94. Oscar Ödülleri Sahiplerini Buldu: Törene Will Smith’in Chris Rock’a Attığı Tokat Damga Vurdu!

Sizce En İyi Film ödülü hangi film kazanır?

• Belfast

Oy: 0 0.0%
  • Drive My Car

• Dune

• King Richard

• Licorice Pizza

• Nightmare Alley

• West Side Story

• Kullanılan toplam oy
    8
  • Anket kapatılmış .
DUNE teknik olarak kusursuz bir başyapıt sayılır film olarak sayılmasa bile (ki daha giriş filmindeyiz, bunun 2. ve 3. filmleri var...) Hiç beklemiyordum DUNE'a bu kadar ödül verilmesini, sonuçları görünce tebessüm ettim... Törenden önce DUNE ne kadar ödül alırsa o kadar mutlu olacağım demiştim öyle de oldu. CODA'nın kazanmasını da beklemiyordum, Akademi yine şaşırttı... Keşke tam isabet yapıp Jane Champion'a da ödül vermeselerdi... Çok daha iyi yönetmenlik performansları vardı be... Neyse en azından Kurgu'yu ve Görüntü Yönetmenliği'ni saçma sapan filmlere vermediler...

Nomadland faciasından sonra bu sene de yine hoşuma gitmeyecek bir filme ödül verilir diyordum. Benim için büyük film olmadığı için ve törenden umudum olmadığı için 2018'den sonra 2. kez töreni izlemedim ama ödüller gerçekten mutlu etti ve şaşırttı. Demek ki bundan sonraki törene kalkmamak mı lazım acaba... (Yok yok bu sene istisna idi...) Drive My Car kardeşime de sevindim... Çok tatlı ve kaliteli bir filmdi...

Zimmer amcamın yıllar sonra 2. ödülünü alması (çok daha önce 2.'yi kazanmalıydı) beni en mutlu eden şey oldu. Sonunda be dedirtti...

Şiddet yanlısı Will Smith’ten ödül alınacak ve asıl hak edene, yani bana verilecek… @MEnes @MasacRE @Maskeli Fedai

sherlock GIF

The Power of The Dog'ın best picture ödülünü garanti görüyordum ama Coda güzel bir sürpriz yaptı. Yılın en sevdiğim ve etkilendiğim filminin kazanmasına sevindim tabii ama objektif bakarsak TPOTD'ın bu ödülü daha fazla hak ettiğini düşünüyorum. Gecenin favorisiydi ama yönetmenlik dışında eli boş döndü sanırım, 1 ödül daha alsaydı bari 1/12 üzücü olmuş. :A

Bunun dışında Belfast'in senaryo ödülü dışında tahmin ettiklerime gitmiş genel olarak.

Şiddeti doğru bulmam ama hak etmiş. Eşinin hastalığı ile dalga geçmek nasıl bir mizah olabilir? Eline sağlık Will Smith abim.

Pişmiş kelle gibi sırıttıktan sonra gidip yumruk atmak mı? İzlediğim en anlamsız, en saçma 10-15 saniye.
------

Şiddeti doğru bulmam ama hak etmiş. Eşinin hastalığı ile dalga geçmek nasıl bir mizah olabilir? Eline sağlık Will Smith abim.
Kanser falan değil hastalığı, saçkıran. :A

CODA beni acayip mutlu etti. Yanlış tahminlerim de onun yüzünden oldu ama hiç üzülmedim. Ben hiç ihtimal vermiyordum aşırı sürpriz oldu. Akademi büyük şaşırttı.

Will Smith şu konuda haklı buldum espri yapılabilir ama hastalık üzerinden espri yapılması hiç hoş değil önce gülerken devam edilince sinirlenmiş görünüyor yapılan yanlış bence

Will Smith çok kontrolsüzdü bana göre. Eşinin zaten rahatsız oldugunu biliyorsun bu konuda neden önce bi tarafını yırtar gibi güldün??? Eşinin göz devirdiğini, espiriyi kabullenemeyişini görünce adamı dövmeye gitti. Yıllardır Hollywood'un zenciler üzerindeki silmeye çaliştiği imajı resmen yerle bir etti:F

Neyse eşinin şöyle bir imaj çalişması olmuş.
FO7c5P-XsAU8zyd
FO7c5QBXoAA1-aF

Hastalığın ne olduğu önemli değil..
Ben hiç kimsenin rahatsızlığı mizah yapılmasını doğru bulmadığım gibi Smitinde tepkisini doğru bulmadım.
Ortada bir durum.

Uzun süredir favori olarak görülen The Power of the Dog'un 12 dalda aday olup sadece 1'ini kazanabilmesi ama CODA'nın sadece 3 dala aday olup 3'ünü de kazanması kaderin cilvesi değil de nedir. Böylece Apple da açılalı 3 sene olmadan Netflix'in elinden ödülü kaparak En İyi Film ödülünü alan ilk dijital platform oldu. :A Evet CODA'nın film ödülü alabilecek kapasitede olup olmadığı tartışılabilir ama bir yandan da savaşlar ve hastalıklarla dolu bir dönemde insanların böyle umut dolu, sıcak bir hikayeye yönelmesini anlayabiliyorum. Tıpkı geçen sene pandemi dönemine uygun bir hikaye anlatan Nomadland gibi bu sene de normale dönme isteğinin sinyali gibi zamanın ruhuna uygun bir seçim olmuş gibi. Ayrıca bu senenin seçkisi o kadar zayıf ve genelde bağ kurulması zor filmlerle doluydu ki en iyinin değil en çok sevilenin kazandığı oylama sisteminde kazançlı çıkmasına şaşırmamalı.

Filmin olayı tartışılır ama Troy Kotsur'un harika performansıyla sonuna kadar hak ettiği aşikar. :Z Okuduğum bir röpörtajda "Oscar kazanırsam anne-babamın mezarına gidip göstereceğim" demişti umarım ikisi de bir yerlerden oğullarının başarısını görmüştür. :bhr:

Performanslarının aşırı tutkunu değilim ama Jessica Chastain ve Ariana DeBose'nin konuşmaları harikaymış. Bazı toksik errrkekklerin aksine kendini acındırma yerine anlamlı meseleler için sürelerini kullanıp iz bırakmayı başarmışlar.

Bence CODA'dan çok Belfast'ın özgün senaryo ödülü alması daha büyük skandal. Tamam diğer aday filmlerin de kusursuz senaryoları yoktu ama ondan daha çok hak ettikleri kesin. Belfast'ın senaryosu bile yoktu ve koca film sırf ödül almak için bir araya getirilmiş alakasız sahneler kolajından ibaretti. Sırf bu kadar aday ettik, aradan çıkaralım kafasıyla verilmiş resmen.

Drive My Car'ı yeni izledim ve yabancı film ödülü helal hoş olsun diyebilirim. :Z Ama Encanto izlediğim Disney animasyonları arasında en zayıf işlerden biriydi ve Flee ya da Mitchells ve Machines ödül alsın isterdim. Hele ki Flee'nin üç dalda aday olup üçünü de kazanamaması büyük talihsizlik. :(

Ve gelelim asıl olaya. Öncelikle erkek oyuncu ödülünü Andrew Garfield'a vermezseniz Allah da sizi böyle çarpar diyorum. :A Yapılan şaka çok ama çok çirkin ve tepkiyi hak ettiği aşikar ama bunun karşılığı şiddet olmamalıydı. Lise çıkışı olsa tamam ama tüm dünyanın izlediği bir törenden bahsediyoruz sonuçta. Will Smith'in ödül alacağı zaten belliydi ve bunun yerine incelikli bir şekilde laf soksa hem diğer kazananları gölgelemez hem imajına leke sürmez hem de haklıyken haksız duruma düşmezdi. Üstelik ağlayıp kendini savunmaya çalışırken tekrar eline geçmeyecek özel bir fırsatı, sevinçle ödülünü kabul etme deneyimini de çöp etmiş oldu. İşi "aşk size çılgınca şeyler yaptırır" noktasına getirmesi de kadın cinayetleri faillerinin "seviyordum o yüzden öldürdüm" mazeretinden farksız. Bence ödülü de elinden alınmalı ama "performans ayrı, kişilik ayrı" diye düşünüp dokunmayacaklardır muhtemelen. La La Land'in zarf olayını artık en büyük skandal olarak anmamız gerekmeyecek hatta Nihal Yalçın-Tamer Karadağlı meselesi bile bunun yanında devede kulakmış resmen. :A
------

EN İYİ FİLM CODA :Z:Z:Z:Z:Z Avatarını değiş @serhatt sen de göbek filan at @Aserat

DUNE'de en güzel ödülleri kaptı:X Power of the dog ve dont look up üzülmeyin :A:A:A:A

@Dosi Senin Will Smith ortaliğin anasını ağlattı :F Kavgalar, skandallar :F:F
FO6CxGfXsAMmsxI
Göbek değil ama bu var olur mu. :A

Dün akşam töreni banttan ama spoiler yemeden izledim, geçen yılki cenaze evi modundaki törenden sonra iyi geldi. :A

CODA'nın ödülüne çok sevindim. :Z Genel olarak ödüller beklenen yerlere gitti. Ben Power of the Dog'un daha çok ödül kazanmasını bekliyordum ama yanıldığıma çok memnun oldum. :Z Keşke Spielberg amcamız da Jane Campion'dan kapsaydı ödülü tam süper olurdu ve kesinlikle hak edilmiş bir başarı olurdu. :A

Dune'un aşırı fazla ödül alması üzdü. Yılın en overrated filmi olduğu resmiyet kazandı...

Dün akşam töreni banttan ama spoiler yemeden izledim, geçen yılki cenaze evi modundaki törenden sonra iyi geldi. :A

CODA'nın ödülüne çok sevindim. :Z Genel olarak ödüller beklenen yerlere gitti. Ben Power of the Dog'un daha çok ödül kazanmasını bekliyordum ama yanıldığıma çok memnun oldum. :Z Keşke Spielberg amcamız da Jane Campion'dan kapsaydı ödülü tam süper olurdu ve kesinlikle hak edilmiş bir başarı olurdu. :A

Dune'un aşırı fazla ödül alması üzdü. Yılın en overrated filmi olduğu resmiyet kazandı...
(Olmazdı) :A