Uçakta Ayakta Yolculuğa Hazır mısınız?

Bu koltuklara bilet alır mıydınız?

• Evet alırdım.

• Hayır almazdım

• Şuan karar veremiyorum,deneyenlerin fikirlerini dinlerdim

• Ben uçağa bile binemiyorum.

• Konu hakkında bir fikrim yok

Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.

The_Erinch

Konu Sahibi
Süper Favori Üye
Reaksiyon puanı
38,941
Puanı
1,060
Son günlerde sosyal medyada İrlanda Uçak firması Ryanair'in daha ucuz bilet fiyatı ile daha çok yolcu çekme amacıyla ayakta yolculuğu mümkün kılacak oturma planları üzerine haberler yayılmakta olsada firma konunun gerçek olmadığını açıkladı.

1748289883118.png

Koltuk tasarımında adı geçen İtalyan üretici Aviointeriors da, Skyrider adlı bu konseptin 2012 yılında tanıtılan deneysel bir model olduğunu ve resmi üretimde olan bir ürün olmadığını açıkladı.

Bu fikirlerin yayılmasının asıl nedeni ise Ryanair CEO’su Michael O’Leary geçmiş yıllarda yaptığı sıradışı açıklamalar olmuşdur.
2009 yılında tuvaletlerden ücret alınması gerektiğini,kilolu yolculardan ek ücret ve ayakta yolcu konsepti ile ilgili gerçeğe dönmeyen fikirleri ortaya atması tekrardan bu konunun gündeme gelmesine neden olmuşdur.

Koltukların güvenli olmasından ziyade ergonomik olmaması ve vucud sağlığı açısından zararlı olma durumu daha dikkat çekicidir.

Aviointeriors’un geliştirdiği bu tür koltukların bazı güvenlik testlerinden başarıyla geçtiği ve Avrupa Birliği Havacılık Güvenliği Ajansı (EASA) gibi kurumların belirlediği standartlara teorik olarak uygun olabileceği öngörülüyor.

Son dönemde gündeme gelen bu olayla ilgili yapılan anketlerde ise çok düşük bilet ücreti karşılığında belli bir kesim tarafından tercih edilebileceği görülmüşdür.

Peki Ya Siz?

İleride bu tarz bir uygulama olsa; ucuz bilet karşılığında bu koltuklarda seyehat tercih eder miydiniz??

konuya gelirsek..
Tam ayakta değilsin..

mesela ne bileyim 100 liraya uçursa beni
izmir istanbul. 50 dk... yarı oturma poziyonunda katlanırım..

istanbulda yeri geliyor insan 2 saat ayakta otobüste gidiyorda..

1 saat yarı oturarak uçak denenebilir...

• Güldürdün
Reactions: RüzgarGülü
  • Güldürdün
Reactions: batuhankaralar

Bu alana bir cevap yazın...