2026'nın Yeni Dizilerinde Şok Gelişme!

Aserat

Konu Sahibi
Süper Emekli
Reaksiyon puanı
68,182
Puanı
1,060
whatsapp-image-2025-09-04-at-091113.jpeg

2026 öncesinde kanalların yeni projelerinden şok haberler geldi!

Gold Film'in NOW için hazırladığı, Olgun Şimşek'le başrolleri paylaşmaya hazırlanan Gonca Vuslateri'nin geçtiğimiz günlerde kendi isteğiyle ayrılma kararı aldığı 'Ülker Abla', NGM'nin Bodrum'da çekmeyi planladığı 'Serseri Aşıklar' ve O3 Medya'nın Mardin'de çekeceği 'Hayatın Benim' adlı diziler için başlamadan iptal kararı verildi.

Yılbaşı öncesinde artan maliyetler ve düşen reklam gelirleri nedeniyle kanallar yeni dizi hazırlıklarının büyük kısmını şimdilik rafa kaldırmaya veya azaltmaya başlarken yakında bu kervana başka projelerin katılıp katılmayacağı merak konusu.

Kaynak: Sonsöz

Umarım Avlu dizisi katılmaz bu kervana. Yıllardır bekliyoruz. Yazık olur.

O zaman senin Ben Leman tezin doğru çıktı @Aserat ? AB'de 3,50 aldığı sürece devam eder.

Başrollere o kadar para vermeyi ve 180 dakika dizi yapmayı bırakırsa yapımcılar, bir şeyler normale döner.

Başrollere o kadar para vermeyi ve 180 dakika dizi yapmayı bırakırsa yapımcılar, bir şeyler normale döner.
Seyirciyi çeken bir senaryo çıkarırlarsa başrollere para vermeye gerek yok zaten doğru cast ile. Ama senaryolar da dizi süresine paralel iyi bile başlasa bozacağı için daha garantiye alalım yurt dışı satışı yapalım diye bilindik isimlere döküyorlar paraları o da yine her zaman tutmuyor.

Seyirciyi çeken bir senaryo çıkarırlarsa başrollere para vermeye gerek yok zaten doğru cast ile. Ama senaryolar da dizi süresine paralel iyi bile başlasa bozacağı için daha garantiye alalım yurt dışı satışı yapalım diye bilindik isimlere döküyorlar paraları o da yine her zaman tutmuyor.
Yurt dışı sevdasından da vazgeçilmeli bana kalırsa. Gördük işte ne Hande ne Barış ne de yurt dışı, dizilerinin 7 bölümden öteye gitmesini sağlayamadı.

Hiç üzülmedim bölümler 2,5 saat okurken, reyting sistemi değişirken, senaryolar rezil edilirken çoğu yapımcı / senarist /oyuncu sessizdi ; yani gün geldi he diyip geçtikleri sistem kendilerini yakmaya başladı :)))

İzlediğim diziler Kıskanmak ve Sahtekarlar’ın ömrü uzar bari iyi olur

Özellikle Arabistan’a
yine olayı arabistana bağladınız. zaten bağlamasanız şasardım. şu kafadan bir çıkın. kore sistemine geçmedikçe sektör düzelmez. koreli aşırı bilindik oyuncunun son dizisi 3 reyting bile görmedi. koreliler bile bu dizi japonlar için çekildi demiyor.

Oyuncuya değil de senaryoya ve prodüksiyona para harcamaya geçerlerse dizilerden kâr etmeye başlarlar.

Oyuncuya değil de senaryoya ve prodüksiyona para harcamaya geçerlerse dizilerden kâr etmeye başlarlar.
bir sistem olmadan senaryo-prodüksiyona para harcasan ne olur. 10 bölümü yine göremezsin. ayrıca yerli yapımcılar prodüksiyona(efekt-çekim açıları vb ) para harcamaz ,dizi az veya yüksek reyting almasına rağmen.

yine olayı arabistana bağladınız. zaten bağlamasanız şasardım. şu kafadan bir çıkın. kore sistemine geçmedikçe sektör düzelmez. koreli aşırı bilindik oyuncunun son dizisi 3 reyting bile görmedi. koreliler bile bu dizi japonlar için çekildi demiyor.
Benim sözüm değil Dizi eleştirmenin sözü