22 Eylül 2014 Pazartesi ABD Reytingleri

bazinga

Konu Sahibi
Admin
Reaksiyon puanı
51,381
Puanı
1,060
Web Sitesi
izleryazar.com
thumbnail_1411487564.jpg

Amerika'da belki de sezonun en merakla beklenen gününün reytingleri de belli oldu.

Birbirinden iddialı yeni ve geri dönüş yapan yapımların yarıştığı gecede pek çok yapım hatrı sayılır yükseklikte oranlar almayı başardı.

Amerika'nın en çok izlenen dizisi olan The Big Bang Theory, yeni sezonda da çok rahat bir şekilde bu unvanı sürdüreceğini gösterdi ve açık ara farkla zirvede yer aldı. Buna karşın geçen sezonki 5.5 ve 6.1 rakamlarından düşüş göstererek 5.4 ile açtı sezonu fakat geçen sezon Perşembe akşamı ve rekabetin daha az olduğu bir ortamda olduğu düşünüldüğünde bu sonuç oldukça normal.

The Big Bang Theory'den devraldığı yüksek reytingleri önemli ölçüde korumayı başaran yeni dizi Scorpion 3.2 reyting ile oldukça iyi bir başlangıç yaptı. Fakat dizi için asıl sınav gelecek hafta daha düşük reytingli Mom'dan sonra yayınlandığında olacak.

Bu iki yapımın etkisiyle Under the Dome sezon finalinde 1.6'dan 1.8'e yükseltti reytinglerini. Dizinin üçüncü sezonu her ne kadar kesinleşmese de şansı yüksek.

Ülkemizde "O Ses Türkiye" adıyla versiyonu bulunan ve Amerika'da en çok izlenen yarışma olan "The Voice" 3.9 reyting ile iyi bir başlangıç yaptı. Fakat geçen sezonki 5.1 reytinglik açılışına göre epey geride kaldığını da belirtmek gerekir.

Geçen sezonun en iyi reytingli yeni dizilerinin başında gelen The Blacklist 3.4 reyting ile çok iyi bir sezon açılışı yaparak sezon finalindeki 2.6 reytingden ciddi yükseliş gösterdi.

Ve günün hatta sezonun en çok beklenen dizisi Gotham'a gelecek olursak... Dizi, reytinglerde parlak bir başlangıç yaptı. The Big Bang Theory ve The Voice gibi iki tane reyting canavarı yapım karşısına çıkan dizi aldığı 3.2 reyting ile sezona çok kötü başlayan Fox'un yüzünü güldürdü. Dizinin bu oranlarını koruma başarısı gösterip gösteremeyeceği ise merak konusu.

Fox'un bir diğer dizisi Sleepy Hollow ise sezon açılışıyla beklentileri karşılayamayarak 2 reytingde kaldı. Oysa dizi geçen sezon kapanışında 2.2 reyting almıştı.

ABC pek varlık gösteremeyerek günün gerilerde kalan kanalı oldu. Dancing with the Stars geçen haftaki 2.4 reytinginden 2.0'a düşerken yeni dizi Forever ilk bölümüyle 1.5 reyting alarak beklentileri tam anlamıyla karşılayamadı...

Düzeltme: Dancing with the Stars'ın reytingi 2.0'dan 2.2'e, Forever'ın reytingi ise 1.5'ten 1.7'ye çıktı güncelleme sonrası...

Türkiye'den sonra Amerika'nın da reyting nabzını tutmaya devam edeceğiz, takipte kalın...

SaatKanalProgram18-49 Rating18-49 ShareToplam İzleyici
8:00PMCBSThe Big Bang Theory - 8. Sezon Açılışı5.41718.03
NBCThe Voice (8-10PM) - Sezon Açılışı3.91112.95
FOXGotham - YENİ DİZİ3.2108.21
ABCDancing with the Stars (8-10PM)2.2612.76
CWWhose Line is it Anyway? - Tekrar0.210.72
8:30PMCBSThe Big Bang Theory5.41618.24
CWWhose Line is it Anyway? - Tekrar0.210.74
9:00PMCBSScorpion - YENİ DİZİ3.2913.83
FOXSleepy Hollow - 2. Sezon Açılışı2.055.51
CWAmerica's Next Top Model0.310.78
10:00PMNBCThe Blacklist - 2. Sezon Açılışı3.41012.34
CBSUnder the Dome - 2. Sezon Finali1.857.52
ABCForever - YENİ DİZİ1.748.59

Son düzenleme:
İşte bu beeee :oley: [HASHTAG]#Blacklist[/HASHTAG] sezonu muhteşem rakamla açmiş, altyazısı biran önce çıksa da izlesem Red reyizi özledik :X [HASHTAG]#Gotham[/HASHTAG] beklediğim oranlarda alamamiş:( En az 10milyon bekliyordum :( Olsun 2 dizimde süper gitmiş:X

O da kuvvetle muhtemel ama en az 2,5 ortalamayla gitmesini umuyorum dizinin IMDb'ye bakarsak beğenilmiş :)
Scorpion adlı tırt dizi bile 3,3 almış :(
2.5 altına düşeceğini ben de sanmam ama Fox bu. :D

Scorpion tamamen TBBT etkisi. İlk bölüme baksam mı diyorum ama içimden gelmiyor hiç. :):)

2.5 altına düşeceğini ben de sanmam ama Fox bu. :D

Scorpion tamamen TBBT etkisi. İlk bölüme baksam mı diyorum ama içimden gelmiyor hiç. :):)
Pilotuna bak yine de yapacak bir şey bulamazsan, bana hiç çekici gelmedi açıkcası :X
Forever'a üzüldüm, inşallah iptal olmaz ilk sezondan :(

Pilotuna bak yine de yapacak bir şey bulamazsan, bana hiç çekici gelmedi açıkcası :X
Forever'a üzüldüm, inşallah iptal olmaz ilk sezondan :(
Forever'ın yeni bölümleri Salı akşamları yayınlanacak. Neden ilk bölümü bu gece yayınladılar bilmiyorum çok kötü gitti. Şimdiden konuşmak için çok erken ama dizi iptale gider gibime geliyor. :)

Forever'ın yeni bölümleri Salı akşamları yayınlanacak. Neden ilk bölümü bu gece yayınladılar bilmiyorum çok kötü gitti. Şimdiden konuşmak için çok erken ama dizi iptale gider gibime geliyor. :)
Allah Allah, neden böyle bir şey yaptılar acaba? :F Ben beğenmiştim diziyi açıkcası.

Allah Allah, neden böyle bir şey yaptılar acaba? :F Ben beğenmiştim diziyi açıkcası.
Dancing with the Stars'ın etkisiyle iyi reyting alacağını sandılar herhalde ama Dancing with the Stars'ın kendine pek hayrı yok. :D

Ben çok beğenmemiştim iptal olursa üzülmem. :D

Dancing with the Stars'ın etkisiyle iyi reyting alacağını sandılar herhalde ama Dancing with the Stars'ın kendine pek hayrı yok. :D

Ben çok beğenmemiştim iptal olursa üzülmem. :D
Aynen, programın kendine hayrı yok :F Bizdeki Yok Böyle Dans da iyi gitmiyordu son sezonunda :F

Aynen, programın kendine hayrı yok :F Bizdeki Yok Böyle Dans da iyi gitmiyordu son sezonunda :F
Yine çok da kötü değil aslında bugün aşırı zor şu an. En çok izlenen dizi, en çok izlenen yarışma ve en çok merakla beklenen yeni dizi aynı günde. Ona rağmen 2.0 iyi sayılır. Başka bir şey onu da alamazdı kolay kolay. :):)

TBBT'yi hiç sevemiyorum, bizim ülkede Erler Film'in komedi dizilerine denk geliyor. Tabii yapı olarak çok alakalı olmasalar da, kötü olmalarına rağmen çok izleniyorlar. Demek ki bir tek Türkiye'de değil, ABD'de aynı şeyler oluyor... :)

Belki benim göremediğim bir şeyler vardır diye defalarca baktım, ama olmadı. Tabii izleyenlere de saygım sonsuz, orası ayrı...

İlla o tür bir komedi izlenmek isteniyorsa HBO'da Silicon Valley var mesela, o 50 kat daha kaliteli... :D
Ben komedi izlemiyorum zaten yabancı :F HIMYM izlemiştim bir tek, diğerlerine ara ara veya CNBC-E'de denk gelirsem :X

Bana bunlarla gel dediğim bir gün olmuş. neydi 3 gündür öyle reyting sonuçları.:F

TBBT çok iyi izleniyormuş biliyordum ama en çok izlenen dizi olduğunu görmek beklediğimin üstünde çıktı. Daha fazla reyting aldığını duyunca baya şaşırdım. HIMYM 3-4'le bitirmişti demekki ondan daha iyi. Bu akdarını beklemiyordum.

UTD bence ortala bitirmiş. Ben bırakmıştım 2. sezonda çok umutlu değildim ki öylede olmuş. Sezon kapanışından belli.

Gotham iyi başlamış Fox'a göre mükemmel sonuçlar almış gibi çünkü 1 haftalık tecrübemle Fox maç dışında çok iyi iş çıkaramıyor. Duyduğum kadarıyla dizi beğenilmiş oranlarını koruyacak gibi.

Sleepy Hellow'danda bir kaç kesit izledim ama yapmacıklık akan bir dizi. 1 sezon nasıl dayanmış Amerikalılar.:(

TBBT'yi hiç sevemiyorum, bizim ülkede Erler Film'in komedi dizilerine denk geliyor. Tabii yapı olarak çok alakalı olmasalar da, kötü olmalarına rağmen çok izleniyorlar. Demek ki bir tek Türkiye'de değil, ABD'de aynı şeyler oluyor... :)
Erler Film yapımlarıyla bir tutmak büyük haksızlık olur. Gülse Birsel yapımları desek daha benzer olabilir. TBBT'den cidden nefret eden bir kitle mevcut onları da anlıyorum gülme efektli sitcomları sevmiyor olabilirsiniz, karakterleri de sevmiyor olabilirsiniz ama genel olarak TBBT saygın bir iş. Zaten her sene aldığı Emmy vb ödüller, adaylıklar da göstergesi. :) Reyting anlamında da Friends'ten sonraki en büyük hitlerden biri olarak gösteriliyor. :)

Ama şunu kabul ediyorum bazen kötü espriler de var. Mesela espri kalitesi olarak Modern Family daha öndedir ama karakteriyle şahsen Modern Family'den de bir tık fazla seviyorum, bunda temel etken Sheldon başta olmak üzere karakterleri sevmem. :)

Silicon Valley komedide farklı bir tarz tabii onu da severek izliyorum ama tam saf komedi de diyemeyiz bence. Veep, Louie gibi dizilerle hafif komedi sınıfına giriyor. :):)

Erler Film yapımlarıyla bir tutmak büyük haksızlık olur. Gülse Birsel yapımları desek daha benzer olabilir. TBBT'den cidden nefret eden bir kitle mevcut onları da anlıyorum gülme efektli sitcomları sevmiyor olabilirsiniz, karakterleri de sevmiyor olabilirsiniz ama genel olarak TBBT saygın bir iş. Zaten her sene aldığı Emmy vb ödüller, adaylıklar da göstergesi. :) Reyting anlamında da Friends'ten sonraki en büyük hitlerden biri olarak gösteriliyor. :)

Ama şunu kabul ediyorum bazen kötü espriler de var. Mesela espri kalitesi olarak Modern Family daha öndedir ama karakteriyle şahsen Modern Family'den de bir tık fazla seviyorum, bunda temel etken Sheldon başta olmak üzere karakterleri sevmem. :)

Silicon Valley komedide farklı bir tarz tabii onu da severek izliyorum ama tam saf komedi de diyemeyiz bence. Veep, Louie gibi dizilerle hafif komedi sınıfına giriyor. :):)
Ben de zaten izleyenlere saygı duyuyorum, reytinglerde de takdir edilesi bir başarısı var. Hadi her şeye rağmen ödülleri de anladım, ama samimiyetsiz geliyor bana. Sevmek için çok çabalasam da başarılı olamıyorum.

Erler Film yapımlarıyla bir tutmamın nedeni de, Küçük Ağa, Arka Sokaklar gibi komedi dizilerinin (evet, AS bence komedi) çok da iyi olmamalarına rağmen izlenmesi. Evet, Gülse Birsel'in dizilerinde de bol bol kahkaha efekti var, ama en azından yaptığı işte bir samimiyet de bulunuyor. O olmasaydı zaten; ne Avrupa Yakası ile, ne de Yalan Dünya ile bağ kuramazdık. Tür olarak benziyorlar tabii, ama asıl bu iki yapımı karşılaştırmak haksızlık oluyor.

Ama dediğim gibi izleyenlere büyük saygım var. Sevebilirsiniz tabii, kendi tercihiniz. Ben burada kendi fikirlerimi belirtiyorum sadece, yanlış anlamayın... :)