45 Milyon Liralık Muhteşem Set

xemrexxx

Konu Sahibi
Süper Favori Üye
Reaksiyon puanı
159,723
Puanı
1,060
Pazartesi günü gazetecilere açılan Muhteşem Yüzyıl Kösem seti için ilk yazı Milliyet Cadde yazarı Ali Eyüboğlu'ndan geldi. Daha önce Muhteşem Yüzyıl setine de gire gazeteciye göre ''Muhteşem Yüzyıl seti, MY Kösem'in yanında müştemilat'' gibi kalıyor.

45 milyon liraya mal olan set 3 ayrı platoya ayrılıyor:
  1. 3 bin 200 metrekarelik Kırmızı Plato’da; Has Oda, Kösem Daire, Harem, Hamam, Mutfak, Silahtar Oda, İncili Köşk, Şehzade Daireleri, Altınyol, Zindan, Galata Kulesi gibi ana mekânlar var.
  2. 26 bin 600 metrekarelik Hadımköy Açık Plato’da; Çarşı, sokaklar, Arz Odası, Divan, Kösem Vakfı - Avlusu, Culüs Meydanı bulunuyor.
  3. Hadımköy'deki bu iki paltonun yanı sıra Bilezekçi'de 2 bin metrekare alana has bahçe yapılıyor.

Pazartesi günü Türk gazetecileri ağırlayan set, geçtiğimiz hafta ABD'den gaztecileri konuk etmiş ve setin Avrupa'da bir dizi için yapılan en büyük plato olduğu söylenmiş gazeteciler tarafından. Önümüzdeki hafta da İngiliz BBC kanalı, Rusya ve Ukrayna'dan 13 gazeteci gelecekmiş sete.

Geçtiğimiz ay Antalya'da Rus ve Türk bakanların katıldığı toplantıda Muhteşem Yüzyıl setinin turizme açılması istenmişti. Timur Savcı çekimler devam ederken bunun mümkün olmadığı ama dizi bittikten sonra düşünülebileceğini söylemiş.

dizileri karşılaştırırsak durum tam tersi my kösem, MY nin müştemilatı gibi.. ama setlerde kösem öne geçmiş demekki içerikte kalite düşünce dış cephe parlatılmış durumda yoksa satamayacaklar
duvarları çatlak temeli çürük binanın dış cephesini sıva yapmışlar güzel yöntem

la totoş bak çiğdem başlık parası olarak bu seti istiyormuş içinde kösemin kıyafetlerini giyip dolanacakmış fantezi yapacakmış çikinella

la totoş bak çiğdem başlık parası olarak bu seti istiyormuş içinde kösemin kıyafetlerini giyip dolanacakmış fantezi yapacakmış çikinella

kızlar çok maddiyatçı işte
benim gibi maneviyata değer vermiyorlar? mesela ben seti istemezdim o sette salınan cariyeleri çekip çıkarmak kurtarmak isterdim kötü hayattan
)

yani bayağı bir sevap kazzanırdım sanırım
dülger yuvarlağı kızları kötü amaçlarına alet etmeden tek tek hepsini kurtaracağım

45 milyon liralık balon
Sırf israf başka bişey değil. Bu kadar para harcayıp ilk 100'e girememek ağır dram olsa gerek.

Moderatörün son düzenlenenleri:
45 milyon liralık balon
Sırf israf başka bişey değil. Bu kadar para harcayıp ilk 100'e girememek ağır dram olsa gerek. Yapım şirketi ve kanal ağır enayi imiş tebrik ediyorum
my serisi reyting üstü bir iş hala anlamaman garip

my serisi reyting üstü bir iş hala anlamaman garip
Vallaha Türkiye'de kimsenin hangi gün yayınlandığını bile bilmediği bir iş
Yurtdışında satış yapıp ülkeye döviz getirmeleri iyi sayılabilecek tek yanı onun dışında israf oğlu israftır

türkiyedeki reyting sistemini kim takıyor la star 3.-4. kanal hala en çok reklamı alıyor
reklamcılar bile kaale almıyorsa bizene reytinglerden