'Kızılcık Şerbeti' RTÜK Radarına Takıldı!

Aserat

Konu Sahibi
Süper Mod.
Reaksiyon puanı
65,086
Puanı
1,061
016781E3085060FA4E16FC2D1976CDA0_630x314.jpg

Show TV'nin sevilen dizisi Kızılcık Şerbeti'ndeki sahne gündeme damga vurdu.

Cuma akşamı yayınlanan 18. bölümün son sahnesinde Nursema (Ceren Yalazoğlu Karakoç) karakterinin evlendiği adam tarafından şiddete maruz kalıp camdan aşağı itildiği sahnenin sosyal medyada "şiddeti normalleştirdiği" gerekçesiyle tepki toplamasının ardından RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, kanalla ilgili inceleme başlatıldığını açıkladı.

Bu hafta AB'de 1. olan dizinin ceza alıp almayacağı önümüzdeki günlerde belli olacak.

• Harika
Reactions: Carpe Diem
Şu iğrenç sahneye sahip diziye dün yazdığım yorum için bana tepki göstermişlerdi. :) "Sanat" adı altında şiddeti korumaya devam edebilirsiniz. :) Aynı kişiler yarın bir kadına şiddet haberi çıkınca bunu lanetleneyecekler. Aynı şekilde bu sahneyi yazan senarist, çeken yönetmen, oynayan oyuncu ve izleyen seyirciler de yapacak. Bunları izleyip destekleyip sonra da lanetleyerek vicdanınızı rahatlamaya devam edin. :)

Şu iğrenç sahneye sahip diziye dün yazdığım yorum için bana tepki göstermişlerdi. :) "Sanat" adı altında şiddeti korumaya devam edebilirsiniz. :) Aynı kişiler yarın bir kadına şiddet haberi çıkınca bunu lanetleneyecekler. Aynı şekilde bu sahneyi yazan senarist, çeken yönetmen, oynayan oyuncu ve izleyen seyirciler de yapacak. Bunları izleyip destekleyip sonra da lanetleyerek vicdanınızı rahatlamaya devam edin. :)

Senin o iğrenç sahne dediğin yaşanıyor yaşanıyor öyle kaç kadın öldü biliyormusun sen acaba
------

Gerçek hayatta böyle müdahele etsenizde kadınlar ölmese...

Senin o iğrenç sahne dediğin yaşanıyor yaşanıyor öyle kaç kadın öldü biliyormusun sen acaba
------

Gerçek hayatta böyle müdahele etsenizde kadınlar ölmese...
Sen bir kadın olarak bu sahneyi ekranda görmekte bir sorun görmeyip birde bana savunuyor musun?

RTÜK'ün her şeye müdahele etmesi durumu hoşuma gitmese de bu tarz şeyler için de ceza vermekten başka bir çare de yok gibi görünüyor maalesef. Ha keşke kendi kanallarında yayınlanan bu tarz saçmalıklara da ceza verip daha adil olabilseler ama o pek mümkün gözükmüyor maalesef.

Yalnız benim şaşırdığım şey de geçmiş ilk aklıma gelen örnekleri SAK, Hercai gibi dizilere burada ateş püskürtenlerin bu diziyi ayıla bayıla izleyip savunmaları. Bu dizinin onlardan ne farkı var da onlar berbat dizilerken bu dizi harika olabiliyor çok merak ediyorum doğrusu :D

RTÜK'ün her şeye müdahele etmesi durumu hoşuma gitmese de bu tarz şeyler için de ceza vermekten başka bir çare de yok gibi görünüyor maalesef. Ha keşke kendi kanallarında yayınlanan bu tarz saçmalıklara da ceza verip daha adil olabilseler ama o pek mümkün gözükmüyor maalesef.

Yalnız benim şaşırdığım şey de geçmiş ilk aklıma gelen örnekleri SAK, Hercai gibi dizilere burada ateş püskürtenlerin bu diziyi ayıla bayıla izleyip savunmaları. Bu dizinin onlardan ne farkı var da onlar berbat dizilerken bu dizi harika olabiliyor çok merak ediyorum doğrusu :D
Bu diziyi izliyorlar ve rakibi olan diziden nefret ediyorlar çünkü. 🫠

• Beğendim
Reactions: MasacRE
gelen örnekleri SAK, Hercai gibi dizilere burada ateş püskürtenlerin bu diziyi ayıla bayıla izleyip savunmaları. Bu dizinin onlardan ne farkı var da onlar berbat dizilerken bu dizi harika olabiliyor çok merak ediyorum doğrusu :D
Diğer diziler sürekli dram ve şiddet barındırıp bunun ise bu sahne harici bu tarz şiddet sahneleri barındırmadığı için olabilir (Sak dizisini biliyorum, bir kaç bölüm bakmıştım, Hercai 1 bölüm harici izlememiştim). Dizide komik sahnelerde mevcut. Ağlak bir dizi değil yani. Bazen kanal faktörü, bazende beğendiğin oyuncular diziyi savunmanda bir etken olabiliyor.

Diziyi bende izliyorum bu arada. Eğlenceli karakterler var ve beni diziye çeken bu detaylar oldu. İzlerken eleştirdiğim çok detaylarda oluyor.

• Beğendim
Reactions: cookies and Aserat
Diğer diziler sürekli dram ve şiddet barındırıp bunun ise bu sahne harici bu tarz şiddet sahneleri barındırmadığı için olabilir (Sak dizisini biliyorum, bir kaç bölüm bakmıştım, Hercai 1 bölüm harici izlememiştim). Dizide komik sahnelerde mevcut. Ağlak bir dizi değil yani. Bazen kanal faktörü, bazende beğendiğin oyuncular diziyi savunmanda bir etken olabiliyor.

Diziyi bende izliyorum bu arada. Eğlenceli karakterler var ve beni diziye çeken bu detaylar oldu. İzlerken eleştirdiğim çok detaylarda oluyor.
Hiçbir dizi sürekli dram ve şiddet ile yürümez. O dizilerde de eğlenceli sahneler vardır emin ol. Ama o sahnelerin konuşulacak bir tarafı olmadığı için bu sahneler gündeme geliyor dolayısıyla. Kanal faktörü var bence de. O zaman da o eleştirilen kanallardaki izlemediğin yapımların benzerini başka kanalda izleyip savunmak da bana saçma geliyor doğrusu.

Hiçbir dizi sürekli dram ve şiddet ile yürümez. O dizilerde de eğlenceli sahneler vardır emin ol. Ama o sahnelerin konuşulacak bir tarafı olmadığı için bu sahneler gündeme geliyor dolayısıyla. Kanal faktörü var bence de. O zaman da o eleştirilen kanallardaki izlemediğin yapımların benzerini başka kanalda izleyip savunmak da bana saçma geliyor doğrusu.
Ne demek istediğini anladım. Şimdi o bahsettimiz konu (Sak’ı örnek vereyim) dizinin konusu zaten kocasından şiddet gören bir kadın ile alakalıydı ve sürekli o konuyu barındırıyordu. Bu dizi ise muhafazakar bir aile ile tam tersi olan bir ailenin çocuklarının evliliği ve aradaki yaşam farklılıklarını ele alıyor. Konusu bu yani. Aylardır yayında ve daha ilk kez böylesine bir sahnesi oldu, şiddeti uygulayan kişi konuk oyuncu, devamının olacağını sanmıyorum. Bu dizi Ab kesime hitap eden bir dizi. Total olarak değil.

O dizilerde gerici hayat tarzını alttan alta dayatmaya çalışan, çağ dışı anlayışları kaldırmak yerine bunları alttan alta güçlenmesini ve sürdürülmesini sağlayan unsurlar vardı ama bu dizi iki tarafa da eleştirel ve ironik bir dille yaklaşmayı tercih ediyor. Sekülerliğin de muhafazakarlığın da aşırısı negatif sonuçlar doğurabilir mesajını bir şekilde aktarmayı başarıyor. Yazdığın ATV dizilerinin aksine dini yanlış anlayanlara da eleştiri getiriyor.

• Beğendim
Reactions: Vega
Ne demek istediğini anladım. Şimdi o bahsettimiz konu (Sak’ı örnek vereyim) dizinin konusu zaten kocasından şiddet gören bir kadın ile alakalıydı ve sürekli o konuyu barındırıyordu. Bu dizi ise muhafazakar bir aile ile tam tersi olan bir ailenin çocuklarının evliliği ve aradaki yaşam farklılıklarını ele alıyor. Konusu bu yani. Aylardır yayında ve daha ilk kez böylesine bir sahnesi oldu, şiddeti uygulayan kişi konuk oyuncu, devamının olacağını sanmıyorum. Bu dizi Ab kesime hitap eden bir dizi. Total olarak değil.
O dizilerde gerici hayat tarzını alttan alta dayatmaya çalışan, çağ dışı anlayışları kaldırmak yerine bunları alttan alta güçlenmesini ve sürdürülmesini sağlayan unsurlar vardı ama bu dizi iki tarafa da eleştirel ve ironik bir dille yaklaşmayı tercih ediyor. Sekülerliğin de muhafazakarlığın da aşırısı negatif sonuçlar doğurabilir mesajını bir şekilde aktarmayı başarıyor. Dini yanlış anlayanları da eleştiriyor ama bunu ATV dizilerinde bulamazsın.
Yalnız cuma reyting konusunda diziyi izleyenler komple Nursema sayesinde reytingimiz uçtu tarzında mesajlar yazıp havalara uçmuş. Daha önce başka şiddet sahnesi olmamış olabilir ama şimdi ilk defa bunu yaptılar ve sonucu da çok başarılı oldu görüldüğü üzere. Ceza verilmese bunun devamının gelmeyeceğini nereden bileceğiz. Sonuçta ortada tutmuş bir formül var ve reyting için yapmayacakları şey yok.