Tzira
Emekli
- Reaksiyon puanı
- 2,718
- Puanı
- 280
Ona deki Forumdash'ın ki Nina Kralijic Hırvat karı ve Rusyadaki oğlanmış de
Evet de çok hızlı gidiyor zor yetiştiriyorum ve toplu istatistik açıklamaya vakit bulamıyorum.belçika: 5.5
çek cum.: 7
hollanda: 7.5
azerbeycan: 8.7
macaristan: 8
italya: 8.5
israil: 7.2
bulgaristan: 8.2
isveç: 5
@OzaN kaydediyon mu
sence neye türkiye olur mu olsun artı kyav!
Bu yıl İsveç'in Stockholm kentinde düzenlenen ve 61.si gerçekleştirilen Eurovision Şarkı Yarışması'nın finali, 14 Mayıs 2016 Cumartesi günü (bugün) Türkiye saatiyle saat 22:00'de yayınlanacak. Türkiye'de herhangi bir kanalın yayınlamayacağı yarışma, Türkiye'den sadece internet veya Türksat'tan yayın yapan ve yarışmayı yayınlayan yabancı kanallar üzerinden izlenebilecek.
Yarışmanın sunuculuğunu 2013 yılında düzenlenen yarışmayı da sunan Petra Mede ile geçtiğimiz yıl Eurovision birinciliğini İsveç'e getiren Mans Zelmerlöw yapacaklar. Ayrıca puanlamadan önceki "interval act" kısmında dünyaca ünlü pop sanatçısı Justin Timberlake "Rock Your Body" ve "Can't Stop the Feeling" şarkılarını seslendirecek.
Yarışmanın yarı finalleri 12 ve 14 Mayıs tarihlerinde yapılmış, bu yarı finallerden toplam 20 ülke finalde yarışmaya hak kazanmıştı. 5 kurucu ülke ve ev sahibi İsveç'in de eklenmesiyle akşam finalde 26 ülke yarışacak.
Ayrıca bu sene ilk defa yeni bir puanlama sistemi gerçekleştirilecek. Buna göre ilk olarak sunucular ülkelere bağlanarak 1-8, 10 ve 12 puan şeklinde jüri oylarını alacak, daha sonradan yine ülkelerden gelen televoting oyları da şarkılara paylaştırılacak. Bu televoting oyları ise sunucular tarafından sondan birinciye doğru gidecek şekilde açıklanacak.
Yarışmada yarışacak şarkılar ise şu şekilde:
Sıra Ülke Şarkıcı Şarkı Derece Puan 1 Belçika Laura Tesoro What's the Pressure 2 Çek Cumhuriyeti Gabriela Guncikova I Stand 3 Hollanda Douwe Bob Slow Down 4 Azerbaycan Samra Miracle 5 Macaristan Freddie Pioneer 6 İtalya Francesca Michielin No Degree of Separation 7 İsrail Hovi Star Made of Stars 8 Bulgaristan Poli Genova If Love Was a Crime 9 İsveç Frans If I Were Sorry 10 Almanya Jamie-Lee Ghost 11 Fransa Amir J'ai cherché 12 Polonya Michal Szpak Color of Your Life 13 Avustralya Dami Im Sound of Silence 14 Kıbrıs Rum Kesimi Minus One Alter Ego 15 Sırbistan Sanja Vucic ZAA Goodbye (Shelter) 16 Litvanya Donny Montell I've Been Waiting for This Night 17 Hırvatistan Nina Kraljic Lighthouse 18 Rusya Sergey Lazarev You Are the Only One 19 İspanya Barei Say Yay! 20 Letonya Justs Heartbeat 21 Ukrayna Jamala 1944 22 Malta Ira Losco Walk on Water 23 Gürcistan Nika Kocharov & Young Georgian Lolitaz Midnight Gold 24 Avusturya Zoe Loin d'ici 25 Birleşik Krallık Joe & Jake You're Not Alone 26 Ermenistan Iveta Mukuchyan LoveWave
Çıkış sıralarına göre yarışma şarkılarını Youtube'da hazırladığım playlistten dinleyebilirsiniz:
https://www.youtube.com/playlist?list=PLpJASHvhmeoC8jlnIc7FrW-ou6hzrBpFU
Herkes bi toplu posta toptan yazsın ben benımkini öyle yaptımEvet de çok hızlı gidiyor zor yetiştiriyorum ve toplu istatistik açıklamaya vakit bulamıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?