- Reaksiyon puanı
- 51,341
- Puanı
- 1,060
- Web Sitesi
- izleryazar.com
Dizi dünyasında yeni sezon açıldı. Bu hafta birçok yeni dizi başladı, birçok dizi sezonu açtı. Peki en çok hangileri izlendi ? Hangileri başarılı oldu ? Hangileri tehlikede ? Hepsi ve daha fazlası burada, yani reytingin adresi FavoriForumum'da!
İlk olarak yeni başlayan dizileri değerlendirelim. Değerlendirmeye başlamadan önce şunu belirtmek gerekir. Yeni başlayan dizilerin neredeyse tamamı 20.00'de başladı ve iki kez üst üste yayınlandı. Hafta içinde de birçok kez tekrarı yayınlandı. O yüzden şunu belirtmek gerekir ki bu dizilerin geleceği 2-3 hafta içinde daha net bir şekilde görülür. Yeni başlayan diziler;
Kuzey Güney: Kıvanç Tatlıtuğ ve Buğra Gülsoy'un başrolleri paylaştığı dizi uzun süredir merakla bekleniyordu. Dizi, bu beklentileri karşılamış gözüküyor. Dizi totalde 4. A/B'de ise 3.olarak diziler ligine müthiş bir giriş yaptı. Dizinin yeni bölümünün yanı sıra tekrarı da birçok kez yayınlandı. Dizinin tekrarları da çok iyi oranlar alarak dizinin tutacağını gösterdi. Fakat bu haftadan itibaren dizinin karşısında Muhteşem Yüzyıl olacak. Dizinin, Muhteşem Yüzyıl karşısında nasıl bir sonuç alacağı merakla bekleniyor...
Bir Çocuk Sevdim: Kanal D'nin bu hafta yayına sürdüğü bir diğer iddialı dizi ise Bir Çocuk Sevdim idi. Dizi yayınlandığı gün en üst sıralarda yer almayı başarsa da beklentileri karşılayamadı ve Adını Feriha Koydum'un epey gerisinde kaldı. Dizinin bu farkı kapatıp kapatamayacağı merak konusu...
Yalancı Bahar: Yeni yayın dönemine iddialı dizilerle giren Star, en ağır toplarından biri olan Yalancı Bahar'ı bu hafta sahaya sürdü. Dizi ilk bölümüyle A/B'de çok iyi oranlar almasına rağmen totalde beklentilerin altında kaldı. Dizinin tekrarları da birçok kez yayınlandı ve bu tekrarlarda da önemli bir başarı elde edemedi. Dizinin bu hafta Sensiz Olmaz ve Al Yazmalım karşısında ne yapacağı merak konusu...
Yeni dizilerde durum böyleydi. Peki ya sezonu yeni açan diziler ?
Öyle Bir Geçer Zaman Ki: Geçen sezonun açık ara reyting şampiyonu dizisi bu sezona da oldukça iyi oranlarla başladı ve zirveyi yine kimselere bırakmadı. Başarılı dizinin karşısında bu sezon da kimse duramayacak gibi gözüküyor.
Fatmagül'ün Suçu Ne: Geçen sezonun en çok izlenen dizilerinden biri de bu diziydi. Dizi, yeni sezona da bomba gibi bir giriş yaparak diğer kanallardaki rakiplerine çok büyük fark attı.
Arka Sokaklar: Kanal D'nin yıllara meydan okuyan dizisi bu sezona da çok iyi başladı. Yenilenen kadrosuyla dizi bu sezona da lider girdi ve güçlü rakiplerini geride bırakmayı bildi. Diziler ligine 3.sıradan giriş yaptı.
Adını Feriha Koydum: Show TV'nin geçen sezon ortasında yayına sunduğu dizi çok başarılı olmuş ve sezon boyunca Hanımın Çiftliği'ni takip etmişti. Bu sezon karşısına Hanımın Çiftliği yerine Bir Çocuk Sevdim gelince dizi zirveyi ele geçirdi. Şimdi merak edilen dizinin liderliği sürdürüp sürdüremeyeceği...
Şefkat Tepe: Geçen sezonun flaş işlerinden biri olan dizi STV'de yayınlanmasına rağmen aldığı yüksek oranlarla dikkat çekmişti. Dizi bu sezona da çok iyi başladı. Şaşırtıcı nokta ise geçen sezon A/B'de çok gerilerde kalan dizinin bu sezona A/B'de de çok iyi başlaması idi.
Papatyam: Yıllardır istikrarlı bir şekilde Star'da başarısını sürdüren dizi bu sezona da iyi sayılabilecek oranlarla başladı. Papatyam, diziler liginde epey gerilerde kalsa da Öyle Bir Geçer Zaman Ki karşısında direnme başarısı göstermesi nedeniyle kanalını mutlu ediyor.
Farklı Desenler: STV'nin bir diğer başarılı dizisi olan dizi, sezona iyi oranlarla başladı.
Yaz sezonundan kalanlar ve diğerleri ne yaptı ?
Bizim Yenge: Kanal D'nin yeni komedisi ilk bölümlerine bakıldığında erken reyting kaybetmeye başlasa da hala çok başarılı durumda. Gelecek hafta İffet ve Yetenek Sizsiniz Türkiye'nin başlamasıyla birlikte aynı başarıyı sürdürüp sürdüremeyeceği merak konusu...
Lale Devri: Geçen sezonun son döneminde yakaladığı büyük çıkışla adından söz ettiren dizi bu sezon biraz tempo kaybetmiş gibi gözükse de başarısını sürdürüyor...
Ay Tutulması: Pazar günündeki boşluğu değerlendiren dizi kendi gününde zirvede yer almayı başarıyor.
Yahşi Cazibe: Geçen sezonun komedi alanındaki flaş dizisi bu sezona da iyi başladı. Gelecek hafta İffet ve Yetenek Sizsiniz Türkiye'nin başlamasıyla birlikte aynı başarıyı sürdürüp sürdüremeyeceği merak konusu...
Kanıt: Kanal D'nin geçen sezon sabırla Pazartesi geceleri yayınladığı dizi son dönemin parlayan işlerinden. Dizi, sessiz sedasız çok başarılı bir şekilde yoluna devam ediyor.
Yer Gök Aşk: Dizi geçen sezon yakaladığı büyük başarıyı bu sezon da sürdürüyor. Dizi totalde 6.olmayı başardı!
Tövbeler Tövbesi: Dizi reytingleriyle orta karar ilerlemeye devam ediyor. Dizi, bu hafta PT1'de Öyle Bir Geçer Zaman Ki'nin karşısına çıkacak...
Anneler ile Kızları: İlk bölümleriyle Star'ın yüzünü güldüren dizi Fatmagül'ün gelişiyle birlikte önemli oranda kan kaybetti ve yarışta epey gerilerde kaldı. Yine de bu reytinglerini korumayı başarırsa Star için yeterli olacaktır.
Kalbim Seni Seçti: Bu yazın en dikkat çeken dizilerinden biri olan dizi, yeni sezona pek parlak başlayamadı.
Zehirli Sarmaşık: Fox'un yeni sezondaki iddialı işlerinden biri olan dizi, beklentileri şimdilik karşılayamamış gözüküyor.
Aşağı Yukarı Yemişlililer: Bu haftanın en büyük çıkışını yapan dizi Aşağı Yukarı Yemişlililer oldu. Önceki hafta 40'lı sıraları gören dizi inanılmaz bir yükselişe imza atarak kendi gününde 3.oldu. Çarşamba gününden Pazar gününe alınan dizinin geleceği merak konusu.
Seni Bana Yazmışlar: Yayın hayatına oldukça iyi reytinglerle başlayan dizi çok çabuk düşüşe geçti. Dizi, Pazar günü karşısında az rakip olmasına rağmen bekleneni veremiyor. Karşısındaki rakipler çoğalınca dizinin nasıl oranlar alacağı merak konusu.
Reis: ATV'nin bu sezonun en iddialı işlerinden biri olarak yayına sürdüğü dizi büyük hayal kırıklığı yaratıyor. Diziler liginin en altlarında kalan dizi için tehlike çanları çalıyor!
Geniş Aile: Üçüncü sezonuyla ekranlara gelen dizi geçen sezon büyük kan kaybedip zirveden dibe vurmuştu. Dizi, bu sezona biraz daha iyi başlamış gözükse de durumu özellikle A/B'de çok kötü. Kuzey Güney, Muhteşem Yüzyıl ve Çocuklar Duymasın gibi güçlü rakipler karşısında Geniş Aile'nin işi çok zor gözüküyor...
İstanbul'un Altınları: Güçlü kadrosuyla dikkat çeken dizi reytingleriyle şaşırtıyor. Dizi A/B'de çok iyi oranlar almasına rağmen totalde çok kötü bir performans sergiliyor. Dizi A/B reytingini koruduğu sürece devam edecektir fakat A/B reytingi de düşerse dizinin sonu gelebilir.
Sihirli Annem: Dizi son haftalarda aldığı çok kötü reytinglerle dibe vursa da yapımcı ve kanal bunu dert etmiyor. Çünkü dizi günlük dizi olarak devam edecek ve haber öncesi yayın hayatını sürdürecek... Günlük yayınlanınca dizinin nasıl reytingler alacağı merak konusu.
Canan: Fox'un iddialı dizisi Canan, geçen yıldan beri bir türlü istenilen seviyeye ulaşamadı. Fox'un dizi için nasıl bir tutum izleyeceği merak konusu. Dizinin bitirilme kararı sürpriz olmaz...
Kurşun Bilal: Aldığı çok düşük oranlarla dizinin geleceği tehlikede. ATV'nin yayın akışında şimdilik yer vermediği dizinin yeni yayın yeri henüz belirsiz. Çok yakında dizinin bitirileceği haberini duyacağız gibi...
Derin Sular: Günlük diziden haftalık diziliğe geçen dizi aldığı reytinglerle adeta izlenmeme rekoru kırıyor. Dizi her an yayından kaldırılabilir.
FavoriForumum Özel İnceleme
Başka bir sitede izinsiz yayınlanamaz!
TOTAL
- Öyle Bir Geçer Zaman Ki 15.32
- Fatmagül'ün Suçu Ne 13.20
- Arka Sokaklar 7.62
- Kuzey Güney 7.41
- Adını Feriha Koydum 6.91
- Yer Gök Aşk 5.19
- Bizim Yenge 5.16
- Lale Devri 4.69
- Ay Tutulması 4.35