2015 SAG Ödülleri Sahiplerini Buldu!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Aserat
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Aserat

Konu Sahibi
Süper Mod.
Reaksiyon puanı
67,712
Puanı
1,061

Ödül sezonunda büyük önem taşıyan ve uzun süredir merakla beklenen SAG (Oyuncular Birliği) Ödülleri, dün gece sahiplerini buldu!

Film ve TV dallarında dağıtılan ödüllerde En İyi Toplu Performans Ödülü'nü beklenildiği gibi Birdman kucakladı. En İyi Kadın Oyuncu'da Julianne Moore (Still Alice), Yardımcı Erkek Oyuncu'da J.K. Simmons (Whiplash) ve Yardımcı Kadın Oyuncu'da Patricia Arquette (Boyhood) kazanırken en büyük sürpriz ise Erkek Oyuncu dalında yaşandı.

Eleştirmenlerin favorisi olan Michael Keaton (Birdman), ödülü rakibi Eddie Redmayne (The Theory of Everything)'e kaptırdı. Daldaki tüm dengeleri değiştirmesi beklenen bu ödülden sonra Oscar'da neler olacağı büyük merak konusu.

FİLM
En İyi Toplu Performans:
Birdman
En İyi Erkek Oyuncu: Eddie Redmayne | The Theory of Everything
En İyi Kadın Oyuncu: Julianne Moore | Still Alice
En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu: J.K. Simmons | Whiplash
En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu: Patricia Arquette | Boyhood
En İyi Dublör Performansı: Unbroken

TV
En İyi Toplu Performans (Drama):
Downton Abbey
En İyi Toplu Performans (Komedi): Orange Is the New Black
En İyi Erkek Oyuncu (Drama): Kevin Spacey | House of Cards
En İyi Kadın Oyuncu (Drama): Viola Davis | How to Get Away with Murder
En İyi Erkek Oyuncu (Komedi): William H. Macy | Shameless
En İyi Kadın Oyuncu (Komedi): Uzo Aduba | Orange Is the New Black
En İyi Erkek Oyuncu (Mini Dizi & TV Filmi): Mark Ruffalo | The Normal Heart
En İyi Kadın Oyuncu (Mini Dizi & TV Filmi): Frances McDormand | Olive Kitteridge
En İyi Dublör Performansı: Game of Thrones

Son düzenleme:
Sabah ilk bakacağım işti sözde ama unutmuşum nasıl olduysa.

Birdman'in toplu performansı kazanması iyiye işaret. Bir de DGA ödülünü kazanırsa o zaman Boyhood çok çok stresli bir ödül gecesi yaşayacak demektir.

Moore, Simmons ve Patricia'nın Oscarları hayırlı olsun güle güle kullansınlar. Patricia kazansın istemezdik tabii ama artık bu saatten sonra değişmesi imkansız.

Eddie Redmayne'in kazanmasına şaşırdığımı söyleyemem. Keaton'ın net favori olabilmesi için bu ödülü kazanması gerekiyordu ama kazanamadı. Oscar'da da benzer tablo görülebilir. Ancak artık şu kesin ki artık en iyi film ve en iyi erkek oyuncu kategorilerinde son ana kadar Oscar'da bir heyecan olacak. Senaryolarda da heyecan olacağı zaten kesin. Geçen seneki gibi sıkıcı bir Oscar olmayacak herhalde bu sefer.

Bu arada Mark Ruffalo, Foxcatcher ile değil The Normal Heart ile olacak @aserat54

Dizileri yorumlamayı unutmuşum. Çoğu hak edilmiş ödüller, itiraz edeceğim pek bir şey yok. En çok Frances McDormand ve özellikle William H. Macy için sevindim. Nihayet bu adama hakkını vermeye başladılar.

Çoktan düzelttim bile.

Eddie Redmayne'ın kazanması çok şaşırılacak bir durum değil aslında. Hem performansı iyiydi, hem de rolü tam ödüllük. Oscar'da da böyle bir tablo görmemiz muhtemel.

En iyi yardımcı kadın oyuncu ödülü harcanacak bu yıl anlaşılan.

Eddie bence haketmişti bu ödülü. Daha Birdman'ı izlemedim ama diğer adaylara bakarak haklı buluyorum. Stephen performansı şahaneydi.

Viola muhteşemsin.

@OzaN Oyuncular birliği ödüllerini oyuncular mı dağıtıyor? Bizim de tanıdığımız oyuncular var mı?

Eddie Redmayne biraz şaşırttı ama ben Keaton'un alacağından emin gibiyim.Moore,Simmons ve overrated ise Oscar'ları garantilemiş.

Evet oyuncular tarafından seçiliyor. Birlikte yüzbinden fazla oyuncu var ama oylamaya 2 bin civarı kişi katılıyormuş onların arasından. Tanıdığımız hemen herkes vardır herhalde o 100 bin kişi içinde.