Adını Feriha Koydum'un Yeni Halinde Emir'in İşi Çok Zor Ama Güçlü Bir Umut Da Var

cevaa

Konu Sahibi
Süper Emekli
Reaksiyon puanı
4,421
Puanı
911
'Adını Feriha Koydum' dizisi Med Yapım'ın ciddi bir başarısıdır. 2 sezon boyuncaHazal Kaya ve başarılı yan kadrosu ile haklı ya da haksız bir başarı elde etti. Bu başarıda; ilk dizisi ile görücüye çıkan Çağatay Ulusoy'un katkısı yadsınamaz. Önceleri fiziği ile ön plana çıkan bu oyuncu 'Kim bu çocuk?' dedirtti ve sonraları arka planda yer almasına rağmen, zamanla 'Adını Feriha Koydum' dizisini 'Feriha ile Emir' adına dönüştürdü. İlk dizisi ile Çağatay Ulusoy ciddi bir kitleye ulaşarak, çoğu oyuncunun hayal bile edemeyeceği bir noktaya ulaştı. Sinema filmi çevirdi, röportajlar verdi… vesaire… vesaire…
Medya'nın çalkantılı yaklaşımı ile gerekli gereksiz her daim gözümüzün içine sokulanÇağatay Ulusoy; Kıvanç Tatlıtuğ, Kenan İmirzalıoğlu gibi oyuncular ile kıyaslandı. Bu bir strateji miydi yoksa medyanın talepleri karşılama politikası mıydı çok da anlamadık doğrusu.'Bir Çağatay Ulusoy haberi yapalım. Ortalık şenslensin.' anlayışı ile neredeyse her gün ilgili haberler okumaya başladık. 'Çağatay ve Berrak', 'Çağatay ve Baklavaları', 'Çağatay ve Emir'in Yolu', 'Çağatay ve Yeni imajı' gündemi fazlasıyla meşgul eden konular oldu.
Peki bu denli mercek altında yaşayan Bir Çağatay Ulusoy, tek başına bir diziyi sırtlar mı?
Aslında dezavantajlar çok fazla. Dizinin Adı 'Adın Feriha Koydum'. 'Ana tema, Feriha ama ne fayda? Feriha artık yok… Kalan sağlar bizimdir' mantığından yola çıkılıyor. Aslında hikaye bir Anne-Kız hikayesi olarak başladı. Ama dizi de Emir'in beklenmeyen yükselişi ile iktidarEmir ve Feriha'nın eline geçti. Anne; biraz daha geri planda kaldı. Yine de zengin yan çeşitliliği ile dizi kendini izlettirmeyi bildi. Bu çeşitlilik zenginleşirse Çağatay Ulusoy diziyi ayakta tutabilir.
O olmazsa Öteki
Feriha, 'fakir ama hırslı kız' imajı ile önemli bir başarı elde etti. Emir ise hem zengin olup, aynı zamanda da adam akıllı sevileceğini kanıtladı. Sinema ve televizyonun yıllarca kullandığı'Fakir kız ve Zengin Oğlan' hikayesinin modern temsilcileri oldular. Seyirci bu hikayeyi belki binince kez yine benimsedi. Şimdilerde planlanan hikaye tam olarak ne olacak bilemiyoruz. Ama bildiğimiz bir şey var ki oda dizinin 'Feriha ve Emir' aşkı ile her daim anılacak olmasıdır. Buna rağmen başarı yine de sürdürülebilir.
Emir'in işi çok zor. Ondan olsa gerek, diziye 2 karakter ilave etmeyi uygun görmüşler. BiriFeriha'nın ailesinden bir kişi. Öteki ise bir Polis kız. 2 farklı uç nokta, seyircinin önüne getiriliyor. Sanki ' Biz Feriha'yı öldürdük ama Emir için 2 alternatif sunuyoruz. Siz hangisini benimserseniz onu, ona eşleyeceğiz' noktasındalar.