2024 Yılında Tercih Edilen En Popüler İsimler Açıklandı!

The_Erinch

Konu Sahibi
Favori Üye
Reaksiyon puanı
34,809
Puanı
1,060
1737801995570.png

Yeni bir yıla girildiğinde;geride bıraktığımız yıla ait birçok konuda 'En' paylaşmak adettir.
2025 yılına adım attıkdan sonra İç İşleri bakanlığı verileri doğrultusunda 2024 yılında ailelerin yeni doğan çocuklarına tercih ettiği isimler ortaya çıktı.

Nufus Müdürlüğünün verilerine göre:
937 bin 369 bebeğin nüfus kütüklerine tescil edildiğini belirtildi; 1 Ocak 2024- 31 Aralık 2024 tarihleri arasında 15 bin 65 ikiz, 290 üçüz ve 6 dördüz doğum gerçekleşti.

2023 Kıyasla Erkek bebek ismi popülerliğini korumaya devam ederken;kız bebek isminde değişiklik yaşandı.

Kız bebeklerde Defne ismi 7 bin 661 bebeğe verildi. 7 bin 554 bebeğe Asel, 6 bin 722 bebeğe Zeynep, 5 bin 167 bebeğe Asya ve 4 bin 838 bebeğe Gökçe ismi konuldu.

Erkek bebeklerden ise 8 bin 304'üne Alparslan, 5 bin 796'sına Göktuğ, 5 bin 34'üne Yusuf, 4 bin 878'ine Metehan, 4 bin 349'una ise Ömer Asaf ismi konuldu.

Defne isiminde elim depremin etkisi oldu mu bilinmez...Alparslanda da Acaba bitmek bilmeyen dizinin etkisimi var..
Artık yorumlarda buluşuruz.

Keyifli okumalar dilerim.
İyi Haftasonları.

@Zeyno gerçek isminin Zeynep değil sadece kullanıcı adı olarak kullandığını belirtmesine rağmen böyle yazmanız? :A

Zeynep ismi cidden niye bu kadar popüler :A
iş arkadaşlarımdan birinin adı da Zainab :A
Tamam bebeğim en Zeynep sensin :A :A
------

@Zeyno ve @Yakamoz-Asi

İsimlerinizde ki düşme nedeni nedir 🤣🤣🤣🤣
Garip isimlerin çoğalması olabilir :A (Ben cevap vermesemiydim acaba çakmayım ya :A)
------

Kızz ne diye şaşırıyorsun sende mi Zeynep değilsin yoksa 😳 @Dosi

Defne'nin Asel'i geçmesine sevindim. Asel çok kötü bir isim ve bu isimde tanıdığım, bildiğim, gördüğüm 1 kişi bile yok. :A

Erkek isimlerden Ömer Asaf enteresan. Eskiden Emre falan olurdu üstlerde nereye kaçtı bu modern isimler. :A
Emre ismi oturduğum mahallede yakın yaşlarım arasında 10'a yakın vardır belki. :A

Şimdiki çocuklara çok koyulmuyor ama, doksanlı yıllarda kaldı sanki. :)

Emre ismi oturduğum mahallede yakın yaşlarım arasında 10'a yakın vardır belki. :A

Şimdiki çocuklara çok koyulmuyor ama, doksanlı yıllarda kaldı sanki. :)
Bir anda düşmesi enteresan. En çok Emre isminde tanıdığım olmuştur muhtemelen şu ana kadar. :A Okulda, işte, forumda, sokakta... :A

90'lardan 2020'lere kadar kız bebeklerde hep Zeynep ismi 1.oluyordu, şimdi Defne olmuş. İkisi de çok güzel isimler :) Asel biraz farklı geldi. Ömer Asaf söyleniş olarak hoş bir tınıya sahip :)

Erkeklerde de kızlarda da trendler değişmiş :)

90'lı yıllarda doğanlarda Emre, Mert, Zeynep, Elif, Büşra, Merve çok gerçekten de :D

Konu için teşekkürler @The_Erinch :bhr:
Valla abi ben Ömer dizisinden biliyorum bu düṣüṣü :A
Nasıl yani? :A
Kemal Ata koyardim ben çocuğum olsaydı güzel isim :D
Yakında kuzenimin bebeği olacak. İsmini Çağan Ata koymaya karar verdiler :)

90'lardan 2020'lere kadar kız bebeklerde hep Zeynep ismi 1.oluyordu, şimdi Defne olmuş. İkisi de çok güzel isimler :) Asel biraz farklı geldi. Ömer Asaf söyleniş olarak hoş bir tınıya sahip :)

Erkeklerde de kızlarda da trendler değişmiş :)

90'lı yıllarda doğanlarda Emre, Mert, Zeynep, Elif, Büşra, Merve çok gerçekten de :D

Konu için teşekkürler @The_Erinch :bhr:

Nasıl yani? :A

Yakında kuzenimin bebeği olacak. İsmini Çağan Ata koymaya karar verdiler :)

Oradaki Ömer karakteri pek örnek biri değildi. :A

• İlginç
Reactions: Royal_Highness