Aşk-ı Efsane Çok Yakında Başlıyor

bu arada geç oldu biraz ama hayırlı olsun dizini bekliyorum bir önerim var bir bölüm yayınlandığında anket açılsa ve bu bölümü beğendinizmi ? diye sorulsa seçeneklerde şöyle olsa:
çok iyiydi
iyiydi
iyi sayılır
biraz kötüydü
kötüydü
vasattı
olsa ve oylar kullanırsa iyi olur bence beğenmişlermi beğenmemişlermi öğrenmiş oluruz

hmm iyi olur...

O kadar seçenek olmasin bence.

En fazla 3-4 tane seçenek olsun bence.

anket nasıl yapılıyo.?
konu açarken aşağıda anket aç diye bir şey var karşısını işaretliyoruz ve mesela 5 seçenekli anket açıcaksın yazıyorsun 5 diye konuyu açıyoruz ama o anket seçeneğinin olduğu yerden ve karşımıza soru 1 soru 2 diye bir şey çıkacak onlarada seçenekleri yazıyoruz

bu aşkın hiçte efsane tarafı yok dediğim gibi olsa olsa bu aşk aşk-ı kıyamet olur
)) kıral eşi dururken genç bir hatuna aşık olur. ama kralın karısı rahat durmaz oda kralın genç oglun aşk olur
))))) burda hiç masumiyet yok fazlasıyla aşk-ı nennunun aile içi aşkına benziyor

fazla ön yargılısın bence diziyi görmeden bişey söyleme... dizinin isminde geçen aşk-ı kısmı divan edebiyatında karşımıza sıkça çıkıyor.. bnde bu yzden böyle yaptım... diziyi aşk-ı memnuya benzetebilrsin.. buda senin düşüncen ama bnce fazla ön yargılı olma merakla bekle dizimi..

-i eki divan edebiyati degil arapcani kurali. osmanli edebiyati malum arapca farscanin etkidinde. yani arapca tamlamalarinda -i eki kulanilir. malum memnu da arapca bir soz, men etmekten turemis yani yasak manasinda ondan -i eki kulaniyor. sende bu eki kulanacaksan arapca bir kelime kulanman lazim. efsane yerine arapca olan kiyamet kelimesi daha uygun hemde dizinin konusuna efsaneden ziyade kiyamet daha uyar

bu isimden memnunum ben.. tabi kıyamaette uyardı ama ben en başından beri böyle bi isim düşündüm..

dizi senaryoları genelde kuru diyaloglar şeklinde olunca takip etmek için içimde en ufak bir istek oluşmuyor senaryolar daha çok roman havasında yazılırsa daha güzel ve dikkat çekici olabilir önce konuşan karakterleri tanımalıyız hem kişiliğini hem çevresini bulunduğu ortamı bilmeliyiz.. tasvirler önemli bir yer almalı anlatımda... özellikle klasik eserlerde romanın girişi en az 5 sayfa tasvirlerle geçiyor doğa yı insanı anlatan bir giriş var romana başlarken bu tanıtım yazıları insanı romanın içine alıyor ve bitirene kadar bu havadan kurtulamıyorsun.. tiyatro ise direk diyaloğlarla geliştiği için tiyatro izlemek zevkli olsada tiyatronun senaryosunu okumak çok sıkıcı geliyor..
buraya senaryo yazan arkadaşlar genelde direk diyaloğlara geçiyorlar kahramanlara ısınamıyoruz kim kimin nesidir nesi değildir tam kahramana ısınmadan laf kalabalığından boğuluyoruz o açıdan burdaki yazıları heyecanla takip edemiyorum maalesef...
gazap üzümleri adlı romanda john steinbeck ilk 10 sayfa nerdeyse bir kaplumbağanın tozlu toprakta ilerleyişini anlatır ve bu anlatım 50 insanın karşılıklı konuşmasından daha ilgi çekicidir..

not: dizikolik ilk sayfada edebiyatta böyle cedideler yani ifadeler gördüğüm için bu başlığı kullandım demişsin ama benim bildiğim kadarıyla cedide yeni anlamında bir kelimedir ifade anlamında kullanılmıyordu..ayrıca bu dizinde sana başarılar dilerim umarım reytingi fatmagülün başarısını yakalar

ilk bölüm benmde öyle.. zaten hep diyalog olmicak diğer bölümlerdede.. bnde o tarzları pek sevmiyorum.. bnmki romana yakın bi dizi olacak.. cedide dememdeki amaç lafın gelişiydi yani bu tarz kavramları çok görüyoruz manasında demiştim..