2015 Türkvizyon Şarkı Yarışması Sonuçları

Ahmed

Konu Sahibi
Emekli
Reaksiyon puanı
16,542
Puanı
1,060
Dün İstanbul'da gerçekleşen türk halklarının şarkı yarışması 'Türkvizyon'un birincisi belli oldu.
Bu yıl yarışmanı Kırgızistan kazandı. Türkiye 3. olurken, Azerbaycan ise 7. oldu.

İşte tablo:

1. Kırgızistan
2. Kazakistan
3. Türkiye
4. Eski Yugoslavya Cumhuriyeti Makedonya
5. Suriye
6. Bulgaristan
7. Azerbaycan
8. Arnavutluk
9. KKTC
10. Gagavuzya
11. Almanya
12. Bosnia Herzegovina
13. Ukrayna
14. Kosova
15. Sirbistan - Sancak Bölgesi
16. Gürcistan
17. Irak
18. Romanya
19. İran
20. Beyaz Rusy
21. Uzbekistan

Çocuk Türkvizyon'da ise Azerbaycan 1. oldu, Türkiye ise 9. oldu.

Türkvizyon'a 2016'da Azerbaycan ev sahipliği yapacak.

Aslında türk halkları arasında böyle yarışmaların yapılması çok güzel birşey ama pek ilgi görmediği açık. Ben de dün sosyal medyada görünce anladım zaten yarışmanın dün olduğunu.
Biz 2013'de ilk kez yapildiginda 1. olmuştuk, bu yıl pek iyi gitmemişiz. :D

Kirgiz kardeşlerimize tebrikler.

Eurovision takipçileri sizleri etiket yapayim. :D @GunesinOglu @Tzira @-potterhead-

Aslında türk halkları arasında böyle yarışmaların yapılması çok güzel birşey ama pek ilgi görmediği açık. Ben de dün sosyal medyada görünce anladım zaten yarışmanın dün olduğunu.

Eurovision takipçileri sizleri etiket yapayim. :D @GunesinOglu @Tzira @-potterhead-
Haberim bile olmadı programdan :F Kırgızistan'ı tebrik ederiz :X

@Ahmad valla sen söyleyene kadar haberim bile yoktu ama olsa bile izleyecek durumum yoktu zaten. :)

geliştirilse iyi yarışma olur atv avrupa ve kral tv dende yayınlandı tabi bizim ülkemizde pek ilgi görmüyor kırgızistan ve kazakistan baya ilgil diğer özerk yerlerde ilgiliydi tabi kırgızistan 3 senedir favorim di ilerki senerlerdede öyle olacak kazakistan ve kırgızistan silip süpürür bu yarışmayı 3 senedir çok iyi yarışmacılar çıkarıyolar

Sanırım yarışmacılar hariç yarışmadan hiçbir insanın haberi yoktu, yine de Kırgızistan'a tebrikler. :X