4 Nisan 2013 Perşembe Reyting Sonuçları

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan bazinga
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Öğretmen, adı üstünde öğreten azda olsa bi umut varsa çabalayan.. Gerçekler , dersi kaynatan öğrenciyiye sığlık bahanesi geldiyse, Bitişin resmidir. Dersi kaynatan öğrencinin bi ömür sığlıktan kurtulamıycağı resmiyeti
)))))))))))))))))))))))))

Öğrenciyi sığlıktan kurtarmak öğretmenin görevi.
))))) Öğrenci dersi kaynatıyor diye onu ömür boyu kaderine terketmek üşengeçliktir, öğretmenlik gibi ulvi bir mesleğe bu alçakça hareketler yakışmaz.
))))))))))))))))))))))

Birçok sığlıktan arınmış, herşeyi olduğu gibi gören; eğitime açık olan öğrenciler varken, alçakça davranmayla işini gören öğrenci profilleri için eiğitim çoktan bitmiştir. Umutsuz vaka denir böylelerine, öss de barajı geçemeyen öğrenciler hayattada "insanlık" barajını geçemiyeceklerdir
)))))))))))))))))))))))))))))))))))))

İnsanları, öğrencileri öss barajına göre değerlendiren öğretmenler olduğu sürece zaten bu ülke hiçbir yere varamayacak.
)))))))))))

Okul dediğin sadece öğretim değil aynı zamanda eğitim yuvasıdır. Dersleri kötü diye öğrencileri ötekileştirip eğitmemeyi seçen öğretmen meslektaşlarının yüz karasıdır, daha eğitim ve öğretim kavramlarını birbirinden ayırmayı beceremez o öğretmenler.
)))))))))))

Eğitim öğretimi yeni öğrenen gençler boşa bilmişlik taslamasın çünkü yüzeysel laflarla , eğitim öğretimi uygulayanlara hiçbir şey öğretemez. Dediğin gibi eiğim yuvası, belirlenmiş metodolojilerle öğrencilere dayatılan konular, kurallar yığını.. Buraya kadar herşey olağan ama öğretmenin insiyatifiyle ; saydıklarımın yükünü azaltıp kendi hayat felsefesinden öğrencilere bişeyler katmaya çalışan öğretmenler var. Burasıda olağan. Geriye öğrenciye kalan " insanlık." /Bundan yoksun olan öğrenciyi , iki konuşması , bı bakışıyşa anlar öğretmen. Hem ders öğrenmekten aciz hemde insanlıktan nasibini almaya üşengeç kişiler için tek yol kalır. " onları kendi kendilerine bırakıp, boş zihinlerle boş hayata buyur" denilir. Her ikisindende nasibini alamayanlar bu yolun yolcusu olur. Hayata dair acizliklerinide ; eiğim öğretimin bozuk denilen sistemine veya bu sistemi gerçekleştiremeyen yeteneksizlerin üzerine atıp, o insanlıktan yoksun yüreklerini hafifletirler. Ama kısa sürer bu hafiflik duygusu. Bi ömür , günah keçisi bulmakla geçer yaşamları. Boşa bi hayat...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...