Albırt Aynştayn

hacı adam almanların dostu japonlara atılan atom bombasını hazırladı onlarca kişinin ölümüne yol açtı vatan hainin önde gidenidir kendisi de vicdan azabıyla ölmüştür

hacı adam almanların dostu japonlara atılan atom bombasını hazırladı onlarca kişinin ölümüne yol açtı vatan hainin önde gidenidir kendisi de vicdan azabıyla ölmüştür
Tam bilmiosn .Kendisi Yahudi bu yüzden almanyadan kaçtı ve amerikaya yerleşti

tmm o zaman vatan haini değilmiş yahudileri sabun yapan bir ülkeden kaçıp amerikaya yerleşmesi gayet doğal

tmm hacı bende onu alman sanıyordum tam olarak bende olsam bede kaçardım almanların eziyetini iyi bilirim ben yahudilere

araştırdım evet öyle en son amerikalı olmuş ama yinede hurişimaya atılan atom bombasından dolayı vicdan azabı çekmiş

araştırdım evet öyle en son amerikalı olmuş ama yinede hurişimaya atılan atom bombasından dolayı vicdan azabı çekmiş

Yine yanlış biliyorsun :) Atomun parçalanabileceğini buluyor sonra diğer devletler bunun kötü amaçlı kullanılabileceğini bulup savaş alanında kullanıyorlar.Einsteinda bundan insanları vazgeçirmek için elinden geleni yapıyor tüm konferanslara katılıp insanlar üzerinde kullanılmaması gerektiğini ölene kadar anlatıyor.

tmm işte atomu niye parçalandığını buldum diyor bizim fizik öğretmeni öyle dedi

tmm işte atomu niye parçalandığını buldum diyor bizim fizik öğretmeni öyle dedi

Sanırım çok basit düşünüyoruz.Bulunan veya keşif edilen şeylerin iyi veya kötü amaçlı kullanılması tamamıyla insan iradesinde olan bir durum.Niye buldun diyemeyiz sonuçta o bir bilim insanı.Yararları elbette ileride keşfedilecek yeni kapılar açacaktır bize.

Einstein o fikri buldu. Ve ileride atom enerjisi noktasında faydalı olabilir bize o buluş. Atom bombasının üretilmesiyle Einstein'in ilgisi yok. Einstein atomun parçalanabileceğini buluyor. Sonra bomba yapıyorlar.

beni öğretmen yanlış yöneltti bize einsteinin hep bu konu hakkında üzüldüğünü söyledi