Konuya cevap cer

Bu filmi ilk izlediğimde isminden ve kapağından dolayı çerezlik bir romantik komedi sanıp açmıştım ve doğal olarak beklentimin aşırı üstünde mükemmel bir filmle karşılaştım.  :D

Kısa bir süre önce ikinci kez izledim. Amerikan orta sınıf aile dramı gibi milyonlarca defa işlenmiş bir tema o kadar güzel ve etkileyici bir şekilde anlatılmış ki izlerken etkilenmemek elde değil. Filmde nerdeyse her tipten Amerikan insanı var ve bu karakterlerin ruh halleri, bunalımları, aşamalı olarak çöküşleri çok güzel bir şekilde yansıtılıyor.

Aslında spoiler yok ama izlemeyen varsa filmin gidişatı hakkında bir beklentiye sokmamak için spoiler içerisine alıyorum.

[SPOILER]

Finalde de bomba patlıyor :D Bu filmi baş yapıt yapan; Fight Club, The Green Mile, Matrix gibi klasiklere karşı Oscar kazandıran en büyük etken de filmin muhteşem sonudur bence. İlk izlediğimde çok etkilenmiştim :( Ve son sahnede yarbay karakterinin izlerken aşırı cringe olmuştum :A

[/SPOILER]

Ek olarak Kevin Spacey'in performansı muhteşemdi. Puanlamada kararsız kaldım ama 0.5 katsayılı olsun diye 9.5/10 veriyorum :D

Edit: 9.5 puan içime sinmedi ya, 9/10 olarak değiştiriyorum puanımı :A