Andımız'ın Kaldırılması Hakkında Düşünceleriniz ?

bir ermeni veya bir Kürt'e her sabah niye varlığım türk varlığına armağan olsun dedirttiriyorsunuz
adam türk değil ki!
burada hükümeti ençok eleştiren biri olarak yazıyorum bunu
ayrıca kimseye zorla marş okutturarak türkiyenin birliğini bütünlüğünü koruyamazsınız

Yazmayayım, yazmayayım dedim ama yazayım bari. :D

1. Andımızı yazan adam Ezanı Türkçeleştiren şahıs.
2. Andımız Türkiye dışında hiçbir ülkede okunmuyor.
3. Andımız Müslümanlığa ters. Müslümanlıkta Kur'an-ı Kerim'e göre bir kavmin başka bir kavme üstünlüğü yoktur buyruluyor. Andımızda üstünlük belirtisi var.

Olmasa da olur bir şey çok önemli değil ama mesele Türk kelimesinden iyice korkar bir hale gelmemiz. Evet andımızdaki çoğu kısmın anlamını bile düşünmeden söylüyorduk ama her sabah coşku içinde "Ne mutlu Türküm diyene!" demek milliyetçi duygularımızı kabartan güzel bir olaydı.

Korkarım yakında okullarda Ey Türk Gençliği, Atatürk resimleri, Türk bayrakları ve nihayetinde İstiklal Marşı bile kalkacak. Sonuçta düşündüğümüzde İstiklal Marşı'nı da andımız gibi anlamını bilmeden söylüyoruz çoğunlukla?

Bana kalırsa doğru bir karar. Çünkü bu ülkede Türk olmayanlar da var. :)

Olmasa da olur bir şey çok önemli değil ama mesele Türk kelimesinden iyice korkar bir hale gelmemiz. Evet andımızdaki çoğu kısmın anlamını bile düşünmeden söylüyorduk ama her sabah coşku içinde "Ne mutlu Türküm diyene!" demek milliyetçi duygularımızı kabartan güzel bir olaydı.

Korkarım yakında okullarda Ey Türk Gençliği, Atatürk resimleri, Türk bayrakları ve nihayetinde İstiklal Marşı bile kalkacak. Sonuçta düşündüğümüzde İstiklal Marşı'nı da andımız gibi anlamını bilmeden söylüyoruz çoğunlukla?
Atatürk ve Gençliğe Hitabe de yakında gidicidir bence de, ama Türk bayrağı kalır. İstiklal Marşı 'nı yazan da Mehmet Akif Ersoy olmasa kalmama ihtimali belki olabilirdi, ama bu şekilde kalır bence.

Son düzenleme:
"Boşuna yemin ettiriyolar " zihniyetiyle okuyanlar olduğu mğddetçe kaldırılması çokta önemli değilll!

TC kaldırılır e TC kalktı da Türklüğe bi şey mi oldu? Andımız kalkar andımız kalktı da noldu Türklük yerinde duruyor böyle böyle her bi şeye alışıyoruz milletçe özerklik yakındır :)