sağ çıkacak :)
birde evsahiplerini çok merak ettim göremedik bir türlü bay ve bayan owen nerelerde acaba ?
final yapmış diziler izlemediğim gibi mini dizilerlede ilgilenmiyorum cnm cw kötü alıştırdı bizi vlla 5 sezon altı olmayacak diziler :F:F:F

1x1. Bölüm ,

tam benlik dediğim dizilerden
muhteşem bir atmosfer bu ingiliz dizileri başka oluyor , eser agatha cristi denince zaten ümitlenmiştim boşa çıkmadı umutlarımız :)
tüm oyuncular nerdeyse tanıdık bir başroldeki kadın pek gözüme çarpmamış miyavv! dermody :) o da zaten harika güzel :)
poldarktan rose poldark ı görmek güzel oldu , taht oyunlarından tywin lannister ı görmek mutlu etti, sam neill zaten general karakteriyle kalite katmış
doktor armstrong @Çiğdem- in black sails den aşık olduğu kaptan flint:) böyle bir kadro anca mini dizide yanyana gelir?
@turkuazz ı bir kez daha etiketleyeyim @Harunnn60 da sınavlardan sonra başlar diziye umarım .. @vadikızı sende bir bak belki beğenirsin ?
@sokak sanati @Forumdash sizde foruma uğradığınızda diziyi pas geçmeyin tam sizlik :)
@OzaN izleyecekti zaten
@sürgünüm le @xemrexxx benden önce başlayıp bitirmişler çok hızlılar :)

geçelim yoruma
vera claythorne adlı kadının sekreter olarak adaya çağrılmasıyla başlayan dizi bir çok renkli karakteri gizemli adada bir araya getirdi yalnız olayların gidişatı adadan sanki çok az kişinin kurtulacağını gösteriyor her bir karakterin geçmişinde yediği hurmalar tek tek tırmalamaya başladı evin hizmetçisinden tutunda en asiline kadar hepsi katil :)
bant kaydında tek tek kimin kimi öldürdüğü açıklanırken kahramanlarımızın yaşadığı şok görülmeye değerdi ,içlerinden en dürüstü philip lombarth çıktı 21 kişiyi öldürdüğünü kabul etti diğerleri ağlaya sızlaya yana yakıla tuzak kurulduğundan bahsediyordu ama tuzak falan değil hepsi zamanında birilerini öldürmüş :)
serseri kılıklı antony ilginç bir karakterdi erken öldü? ilk bölümde yine evin aşçısını erken kaybettik :) bakalım ikinci bölümde kaç kişi sağ çıkacak :)
birde evsahiplerini çok merak ettim göremedik bir türlü bay ve bayan owen nerelerde acaba ?

olur bakmaya çalışırım önce kalan dizilerimi bitirmek istiyorum ya
arrow the flash gotham the 100 izlicem daha

2. Bölüm

yine muhteşemdi tek tek gidiyor bizimkiler :)

]general mcartur , evin uşağı thomas rogers ve kafadan kontak emily brent öldürüldü .. her bir ölümde biblolardan biri eksiliyor kaldı 5 biblo bakalım masada biblo kalacakmı ? vera claythorne un biblosunu ölümüne savunurum diğerleri gitsede olur :)
bir ara dedektif blore kafayı philip lombartın silahına taktı tek soyunup araştırma yaptıklarında soyunmasını beklediğim vera nın bir bekleyeni daha varmış benden başka :) sanırım lombartla gerilim dolu bir ortamda romantizm yaşayacak kızcağız :)]

3. Bölüm The Son :)
harika bir konu harika oyunculuklar ve güzel bir son ufak tefek belirsizlikler dışında final çok iyiydi
yargıçtan ikinci bölümde şüphelenmiştim ama o da ölünce tüm dikkatim kalanlara yöneldi moruğun kalkıp bu haltları işleyeceği aklıma gelmedi :)
miyavv (vera ) muhteşemdi finalde bir ara philip le yiyişmeye başladılar ama son hamlede can sözkonusu olunca patlıcanı mermi manyağına çevirdi :)
yargıç yaşlandıkça homolaşmış sanırım yoksa vera ya kıyılırmıydı :)
tek eksik kalan yer tüm cinayetlerin nasıl işlendiğinin açıklanmaması havada kalması oldu tamam yargıç yapmışta nasıl yapmış heryere nasıl yetişmiş bibloları nasıl tek tek araklamış diğerlerinin gözünden nasıl kaçmış tüm bu olanlar ? bence geri dönüşlü sahnelerle cinayetlerin işleniş tarzını görmeliydik?
birde aklımı kurcalayan şey acaba diyordum kimin ne suç işlediğini yargıç nerden biliyor, veya suçlu olduklarına nasıl bu kadar emin ? sanırım o da adamın yargıçlık mesleğiyle alakalı olmalı ?

3. Bölüm The Son :)
harika bir konu harika oyunculuklar ve güzel bir son ufak tefek belirsizlikler dışında final çok iyiydi
yargıçtan ikinci bölümde şüphelenmiştim ama o da ölünce tüm dikkatim kalanlara yöneldi moruğun kalkıp bu haltları işleyeceği aklıma gelmedi :)
miyavv (vera ) muhteşemdi finalde bir ara philip le yiyişmeye başladılar ama son hamlede can sözkonusu olunca patlıcanı mermi manyağına çevirdi :)
yargıç yaşlandıkça homolaşmış sanırım yoksa vera ya kıyılırmıydı :)
tek eksik kalan yer tüm cinayetlerin nasıl işlendiğinin açıklanmaması havada kalması oldu tamam yargıç yapmışta nasıl yapmış heryere nasıl yetişmiş bibloları nasıl tek tek araklamış diğerlerinin gözünden nasıl kaçmış tüm bu olanlar ? bence geri dönüşlü sahnelerle cinayetlerin işleniş tarzını görmeliydik?
birde aklımı kurcalayan şey acaba diyordum kimin ne suç işlediğini yargıç nerden biliyor, veya suçlu olduklarına nasıl bu kadar emin ? sanırım o da adamın yargıçlık mesleğiyle alakalı olmalı ?
az totonu kaldır da git kitabını al oku :A

Dizideki tekerleme. @xemrexxx @destere

On küçük zenci yemeğe gitti,
Birisi kendisini boğdu ve kaldı dokuz.
Dokuz küçük zenci çok geç kalktı,
Biri uyuyakaldı, kaldı sekiz.
Sekiz küçük zenci Devon’da geziye çıktı,
Biri kayboldu, kaldı yedi.
Yedi küçük zenci odun kırdı,
Biri kendisini kesti, kaldı altı.
Altı küçük zenci kovanla oynadı,
Bir balarısı, içlerinden birini soktu, kaldı beş.
Beş küçük zenci mahkemeye gitti,
Biri idam cezası aldı, kaldı dört.
Dört küçük zenci denize gitti,
Birini balık yuttu, kaldı üç.
Üç küçük zenci hayvanat bahçesine gitti,
Birine ayı sarıldı, kaldı iki.
İki küçük zenci güneş altında oturdu,
Biri güneşte kızardı, kaldı bir.
Bir küçük Kızılderili tek başına kaldı.
Gidip kendisini astı ve hiçbiri kalmadı.

Dizideki tekerleme. @xemrexxx @destere

On küçük zenci yemeğe gitti,
Birisi kendisini boğdu ve kaldı dokuz.
Dokuz küçük zenci çok geç kalktı,
Biri uyuyakaldı, kaldı sekiz.
Sekiz küçük zenci Devon’da geziye çıktı,
Biri kayboldu, kaldı yedi.
Yedi küçük zenci odun kırdı,
Biri kendisini kesti, kaldı altı.
Altı küçük zenci kovanla oynadı,
Bir balarısı, içlerinden birini soktu, kaldı beş.
Beş küçük zenci mahkemeye gitti,
Biri idam cezası aldı, kaldı dört.
Dört küçük zenci denize gitti,
Birini balık yuttu, kaldı üç.
Üç küçük zenci hayvanat bahçesine gitti,
Birine ayı sarıldı, kaldı iki.
İki küçük zenci güneş altında oturdu,
Biri güneşte kızardı, kaldı bir.
Bir küçük Kızılderili tek başına kaldı.
Gidip kendisini astı ve hiçbiri kalmadı.

şiirdeki gidişat iyiydi hep zenciler telef oluyor:) peki sona kalan zenci niye aniden ırk değiştirip kızılderili oldu orasını anlamadım :)

Onu da artık Agatha Christie teyzeye sorarsın? :)

artık bu dünyada sormam imkansızda eğer bir gün o tarafa gidersem cristi teyzeden bunun cevabını mutlaka almam lazım :)
bu hikayeyi yazıdığında kadının yaşını tam olarak bilmiyorum eğer yaşlıyken yazmışsa normal bir durum şiirin sonuna geldiğinde konuyu unutmuştur:) olsa olsa kızılderiliden bahsediyorumdur öyle devam edeyim demişte olabilir :)

artık bu dünyada sormam imkansızda eğer bir gün o tarafa gidersem cristi teyzeden bunun cevabını mutlaka almam lazım :)
bu hikayeyi yazıdığında kadının yaşını tam olarak bilmiyorum eğer yaşlıyken yazmışsa normal bir durum şiirin sonuna geldiğinde konuyu unutmuştur:) olsa olsa kızılderiliden bahsediyorumdur öyle devam edeyim demişte olabilir :)
1930'da yazmış, yani 40 yaşında iken. :)

1x1

Evet izledim bende sonunda. Söz vermiştim bakarım diye sözümü tutuyorum. :)
Açıkçası keyif aldım be sıkıldımadım. Zaten böyle konulu dizileri ve filmleri severim. :D
@destere @xemrexxx

Daha ilk bölümden genç çocuğun ölmesi kötü oldu. Ben yaşlılar ilk gider diyordum ilk genç cocuktan başladılar. :D
Hizmetci kendi eceliyle mi öldü yoksa kocası mı öldürdü anlamadım? (b)

8.0

@Çiğdem- tam senlik karakterlerde var. :)

İngilizlerin ünlü kanalı BBC'de geçtiğimiz günlerde üç bölümlük bir mini dizi yayınlandı.

1930'lı yıllarda yayınlanan klasik roman And Then There Were None'dan uyarlanan dizi, kitapla aynı adı taşıyor.

Diziyle ilgili yorumları bu başlıktan yapabilirsiniz...

And-then-there-were-none-800x400.jpg

Not: Konunun orijinal açılma tarihi: 1 Ocak 2016
Konuda ki resim yanlış sanırım benim izlediğim dizide bu karakterler yoktu? :D :)
@destere @xemrexxx

1x1

Açıkçası keyif aldım be sıkıldımadım. Zaten böyle konulu dizileri ve filmleri severim. :D
@destere @xemrexxx

Daha ilk bölümden genç çocuğun ölmesi kötü oldu. Ben yaşlılar ilk gider diyordum ilk genç cocuktan başladılar. :D

8.0

Konuda ki resim yanlış sanırım benim izlediğim dizide bu karakterler yoktu? :D :)
@destere @xemrexxx

dizide ilk ölen @Çiğdem- in parlağı oldu :)
sen söyleyince bende dönüp konudaki resme baktım gerçekten diziyle alakasız bir resim :))
@OzaN resmi nerde buldun ? :)

dizide ilk ölen @Çiğdem- in parlağı oldu :)
sen söyleyince bende dönüp konudaki resme baktım gerçekten diziyle alakasız bir resim :))
@OzaN resmi nerde buldun ? :)
1x1

@destere @xemrexxx

8.0

@destere @xemrexxx
aaa benlik kişi varmış ama ölmüş ayol bunu bana söylemeden @Harunnn60 aklınca beni diziyie bulaştırıcaktın ama @destere uyardı sağolsun :A:A:A

1x2

İlk bölüme göre daha iyiydi. :D Ama hakikaten katil kim acaba. Birisinden şüpheleniyorum.
@destere @xemrexxx
Orada beyaz saçlı bir adam var en yaşlı olanı. O hiç panik yapmıyor çok sakin bence olabilir o. :D
Adadakiler bence evin dışına çıkmalı. Adadan kurtulmak için kayık filan bulmalı ama hepsi evde oturuyor çok saçma. :D

8.5

@OzaN @Yiğitt sizde izleyin bence tavsiye ederim zaten mini dizi. :)

1x2

İlk bölüme göre daha iyiydi. :D Ama hakikaten katil kim acaba. Birisinden şüpheleniyorum.
@destere @xemrexxx
Orada beyaz saçlı bir adam var en yaşlı olanı. O hiç panik yapmıyor çok sakin bence olabilir o. :D
Adadakiler bence evin dışına çıkmalı. Adadan kurtulmak için kayık filan bulmalı ama hepsi evde oturuyor çok saçma. :D

8.5

@OzaN @Yiğitt sizde izleyin bence tavsiye ederim zaten mini dizi. :)
Bu dizi şu konuda yazdığım dizi mi? (b)