Konuya cevap cer

Müthiş bir film. 3.5 yıl önce ikinci kez izleyip forumda yorum yapmıştım. Aslında üçüncü kez izlesem izlerim ama üzerinden birkaç yıl daha geçip etkisinin daha da artmasını istiyorum. O nedenle daha önceki yorumumu kopyalayacağım bu film için. :)

2017 Nisan tarihli yorumum:

Kesin ilk izlediğimde abartmışımdır diyerek yıllar sonra yeniden izledim. Fakat tam tersi gözümdeki değeri daha da yükseldi.

Hayata dair mükemmel bir başyapıt. Çok ahım şahım bir konusu yokmuş gibi gözükse de muhteşem bir senaryosu var. Her kısmından farklı çıkarımlar yapabilmek mümkün. Senaristinin Six Feet Under'ın yaratıcısı olan Alan Ball olmasına şaşmamak gerek.

Yönetmen Sam Mendes de muhteşem bir iş çıkarmış. İzlediğim en sürükleyici filmlerden. Poşet sahnesi ayrı bir olay zaten. :)

Oyuncular hepsi çok iyi ama Kevin Spacey efsane. Oscar'ı sonuna kadar hak etmiş.

O değil de 1999 nasıl efsane bir yıldır insan gerçekten hayret ediyor. Fight Club, The Green Mile, American Beauty gibi üç en üst seviye başyapıt bir arada. Üstelik ben bayılmasam da The Matrix gibi bir efsane daha var. Allah dünya gözüyle 1994 ve 1999 gibi muhteşem sinema yılları görmeyi nasip eder inşallah. :)

10/10