Konuya cevap cer

Erkenden yapmışsınız yorumlarınızı, hepinize teker teker teşekkürlerimi sunuyorum bir kez daha. :A

Hem bu kadar sakin/sıradan gözüküp, hem de bu kadar etkileyici olan film sayısı azdır. Baktığımız zaman özellikle filmin ortalarına doğru olan kısım çok sakin, fazlasıyla hayatın içinden ve sıradan ancak sonlara doğru karakter gelişimlerinin de arşa çıkmasıyla, karakterlerin bilmediğimiz yönlerini görmeye başlamamızla filmin gidişatı inanılmaz etkileyici bir hal alıyor, son kısım ve hemen arkasından gördüğümüz şok edici final sahnesiyle birlikte gerçekten zirve bir noktada bitiyor film. Alan Ball yazmış, Sam Mendes yönetmiş, başta Kevin Spacey olmak üzere oyuncuların tamamı da oynamış...

Sam Mendes'in yönetmenlik açısından zirve filmlerinden, bunu daha yeni 1917'yi izlemiş olmamıza rağmen söylüyorum. Poşet sahnesi muazzam, unutulmaz...

Kevin Spacey gelmiş geçmiş en iyi oyunculardan birisi, yer aldığı birçok filmde zaten direkt ön plana çıkıyor oyunculuğuyla ama burada çok başka. Karakterinin yaşadığı dönüşümü oldukça başarılı bir oyunculuk performansıyla bizlere yansıtmayı başarıyor, başka bir oyuncuyu bu karakteri oynarken hayal edemiyorum açıkçası. Buradaki rolüyle birlikte Oscar'ını da aldı zaten, sonuna kadar hak edilmiş bir ödül...

Fazla da uzatmama gerek yok zaten, söylenebilecek her şey söylenmiş. Sinema tarihinin en iyilerinden, mutlaka izlenmesi gereken bir film.