ABD Televizyon Tarihinde En Çok İzlenen Dizi Bölümleri

mrt-06

Konu Sahibi
Süper Mod.
Reaksiyon puanı
59,970
Puanı
1,061
1733654923286.png

Amerika televizyonlarında en çok izlenen dizi bölümlerini merak ediyor musunuz?

Bu diziler genellikle Amerika kültüründe önemli bir yere sahip Super Bowl akşamından sonra/önce yayınlanmış dizilerdir. Bu oranlara ulaşmasında elbette etkisi olsa da listedeki tüm diziler gerek Amerika gerekse Dünya çapında ses getirmiş dizilerdir.

Listenin zirvesinde MASH dizisi yer almakta, bu dizi 1972-83 yılları arasında yayınlanmıştır. Dizinin konusu Kore Savaşı sırasında, bir mobil alan hastanesinde çalışan doktorlar ve hemşirelerin yaşantılarını konu alır. Listenin ilk 5 sırasında iki sit-com dizisi göze çarpmaktadır; FRIENDS, Seinfeld.

Yine bir zamanların ses getirmiş müzikal dizisi GLEE 2010 yıllarından sonra bir daha ulaşılamayacak bir izlenmeye ulaşmıştır. İşte rekor izlenme oranlarına ulaşan 10 dizi...

SDiziBölüm Adıİzlenme (Milyon)Yıl
1MASH"Goodbye, Farewell and Amen"105.91983
2Cheers"One for the Road"80.01993
3Seinfeld"The Finale"76.31998
4Friends"The Last One"52.92004
5The Simpsons"Bart Gets an F"33.61990
6The X-Files"The Truth"29.12002
7Glee"The Sue Sylvester Shuffle"28.32011
8The Big Bang Theory"The Stockholm Syndrome"24.52019
9Game of Thrones"The Long Night"18.42019
10The Walking Dead"No Sanctuary"17.32014

Bu konuyu ChatGPT ile hazırladım. :A

@bazinga @xemrexxx @Dosi @The_Erinch @RüzgarGülü @serhatt @12.Adam @Angelica @Yakamoz-Asi @MasacRE @Royal Highness @cookies @Zeyno @S.G.A.T. @cokiyitvci

Ekli dosyayı görüntüle 131300

Amerika televizyonlarında en çok izlenen dizi bölümlerini merak ediyor musunuz?

Bu diziler genellikle Amerika kültüründe önemli bir yere sahip Super Bowl akşamından sonra/önce yayınlanmış dizilerdir. Bu oranlara ulaşmasında elbette etkisi olsa da listedeki tüm diziler gerek Amerika gerekse Dünya çapında ses getirmiş dizilerdir.

Listenin zirvesinde MASH dizisi yer almakta, bu dizi 1972-83 yılları arasında yayınlanmıştır. Dizinin konusu Kore Savaşı sırasında, bir mobil alan hastanesinde çalışan doktorlar ve hemşirelerin yaşantılarını konu alır. Listenin ilk 5 sırasında iki sit-com dizisi göze çarpmaktadır; FRIENDS, Seinfeld.

Yine bir zamanların ses getirmiş müzikal dizisi GLEE 2010 yıllarından sonra bir daha ulaşılamayacak bir izlenmeye ulaşmıştır. İşte rekor izlenme oranlarına ulaşan 10 dizi...

SDiziBölüm Adıİzlenme (Milyon)Yıl
1MASH"Goodbye, Farewell and Amen"105.91983
2Cheers"One for the Road"80.01993
3Seinfeld"The Finale"76.31998
4Friends"The Last One"52.92004
5The Simpsons"Bart Gets an F"33.61990
6The X-Files"The Truth"29.12002
7Glee"The Sue Sylvester Shuffle"28.32011
8The Big Bang Theory"The Stockholm Syndrome"24.52019
9Game of Thrones"The Long Night"18.42019
10The Walking Dead"No Sanctuary"17.32014

Bu konuyu ChatGPT ile hazırladım. :A

@bazinga @xemrexxx @Dosi @The_Erinch @RüzgarGülü @serhatt @12.Adam @Angelica @Yakamoz-Asi @MasacRE @Royal Highness @cookies @Zeyno @S.G.A.T. @cokiyitvci
Vay bilgilenmiş olduk. :Z:bhr: Bunların hepsine göz atmışlığım var ama yine de en çok sevdiğim yabancı diziler LOST, Pretty Little Liars vb. diziler.

Seinfeld & Friends :bhr:
İki çok sevdiğim dizinin listede olması ayrı güzel.
Listedeki oranlara baktığımızda eski zamanlarda (2000 öncesi) daha çok TV izlendiği belli oluyor.

Game of Thrones ve The Walking Dead izlediklerimden. Seinfeld, Friends, The X-Files ve The Big Bang Theory izlemek için listemde duran ama bir türlü izleyemediklerimden.

Güzel liste olmuş, teşekkürler @mrt-06 :)

Eskiden daha çok televizyon mu izleniyormuş yoksa çeşitlilik mi sınırlıymış sizce? Yıllara göre izlenme oranlarına bakarak bu yorumu yaptım..
@mrt-06 @RüzgarGülü @Yakamoz-Asi @RoyalHighness @Dante
Türkiye'de de aynı durum geçerli. Bizde birde çeşitlilik azaldı. Amerikada yine farklı formatlar çıkıyor ama izleyiciler dijitale geçti.

Aaaa glee nin şu bölümünü tekrar izliyim :X

@serhatt ve @Emre Ozansoy kılıklı kurt ün yeni okulunda hayallerini yaşadığı zamanlarmış :A

Tabi bir de bu var :X

Yeniden başlıycam ingilizce altyazılı olarak :A

Konu için emeğine sağlık. Uzun zaman sonra açtığın için özledik de @mrt-06 :)

Mash dizisini ilk kez duydum burda. Kore savaşı konusunun bu kadar izlenmesi de ayrıca şaşırtti beni :)

Doctor Who olmaması çok şaşırttı listede. Hatta Supernatural.

Ama Amerika da yapılan araştırma olduğu için normal :)
------

Eskiden daha çok televizyon mu izleniyormuş yoksa çeşitlilik mi sınırlıymış sizce? Yıllara göre izlenme oranlarına bakarak bu yorumu yaptım..
@mrt-06 @RüzgarGülü @Yakamoz-Asi @RoyalHighness @Dante
Eskiden tabiki çeşitlilik daha fazla. Amerika yine devrim yaşamis sayılır dizi uzunluğu ve kalite anlamında zaten bize göre.

Biz hala 2 saatlik dizi yarısı bakışma ve müzik. Sonra 4-5 reyting alan dizler 4 5 bölüme kaldırılıyor neymiş satılmıyormus?. Neden satılsın ki?

Son düzenleme:
Liste yanlış... @mrt-06

Friends'in en az izlenen sezonu bile ortalama 20+ milyon izlenme almış. Seinfeld de aynı şekilde. Her diziden bir bölüm seçilse bile yine yanlış oluyor, rastgele bir dizi seçip baktım Desperate Housewives'ın 1.sezon finali 30 milyon izlenmiş mesela.

Bildiğim kadarıyla sadece ilk 4 doğru. ChatGPT henüz o kadar gelişmedi maalesef, bu tür konularda çok fazla yanlış ya da eksik bilgi veriyor. :A

Liste yanlış... @mrt-06

Friends'in en az izlenen sezonu bile ortalama 20+ milyon izlenme almış. Seinfeld de aynı şekilde. Her diziden bir bölüm seçilse bile yine yanlış oluyor, rastgele bir dizi seçip baktım Desperate Housewives'ın 1.sezon finali 30 milyon izlenmiş mesela.

Bildiğim kadarıyla sadece ilk 4 doğru. ChatGPT henüz o kadar gelişmedi maalesef, bu tür konularda çok fazla yanlış ya da eksik bilgi veriyor. :A
Ölçümler farklılık gösteriyor 20+ dediğin sonradan eklenmiş veriler, salt veriler farklı bizdeki reyting sistemi gibi ölçüm mantığı yok.

Kesin doğru diyemem ama dediğim gibi kablo artı vs bunlar harici 18-49 reyting verileri farklı.

@mrt-06 TWD'nin hangi sezonu kaçıncı bölümü acaba? Merak ettim.
------

Konu için emeğine sağlık. Uzun zaman sonra açtığın için özledik de @mrt-06 :)

Mash dizisini ilk kez duydum burda. Kore savaşı konusunun bu kadar izlenmesi de ayrıca şaşırtti beni :)

Doctor Who olmaması çok şaşırttı listede. Hatta Supernatural.

Ama Amerika da yapılan araştırma olduğu için normal :)
------

Eskiden tabiki çeşitlilik daha fazla. Amerika yine devrim yaşamis sayılır dizi uzunluğu ve kalite anlamında zaten bize göre.

Biz hala 2 saatlik dizi yarısı bakışma ve müzik. Sonra 4-5 reyting alan dizler 4 5 bölüme kaldırılıyor neymiş satılmıyormus?. Neden satılsın ki?
Doctor Who İngiltere(Birleşik Krallık) çıkışlı, orada daha popülerdir diye düşünüyorum.

• Beğendim
Reactions: RüzgarGülü