2014 WGA Kazananları Belli Oldu

bazinga

Konu Sahibi
Admin
Reaksiyon puanı
51,853
Puanı
1,060
Web Sitesi
izleryazar.com
Oscar'a doğru ilerlenen yolda meslek birlikleri ödüllerini açıklamaya devam ediyor. Önemli ödüllerden olmasına karşın özellikle bu yıl meslek birliğine üye olmayan pek çok senaristin filmlerinin (başta 12 Years a Slave) yarışta güçlü olması nedeniyle garip bir hal alan WGA (Writers Guild Awards - Senaristler Birliği Ödülleri) sahiplerini buldu.

En iyi orijinal senaryo dalında Spike Jonze'un hem yönetip hem yazdığı Her, ödülle kucaklaşan yapım olurken uyarlama senaryo dalında ise Billy Ray'in yazdığı Captain Phillips ödülün sahibi oldu.

v47JvMOLTSN0cb0AJGleVeuK.jpg

En iyi drama dizisinde bu yıl kimselere ödül kaptırmayan Breaking Bad bir kez daha kazandı. En iyi komediyi kazanan Veep olurken en iyi yeni diziyi ise kazanan House of Cards oldu.

Dizi bölümlerinde ise Breaking Bad 5x11 ve 30 Rock final bölümü ödülü kazanmayı başardı.

İşte sinema ve televizyon dalında WGA kazananları:

En İyi Özgün Senaryo
  • American Hustle
  • Blue Jasmine
  • Dallas Buyers Club
  • Her
  • Nebraska

En İyi Uyarlama Senaryo
  • August: Osage County
  • Before Midnight
  • Captain Phillips
  • Lone Survivor
  • The Wolf of Wall Street

En İyi Drama Dizisi
  • Breaking Bad
  • The Good Wife
  • Homeland
  • House of Cards
  • Mad Men

En İyi Komedi Dizisi
  • 30 Rock
  • Modern Family
  • Orange Is the New Black
  • Parks and Recreation
  • Veep
En İyi Yeni Dizi
  • The Americans
  • House of Cards
  • Masters of Sex
  • Orange Is the New Black
  • Ray Donovan

En İyi Drama Dizisi Bölümü
  • "Buried" (Breaking Bad)
  • "Confessions" (Breaking Bad)
  • "Episode 101" (House of Cards)
  • "Granite State" (Breaking Bad)
  • "Hitting the Fan" (The Good Wife)
  • "Pilot" (Masters of Sex)

En İyi Komedi Dizisi Bölümü
  • "Career Day" (Modern Family)
  • "Farm Strong" (Modern Family)
  • "Hogcock!" (30 Rock)
  • "Lesbian Request Denied" (Orange Is the New Black)
  • "Leslie and Ben" (Parks and Recreation)
  • "Pilot" (Orange Is the New Black)

7h0crfvzpAiNKjfSC2ugzCDk.jpg

Her zaten kazanacağı belli olan ve hak eden bir film.

Captain Phillips uyarlama senaryo dalında, senaryosunu en sevdiğim film. Ödülü kazanırsa hak etmiş olacak. Burada en zorlu rakibi 12 YAS var ancak WGA'da adaylık bile alamamış. Oscar'da da sadece adaylıkla yetinirler inşallah. Çünkü gerçekten iyi bir senaryosu yoktu 12 YAS'ın.

The Wolf of Wall Street de iddialı gibi duruyor ancak onun da hak ettiğini söyleyemem.

Her şaşırtmıyor umarım Oscar'ı da verirler. :)

Captain Philips de iyiydi. Ama The Wolf of Wall Street'in senaryosu bence daha iyiydi fakat her kesime hitap eden senaryoya sahip olan Captain Philips. O yüzden hak edilmiş bir ödül. Oscar'da durum ne olur kestirmek güç. :) Ama 12 Years a Slave biraz önde bence. :)

Captain Phillips'in nihayet elle tutulur prestijli bir ödül kazanmasına sevindim. Aslında ben The Wolf of Wall Street'e verirler diye tahmin ediyordum.

Bence iki ödül de hakedilmiş ödüller.

Oscar'da ise Her ve 12 Years a Slave kazanır ödülleri. :)