- Reaksiyon puanı
- 51,381
- Puanı
- 1,060
- Web Sitesi
- izleryazar.com
Ben neden Erler Film değil de Gülse Birsel dizilerine benzettiğimi açıklayım.Ben de zaten izleyenlere saygı duyuyorum, reytinglerde de takdir edilesi bir başarısı var. Hadi her şeye rağmen ödülleri de anladım, ama samimiyetsiz geliyor bana. Sevmek için çok çabalasam da başarılı olamıyorum.
Erler Film yapımlarıyla bir tutmamın nedeni de, Küçük Ağa, Arka Sokaklar gibi komedi dizilerinin (evet, AS bence komedi) çok da iyi olmamalarına rağmen izlenmesi. Evet, Gülse Birsel'in dizilerinde de bol bol kahkaha efekti var, ama en azından yaptığı işte bir samimiyet de bulunuyor. O olmasaydı zaten; ne Avrupa Yakası ile, ne de Yalan Dünya ile bağ kuramazdık. Tür olarak benziyorlar tabii, ama asıl bu iki yapımı karşılaştırmak haksızlık oluyor.
Ama dediğim gibi izleyenlere büyük saygım var. Sevebilirsiniz tabii, kendi tercihiniz. Ben burada kendi fikirlerimi belirtiyorum sadece, yanlış anlamayın...![]()
Erler Film dizileri bizde iyi reyting alıyor ama genel olarak kaliteli olmadığı kabul görmüş diziler. Daha çok orta yaş üstü izliyor ve internette bu dizileri öven kişileri görmek çok kolay değil genelde orta yaş üstü kişiler veya belli bir yaş altı çocuklar izliyor. (Küçük Ağa'yı biraz daha dışarıda tutuyorum o daha çok kitleye hitap etmeyi başardı.)
Gülse Birsel dizileri ise genel olarak daha saygın diziler, iyi oyuncular, iyi karakterler barındırır ve ödüllerde falan da saygınlığı vardır. Fakat yine de sevmeyen de ciddi bir kitle var. Mesela bizde Leyla ile Mecnun seven kitle Yalan Dünya pek sevmez. Yabancılarda da Veep seven kitle The Big Bang Theory pek sevmez. (Tabii ki istisnası çok ben mesela iki gruptaki örneklerde de ikisini de seviyorum.
Samimiyet kişiye göre değişebilir Gülse Birsel benim de takdir ettiğim bir isimdir ama bizim forumda bile dizilerinin samimi olmadığını düşünen ciddi bir kitle var. Kişisel zevk yani sonuçta. Herkesin her diziyi sevmemesi çok normal.