Şakir Paşa Ailesi'nin 2. bölümde yükselmemek için hiçbir sebebi yoktu zira bölüm beğenilmişti, kendiliğinden doğal ve organik bir etkileşim alıp yüksek beğenilere ulaşmıştı. Tüm bunlara rağmen geçen hafta önünü kesen en büyük engel kanalın kendisi oldu çünkü hafta boyunca ilk bölüm adeta ezberletilmişken sırf ilk hafta reytinglerine güvenilerek 1 saat özet yayın yapılması stratejik açıdan yanlış bir hamleydi ve bunun bedelini de acı yoldan ödedi. Neyse ki akıllı davranıp bu hafta kısa özete geçildi de daha fazla kan kaybetmeden toparlandı. Yangınıydı cezasıydı derken bu zor haftadan sonra ekip ve kanal adına güzel bir motivasyon sağlanmıştır diye düşünüyorum. Zaten dekoru inşa etmeye hemen başlamışlar o yüzden en kısa zamanda tekrar dönüp zirve yarışına katılmasını ve antilere daha çok rahatsızlık vermesini diliyorum.
Deha geçen haftadan sonra yine düşmüş demek ki Şakir Paşa'nın aksine stratejik değil içeriksel bir sorun var. Sosyal medyada sürekli bu dizinin ship kavgalarını görüyorum ve yıllardır gördüğüm örneklere göre ne zaman fanlar kendi çiftleri için birbiriyle dalaşmaya başlasa o dizilerin reytinglerinden hayır gelmemeye başlıyor. İnsanlar en başta bu diziye neden inandıysa o damarı geri yakalamaları gerekiyor yoksa eski iddiasından uzaklaşmaya başlayabilir. Gerçi yakalamasalar da olur böyle üçüncü üçüncü takılsın zaten her şekilde sezon sonunu göreceği garanti.
Teşkilat her zamanki gibi devam ediyor. Sezon başında Deha'yla rekabetleri daha çok su kaldırır diye düşünmüştüm ama rakip erkenden pes edince zirvenin saltanatını sürmek ona kaldı.
Titanik on bininci kez yayınlanmasına rağmen yine iyi sonuçlar almış. Üstünden yüz yıl daha geçse bile asla eskimeyecek.
------
Gelir gelmez farkını koydu.