2019-2020 sezonunun en iyilerinin belli olduğu 6. Aserat TV Ödülleri'nin 3. ve son bölümüne geldik. Bu bölümde senaryo, yönetmen, genç oyuncu, konuk oyuncu, toplu performans, dizi çifti, jenerik, yarışma-eğlence programı, yapım şirketi gibi kategorilerin kazananlarını öğreneceğiz. Buyrun başlayalım.
EN İYİ SENARYO

Adaylar:
Banu Kiremitçi Bozkurt Hekimoğlu | Gülse Birsel Jet Sosyete | Merve Girgin & Rahşan Çiğdem İnan Öğretmen | Nükhet Bıçakçı & Özlem Yücel Babil | Pınar Bulut & Onur Koralp Mucize Doktor |
- Banu Kiremitçi Bozkurt | Hekimoğlu
- Gülse Birsel | Jet Sosyete
- Merve Girgin Aytekin & Rahşan Çiğdem İnan | Öğretmen
- Nükhet Bıçakçı & Özlem Yücel | Babil
- Pınar Bulut & Onur Koralp | Mucize Doktor
KAZANAN: Mucize Doktor / İkinci: Jet Sosyete
TARİHÇE
- 2019: Gülse Birsel | Jet Sosyete
- 2018: Hakan Günday | Şahsiyet
- 2017-2015: Ethem Özışık | Poyraz Karayel
- 2016: Mahinur Ergun | Hayat Şarkısı
EN İYİ YÖNETMEN

Adaylar:
Ahmet Katıksız & Deniz Yorulmazer Aşk 101 | Emre Şahin Rise of Empires: Ottoman | Hülya Gezer & Semih Bağcı Hekimoğlu | Uluç Bayraktar Babil | Yusuf Pirhasan & Aytaç Çiçek Mucize Doktor |
Yeni bir Mucize Doktor övgü seansı daha. Ama genele baktığımda oyunculuklarından senaryosuna ve yönetmenliğine kadar tek bir kusurlu tarafını bulamıyorum ki. Özellikle Yusuf Pirhasan'ın daha önce yine MF Yapım çatısı altında yaptığı 'Baba Candır' ve 'Seviyor Sevmiyor' gibi uyarlamalara nasıl kendine özgü bir hava katmayı başardığını göz önüne alacak olursak Mucize Doktor'da da bu başarıyı tekrar etmesi sürpriz olmadı. Gerek duygusal sahnelerde, gerek ameliyat anlarında kamera arkasında işini bilen birinin olduğunu hissettiren, bu özel diziyi birkaç kademe daha yukarı çıkaran bu ikiliyi eli boş gönderirsem çok büyük haksızlık olacak.
KAZANAN: Mucize Doktor / İkinci: Aşk 101
TARİHÇE
- 2019: Murat Şenöy & Murat Öztürk | Bir Aile Hikayesi
- 2018: Ali Bilgin & Deniz Yorulmazer | Ufak Tefek Cinayetler
- 2017: Cem Karcı | Hayat Şarkısı
- 2016: Çağrı Vila Lostuvalı | Poyraz Karayel
- 2015: Zeynep Günay Tan | Benim Adım Gültepe
EN İYİ GENÇ veya ÇOCUK OYUNCU
Adaylar:
Adin Külçe Mucize Doktor | Beren Kasımoğulları Babil | Elif Ceren Balıkçı Öğretmen | İpek Filiz Yazıcı Aşk 101 | Selahattin Paşalı Aşk 101 - Babil |
6 yıllık küçük tarihimizde bir ilk daha gerçekleşiyor. Malum daha önce iki projeyle birden ödül alan olmamıştı. Ama Ay Yapım'ın iki projesiyle birden bu yılın en öne çıkan isimlerinden biri haline gelen Selahattin Paşalı'nın iki performansıyla da ödülü hak ettiği ortada. Bir yandan psikopat, tacizci ve agresif Hakan, diğer yanda gözü paradan başka bir şey görmeyen, fındık bağımlısı, eğlenceli ve dışa dönük Osman. Siyah ve beyaz kadar farklı olmalarına rağmen ikisinin de üstesinden büyük başarıyla gelmesinin yanında iki projede de yer yer karşısındaki daha deneyimli isimleri bile gölgede bırakacak kadar büyük bir çekim alanı yaratmış olması da övgüye değer.
KAZANAN: Selahattin Paşalı / İkinci: Adin Külçe
TARİHÇE
- 2019: Elçin Afacan | Bir Aile Hikayesi
- 2018: Ecem Erkek | Hayat Sırları
- 2017: Miray Daner | Vatanım Sensin (genç oyuncu) / Beren Gökyıldız | Anne (çocuk oyuncu)
- 2016: Büşra Develi | Tatlı Küçük Yalancılar (genç oyuncu) & Sibel Melek Arat | Hayat Şarkısı (çocuk oyuncu)
- 2015: Ataberk Mutlu | Poyraz Karayel
EN İYİ KONUK OYUNCU

Adaylar:
Ata Demirer Jet Sosyete | Demet Akbağ Çok Güzel Hareketler 2 | Filiz Ahmet Hekimoğlu |
Yaş haddi nedeniyle Bir Demet Tiyatro'yla tanışmam çok yeni oldu. Tabii ki 90'larda çocuk olup da izleyenler için yılbaşındaki ufak buluşma çok daha duygusal olmuştur ama ben bile taze taze bitirmeme rağmen skeci izlerken aynı duyguları yaşadım. Bir yandan yüzümdeki gülümseme gitmezken diğer yandan özlediğimiz karakterleri birlikte görmek duygulandırdı. Dizi sayesinde hayranlığımın iyice arttığı Demet Akbağ'ın geçirdiği zor zamanlardan sonra yeniden sahneye çıktığında yaşadığı o ufak çekingenlik, hem gülerken hem gizlice gözyaşlarını silmesi her şeyden daha gerçekti. Gerçi tamamen duygusal bir karar olduğu da zannedilmesin zira ortada geçen onca yıla rağmen formundan bir şey kaybetmeyen Lütfiye ve Feriştah performansları da var. Ah bir de daha uzun olsaydı...
KAZANAN: Demet Akbağ / İkinci: Ata Demirer
TARİHÇE
- 2019: Helin Kandemir | Hakan: Muhafız
- 2018: Özlem Tokaslan | Ufak Tefek Cinayetler
- 2017: Demet Evgar | Vatanım Sensin
EN İYİ TOPLU PERFORMANS

Adaylar:
Aşk 101 | Babil | Bir Aile Hikayesi | Mucize Doktor | Öğretmen |
Babil'le aday olan 6 oyuncudan 3'ünün kazanması galibin kim olacağını açıkça belli ediyordu zaten. Ana kadrodan Halit Ergenç, Ozan Güven, Aslı Enver, Nur Fettahoğlu, Mesut Akusta gibi zaten yeteneklerine aşina olduğumuz simaların yanı sıra ön yargılarımı parça pinçik eden Birce Akalay'ın kulağını da tekrar çınlatalım. Veda Yurtsever, Selahattin Paşalı, Beren Kasımoğulları, Mert Doğan, Gürberk Polat gibi kadroya başarılı şekilde eşlik eden isimleri de unutmayalım. TV'ye transfer olmasının getirdiği uzun süreler dolayı senaryonun temposu yer yer ciddi şekilde düşen dizinin seyir keyfinin artmasında bu kadronun payı çok ama çok büyük.
KAZANAN: Babil / İkinci: Mucize Doktor
TARİHÇE
- 2019: Avlu
- 2018: Vatanım Sensin
- 2016-2017: Poyraz Karayel
- 2015: Benim Adım Gültepe
EN İYİ DİZİ ÇİFTİ

Adaylar:
Ali & Nazlı Mucize Doktor | Ateş & İpek Hekimoğlu | İrfan & İlay Babil | Kuzey & Yıldız Kuzey Yıldızı: İlk Aşk | Orhan & Leyla Kurşun |
Tartışmaya gerek var mı? Her ne kadar bir ara Ferman-Nazlı gibi basiretsiz bir hikaye seçimine sapacakları sinyalleri verilse de Ali ve Nazlı'nın uyumu daha ilk ortak sahnelerinden belliydi. Neyse ki senaristler de bu konuda ısrar etmedi ve bu ters köşe çiftimiz kısa zamanda sahnelerini gözlerimizde kalplerle izlediğimiz bir ikiliye dönüştü. Taner Ölmez ve Sinem Ünsal da eşsiz uyumlarıyla kağıt üstünde yazanlara çok şey kattı elbette. Özellikle onların da pek sevdiği dokunmadan dans sahnesinin kolay kolay unutulmayacağı kesin. Salgın arasından önce resmen sevgili olarak bıraktığımız bu çiftin masum aşkını tekrar izlemek için sabırsızlanıyorum.
KAZANAN: Ali & Nazlı / İkinci: Ateş & İpek
TARİHÇE
- 2019: Kuzgun & Dila | Kuzgun
- 2017-2018: Hilal & Leon | Vatanım Sensin
- 2016: Ece & Haluk | Baba Candır
- 2015: Reyhan & Mazhar | Beni Böyle Sev - Yaren & Karlos | Ulan İstanbul
DİĞER KATEGORİLER
EN İYİ JENERİK
KAZANAN: Mucize Doktor (Müzik: Aytekin Ataş / İllustrasyonlar: Parlak Projeler)
TARİHÇE
- 2019: İstanbullu Gelin
- 2018: Şahsiyet
- 2017: Masum
- 2016: Kiralık Aşk
- 2015: Benim Adım Gültepe

KAZANAN: Güven Bana | ATV
İkinci: Aileler Yarışıyor | TRT 1
TARİHÇE
- 2019: Aileler Yarışıyor | TRT 1
- 2017-2018: Kelime Oyunu | teve2
- 2016: Kuyruk | TRT 1
- 2015: Eyvah Düşüyorum | Star TV

KAZANAN: Benimle Söyle | Kanal D - FOX
İkinci: Uykusuzlar Kulübü | TV100
TARİHÇE
- 2019: Uykusuzlar Kulübü | TV100
- 2018: Tolgshow | FOX
- 2017: Güldüy Güldüy Show Çocuk | Show TV
- 2015-2016: Dada | Star TV

KAZANAN: Gece Gündüz | NTV
TARİHÇE
- 2016: Film Koptu | teve2

KAZANAN: MF Yapım (Mucize Doktor ve Öğretmen)
TARİHÇE
- 2019: BKM (Jet Sosyete - Bartu Ben)
- 2018: Ay Yapım (Ufak Tefek Cinayetler - Şahsiyet - Fi - 8. Gün)
- 2017: O3 Medya (Vatanım Sensin - Arkadaşlar İyidir)
- 2016: Most Production (Hayat Şarkısı - Hatırla Gönül)
- 2015: Limon Film (Poyraz Karayel - Kara Ekmek)
HANGİ YAPIM KAÇ ADAYLIK ALDI?
- 12 - Mucize Doktor
- 11 - Babil
- 9 - Jet Sosyete
- 8 - Hekimoğlu
- 6 - Aşk 101, Kuzey Yıldızı: İlk Aşk
- 5 - Bir Aile Hikayesi, Öğretmen
- 3 - Rise of Empires: Ottoman, Tutunamayanlar
- 2 - Atiye, Kurşun
- 1 - Çok Güzel Hareketler 2
- 6 - Mucize Doktor
- 4 - Babil, Jet Sosyete
- 2 - Aşk 101
- 1 - Çok Güzel Hareketler 2, Hekimoğlu, Kuzey Yıldızı: İlk Aşk
- FOX - 24 adaylık, 8 ödül (Mucize Doktor, Öğretmen, Bir Aile Hikayesi, Kurşun, Benimle Söyle)
- Star TV - 11 adaylık, 4 ödül (Babil)
- Netflix - 11 adaylık, 2 ödül (Aşk 101, Atiye, Rise of Empires: Ottoman)
- PuhuTV - 9 adaylık, 4 ödül (Jet Sosyete)
- Kanal D - 9 adaylık, 3 ödül (Hekimoğlu, Çok Güzel Hareketler 2, Benimle Söyle)
- Show TV - 6 adaylık, 1 ödül (Kuzey Yıldızı: İlk Aşk)
- TRT 1 - 3 adaylık, 0 ödül (Tutunamayanlar)
- ATV - 1 ödül (Güven Bana)
- NTV - 1 ödül (Gece Gündüz)

Ve böylece 6. Aserat TV Ödülleri'nin de sonuna geldik. Gelecek yıl korona belasından uzak ve bol dizili bir sezon geçirmek dileğiyle. Takip eden herkese sonsuz teşekkürler.