Aşı Bilgi Paylaşım Platformu 💉

2.Doz Biontech’i de aradan çıkardık böylelikle, en azından 7-8 ay 1 sene bize yeni yeni aşı işi çıkarmazlar umarım
Zaten Covid de geçirdiğim için aslında bir bakıma 3.doz olmuş oldu... İkinci doz olanlar daha ağır atlatıyordu, umarım hafif şekilde atlatırız... 1 hafta on gün haber alamazsınız bir fatiha okursunuz artık arkamızdan.

@Dosi @The_Erinch @bazinga @MEnes @pompy

Biz Biontech Plus gibi bir şey olmuş olduk.

7-8 ay sonra bir kez daha olmak gerekebilir muhtemelen. Hastalığı geçirip üzerine iki doz aşı olup üstüne 6-9 ay geçenlerin bağışıklık oranlarıyla ilgili bir çalışma göremedim.

Bir yerde hastalığı geçirmek + tek doz Biontech'in ömür boyu bağışıklık sağlama ihtimali olduğu bile söyleniyordu da işte bu tip araştırmalar düşük örneklemler üzerinden olduğundan patlama ihtimali var.

Reactions: Tolstoyevski
Bir kere işi ticarete döktüler, kolay kolay vazgeçmezler tıpkı pil gibi çok uzun ömürlü aşılar yapmak yerine böyle 1-2 senelik, 7-8 aylık işe yarayacak aşıları piyasaya sürerler ki devletler sürekli aşı satın alsın sürekli aşı olunsun bizler de denek misali mecburuz
Yoksa sene olmuş 2022 neredeyse, isteseler ne kanseri bırakırlar ne de aşıları bu kadar az ömürlü olmasını sağlarlar; hepsini çözerler ama işlerine gelmiyor...

Grip aşısı gibi her sene olunur ama bir yerden sonra zorunluluk kalkar, 2030’lara dek iyice azalır aşı oranı ama 2030’lara dek devam eder gibi isteyenler için. Ve bence 2.dozu olanlar için bile 5-6 ay sonra 3. doz olunacak diye duyuru yapabilirler, yani 2022’nin Ocak-Şubat döneminde başlarsa 3.dozlar şaşırmam.

Biontech de sanki en çok Türkiye’de çok popüler gibi? Amerika’da, Avrupa’da hep Moderna’yı duyuyoruz İskandinavya’da vb. Biontech pek duyulmuyor gibi internet ve haberlere bakılırsa

Reactions: Gerekli24
Bir şeyi de abartma be ne kadar canın tatlı öyle

Ben de tam toparlanayım araştıracağım. Moderna yaşlılara veriliyor ama gençlere verilmeye başlamışsa onu yaparım. Yan etkisini duymadım. Pfizer galiba sizin Biontech ile aynı. İsimler bir yazılı olarak gördüm ve onun yan etkisi kötüydü yakınımda. Moderna olmazsa mecbur onu yaparım.
Seneye tatile gelirsem zamanlama olarak iyi denk getirmek istiyorum
Zatan şuan bir ara geçirmiş olduğum için bağışıklık varmış ama nekadar sürer bilemem tabi

Bir şeyi de abartma be ne kadar canın tatlı öyle
Biontech bazı şeylere de iyi geliyormuş
@DarkLegenD
------

Pfizer ile Biontech ortak yürütüyorlar olayı ama acaba aşılar birebir aynı mi tam bilmiyorum yabancı kaynaklarda hep Pfizer geçiyor, Biontech’i belki de kurucuları Türk diye anmıyorlardır
@bazinga

Eylül ayında olursun sanırım ama randevu gerekiyor mu sizin orada internet üzerinden ya da telefonla?
Türkiye’deki MHRS randevu sistemi yok sanırım İsveç’te devlet hastanelerinden randevu almak için?

Umarım kısır yapıyordur. 🤗 🤗

Çarşıda zamansız direk içeri girip aşı olma tabelaları gördüm ama bizim sağlık ocağı için yanılmıyorsam zaman ayarlanıyor. İlk dozdan sonra bizde aşıya göre ikinci randevu farklı. 3-5 hafta arası oluyor 2 doz arası.
Yılbaşından sonra yapmak isterim ama bakalım

Moderna olacaksan hastahanede ol @Dosi

Bu sonbahar ilk doz, yılbaşı sonrası ikinci doz daha iyi olabilir aslında hele ki iş dünyasına atılacaksan kalkan görevi görür en azından içimiz rahat eder ama elbette ki doktoruna danışıp ona göre hareket etmen en iyisi. Ailen iki doz oldu sanırım?

Reactions: Dosi
Bill gatesin aşısıda var İsveç’te @Tolstoyevski

Pfizer/Biontech birebir aynı. Pfizer çok ünlü bir uluslararası ilaç şirketi. Biontech ise daha küçük bir şirket ve Pfizer Biontech'i himayesine aldı aslında.

Dünya genelinde de açık ara en ünlü aşı o gibi gözüküyor. İkinci ise Moderna.

En güçlü aşı moderna yataktan kaldırmıyor yan etkisi @bazinga @Tolstoyevski