Tzira
Emekli
- Reaksiyon puanı
- 2,718
- Puanı
- 280
Ona deki Forumdash'ın ki Nina Kralijic Hırvat karı ve Rusyadaki oğlanmış de gitsin o Zoe'sini desteklesin@Forumdash senin ki çıkmış diyor @destere
Evet de çok hızlı gidiyor zor yetiştiriyorum ve toplu istatistik açıklamaya vakit bulamıyorum.belçika: 5.5
çek cum.: 7
hollanda: 7.5
azerbeycan: 8.7
macaristan: 8
italya: 8.5
israil: 7.2
bulgaristan: 8.2
isveç: 5
@OzaN kaydediyon mu
sence neye türkiye olur mu olsun artı kyav!
Bu yıl İsveç'in Stockholm kentinde düzenlenen ve 61.si gerçekleştirilen Eurovision Şarkı Yarışması'nın finali, 14 Mayıs 2016 Cumartesi günü (bugün) Türkiye saatiyle saat 22:00'de yayınlanacak. Türkiye'de herhangi bir kanalın yayınlamayacağı yarışma, Türkiye'den sadece internet veya Türksat'tan yayın yapan ve yarışmayı yayınlayan yabancı kanallar üzerinden izlenebilecek.
Yarışmanın sunuculuğunu 2013 yılında düzenlenen yarışmayı da sunan Petra Mede ile geçtiğimiz yıl Eurovision birinciliğini İsveç'e getiren Mans Zelmerlöw yapacaklar. Ayrıca puanlamadan önceki "interval act" kısmında dünyaca ünlü pop sanatçısı Justin Timberlake "Rock Your Body" ve "Can't Stop the Feeling" şarkılarını seslendirecek.
Yarışmanın yarı finalleri 12 ve 14 Mayıs tarihlerinde yapılmış, bu yarı finallerden toplam 20 ülke finalde yarışmaya hak kazanmıştı. 5 kurucu ülke ve ev sahibi İsveç'in de eklenmesiyle akşam finalde 26 ülke yarışacak.
Ayrıca bu sene ilk defa yeni bir puanlama sistemi gerçekleştirilecek. Buna göre ilk olarak sunucular ülkelere bağlanarak 1-8, 10 ve 12 puan şeklinde jüri oylarını alacak, daha sonradan yine ülkelerden gelen televoting oyları da şarkılara paylaştırılacak. Bu televoting oyları ise sunucular tarafından sondan birinciye doğru gidecek şekilde açıklanacak.
Yarışmada yarışacak şarkılar ise şu şekilde:
Sıra Ülke Şarkıcı Şarkı Derece Puan 1 BelçikaLaura Tesoro What's the Pressure 2 Çek CumhuriyetiGabriela Guncikova I Stand 3 HollandaDouwe Bob Slow Down 4 AzerbaycanSamra Miracle 5 MacaristanFreddie Pioneer 6 İtalyaFrancesca Michielin No Degree of Separation 7 İsrailHovi Star Made of Stars 8 BulgaristanPoli Genova If Love Was a Crime 9 İsveçFrans If I Were Sorry 10 AlmanyaJamie-Lee Ghost 11 FransaAmir J'ai cherché 12 PolonyaMichal Szpak Color of Your Life 13 AvustralyaDami Im Sound of Silence 14 Kıbrıs Rum KesimiMinus One Alter Ego 15 SırbistanSanja Vucic ZAA Goodbye (Shelter) 16 LitvanyaDonny Montell I've Been Waiting for This Night 17 HırvatistanNina Kraljic Lighthouse 18 RusyaSergey Lazarev You Are the Only One 19 İspanyaBarei Say Yay! 20 LetonyaJusts Heartbeat 21 UkraynaJamala 1944 22 MaltaIra Losco Walk on Water 23 GürcistanNika Kocharov & Young Georgian Lolitaz Midnight Gold 24 AvusturyaZoe Loin d'ici 25 Birleşik KrallıkJoe & Jake You're Not Alone 26 ErmenistanIveta Mukuchyan LoveWave
Çıkış sıralarına göre yarışma şarkılarını Youtube'da hazırladığım playlistten dinleyebilirsiniz:
https://www.youtube.com/playlist?list=PLpJASHvhmeoC8jlnIc7FrW-ou6hzrBpFU
Herkes bi toplu posta toptan yazsın ben benımkini öyle yaptımEvet de çok hızlı gidiyor zor yetiştiriyorum ve toplu istatistik açıklamaya vakit bulamıyorum.